Декілька корисних інгредієнтів, приготування яких не потребує багато часу, трохи кулінарної фантазії – і швидка вечеря для всієї родини готова. Ну а якщо є трохи більше часу, то вечірню їжу можна перетворити на щось незвичайне. Можна приготувати курячий шніцель, рибу в горіховій паніровці або лечо по-угорськи.
Паста з тунцем, кукурудзою і вершками
Інгредієнти
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. нарізаного часнику
- 2 ст. л. білої цибулі, нарізаної
- 1 б. тунця шматочками у власному соку
- 1 чашка консервованої кукурудзи
- 1/2 чашки вершків
- Сіль, перець
- 2 1/2 чашки пасти фузілі, приготовленої
- Сир пармезан – для подачі
- Рубана петрушка – для гарніру
Спосіб приготування
- Нагрійте масло та оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте часник, цибулю і тунець 2-3 хвилин.
- Додайте кукурудзу і вершки; добре перемішайте і готуйте 1-2 хвилини. Приправте за смаком сіллю і перцем.
- Залийте соусом приготовлену пасту безпосередньо перед подачею на стіл. Зверху покладіть пармезан і прикрасьте зеленню петрушки.
Лечо з яйцем по-угорськи
Інгредієнти
- 4 яйця
- 1 цибуля ріпчаста
- 2 солодких червоних перці
- 2 перцю "Білозірка"
- 3 помідори
- Оливкова олія, зелень, сіль – за смаком
Спосіб приготування
- Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
- Розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю.
- Після додаємо перець з помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності.
- Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.
Смажена риба в горіховій паніровці
Інгредієнти
- 750 г риби (тріски, хека)
- 2 яйця
- 100 г борошна
- 4 ст. л. соняшникової олії
- 50 г очищених волоських горіхів
- 50 г панірувальних сухарів
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Наріжте рибу порційними шматками, збризніть лимонним соком. Натріть спеціями, обваляйте в борошні.
- Зніміть лимонну цедру. Вичавіть лимонний сік. Наріжте горіхи. Змішайте і додайте панірувальні сухарі.
- В окремій мисці збийте яйця, посоліть. Умочіть рибу в кляр, панірування і обсмажуйте 4 хвилини з кожного боку.
- Після приготування викладіть рибу на тарілку.
- Подавайте із зеленню, скибочками лимона і соусом тартар.
Смажений рис зі свининою
Інгредієнти
- Олія – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Соєвий соус – 2 ст. л. + 1/4 ч. л.
- Рубаний часник – 1 зуб.
- Очищений тертий імбир – 1 ч. л.
- Нарізана зелена цибуля – 1 пучок
- Нарізана тонкими смужками свинина – 225 г
- Нарізана тонкими смужками морква – 2 шт.
- Заморожений зелений горошок – 1/2 склянки
- Варений рис – 2 склянки
- Рисовий оцет – 2 ст. л.
Спосіб приготування
- У великій сковороді нагріти 1 столову ложку олії на сильному вогні. Тим часом у невеликій мисці злегка збити яйця з 1/4 чайної ложки соєвого соусу. Додати яйця в сковороду і перемішати.
- Готувати без перемішування впродовж хвилини, потім скласти в рулет за допомогою кухонної лопатки. Перекласти яйця на робочу поверхню і нарізати шматочками завширшки 1 см.
- Влити 1 столову ложку олію в сковороду. Додати часник, імбир і білу частину зеленої цибулі. Готувати, постійно помішуючи, до появи аромату, 30 секунд. Додати свинину і смажити, розбиваючи м'ясо дерев'яною ложкою, доки воно не приготується.
- Додати моркву, горох і рис і перемішати. Додати приготоване яйце, 2 столові ложки соєвого соусу, оцет і готувати, постійно помішуючи, близько 2 хвилин. За необхідності влити трохи води.
- Посипати страву зеленою цибулею і подавати.
Шніцель з курячого філе
Інгредієнти
- 4 філе курячої грудки
- 75 мл вершків 18-22%
- 2 яйця
- 100 г панірувальних сухарів
- 15 г кукурудзяного крохмалю чи борошна
- 1 ч. л. сушених італійських трав
- Сіль, мелений перець – за смаком
- Олія – для смаження
- Топлене вершкове масло – за бажанням
Спосіб приготування
- З грудок зрізаємо зайвий жир і прожилки. Кожне куряче філе поміщаємо між двома шарами харчової плівки і акуратно, але ретельно відбиваємо.
- За допомогою вінчика змішуємо разом вершки і яйця до однорідності.
- Всі сухі інгредієнти добре перемішуємо в окремому посуді.
- Для того, щоб занурювати філе в підготовлені суміші, нам знадобляться неглибокі ємності. В одну заливаємо вершково-яєчну суміш, в іншу – висипаємо сухарі, рівномірно розподіляючи.
- У сковороді розігріваємо два види олії.
- Кожне філе занурюємо у вершкову суміш, а потім ретельно обвалюємо в борошняній. Розміщуємо на сковороду і смажимо до апетитного золотистого кольору з кожного боку. Важливо не пересушити м'ясо.
- Готові шніцелі викладаємо на паперові рушники, щоб увібрався зайвий жир.
- Подаємо разом з рисом, тушкованими овочами, картоплею або салатом. Зверху страву можна посипати свіжою зеленню.
Ще одна ідея для смачної вечері – рибний рієт. Рецепт дивіться у відео.
Тут зібрано 7 ідей для швидкої вечері для всієї родини.
Читайте також:
- Що приготувати на вечерю в мультиварці – 5 найкращих рецептів
- Капоната – улюблене рагу сицилійців і смачне доповнення до вечері
- Соковиті й ситні шведські фрикадельки: готуємо в мультиварці
- Як готують ризото в Італії і трохи історії страви (рецепт від шеф-кухаря)
- Картопляна запіканка зі свіжим оселедцем по-фінськи – ще одне смачне застосування цієї риби