Здавалося б, запекти качку на Новий рік – що може бути простіше? Але щоб фарширована качка була по-справжньому смачною є свої секрети, які роблять її соковитою і запашною.
"П'яна" качка від Висоцької
Складові:
- тушка качки майже 2 кг
- качина печінка – 300 г
- часник – 2 зубчики
- розмарин – 4 гілочки
- шавлія – 3 гілочки
- вино червоне солодке – 250 мл
- перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- сіль морська – 1 ½ ч. л.
Рецепт приготування:
- Духовку попередньо розігріти до 190°С.
- Тушку качки ретельно вимити, помістити у велику каструлю, залити водою і варити 30-40 хвилин.
- Сиру печінку, часник, розмарин, листя шавлії і вино збити в блендері.
- У порожнину тушки влити 2/3 отриманої суміші і зашити її, щоб нічого не вилилося.
- Качку натерти сіллю і перцем, укласти на деко, полити сумішшю і випікати в розігрітій духовці 2,5-3 години.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом качки в медово-гірчичній глазурі. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати олів'є за рецептом Висоцької.
Дивіться відео, як приготувати млинці з лососем і шпинатом: