Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що приготувати на обід швидко і просто: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних страв для обіду з фото

Що приготувати на обід
Що приготувати на обід
Фото: freepik.com

Не знаєте, що приготувати на обід швидко і смачно ? Наші ідеї допоможуть вам вирішити цю задачу. Завдяки їм вам не доведеться довго возитися на кухні.

Дивіться відео, як приготувати коропа в азіатському стилі:

Пропонуємо вам рецепти страв, які ви зможете приготувати на обід без зайвих зусиль і при цьому будете насолоджуватися їх смаком.

Качка в мультиварці шматочками з яблуками

Качка з яблуками в мультиварці
Качка з яблуками в мультиварці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1,5 кг качки, розрубаної на порційні шматки
  • 2-3 великих цибулини
  • 3-4 великих яблука
  • Дрібка солі
  • Коріандр – за смаком
  • 3 столові ложки меду
  • Олія – для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Шматочки качки помити і готувати на олії в режимі "Жарка" до появи золотистої скоринки.
  2. Потім посолити, додати перець і мед.
  3. Зверху викласти нарізані часточками яблука, посипати сушеним коріандром.
  4. Закрити кришку і готувати качку з яблуками в режимі "Тушкування" 1,5-2 години.
  5. Качку в мультиварці з яблуками можна подавати разом з картопляним пюре або відвареним рисом.

Лечо з яйцем по-угорськи

Лечо з яйцем
Лечо з яйцем
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 2 солодких червоних перчини
  • 2 перчини "Білозерка"
  • 3 помідори
  • Оливкова олія – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю ріжемо кільцями.
  2. Розігріваємо сковороду з оливковою олією і викладаємо на неї цибулю.
  3. Після додаємо перець із помідорами і тушкуємо близько 10 хвилин. Потім заливаємо яйцями і тримаємо на вогні до готовності.
  4. Зверху можна додати зелень і сіль за смаком.

Бефстроганов з курки зі сметаною і томатною пастою

Бефстроганов з курки
Бефстроганов з курки
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 600 г курячого філе
  • 1 цибулина
  • 200 г сметани 20%
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • Дрібка солі
  • Щіпка перцю
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Філе курячої грудки вимийте, обсушіть, наріжте на скибочки, злегка відбийте, накривши харчовою плівкою. Потім наріжте куряче філе товстими брусками.
  2. Цибулину середнього розміру очистіть і наріжте тонкими півкільцями.
  3. Розігрійте на сковороді олію й обсмажте цибулю, помішуючи, до золотистого кольору, 5 хвилин.
  4. Викладіть до цибулі нарізане філе, збільште вогонь до сильного і смажте м'ясо до появи рум'яної скоринки, 7-10 хвилин.
  5. Посоліть і поперчіть філе, посипте борошном і перемішайте, смажте ще дві хвилини, помішуючи, на середньому вогні.
  6. У мисці змішайте сметану з томатною пастою, залийте куряче філе, накрийте кришкою і тушкуйте бефстроганов з курки в сметані на слабкому вогні 15 хвилин.
  7. Подавайте бефстроганов з курки зі сметаною з картопляним пюре, макаронами або рисом.

М'ясо по-французьки: рецепт з помідорами і сиром

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • 700 г м'якоті свинини
  • 2 стиглих помідори
  • 1 велика цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 150 г твердого сиру
  • 100 г майонезу або сметани
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком
  • зелень
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. Свинину нарізати на порційні шматочки товщиною близько 1 см і відбити молотком для м'яса. Посолити і поперчити свинину.
  2. Викласти м'ясо у форму для запікання, злегка змастивши її олією.
  3. Поверх м'яса викласти нарізану півкільцями цибулю і змастити майонезом (або сметаною), змішаним з пропущеним через прес часником.
  4. Додати помідори, нарізані тонкими скибочками. Злегка посолити і поперчити.
  5. Посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 180-190 °С духовці 30-40 хвилин. Подавати м'ясо по-французьки, посипавши його зеленню.

Оладки з курячої печінки

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 500 г курячої печінки
  • 1 маленька цибулина
  • 1 яйце
  • 4 ст.л. борошна
  • сіль
  • Мелений перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Курячу печінку промити і видалити плівки. Лук очистити й нарізати.
  2. Пропустити печінку і цибулю через м'ясорубку. Додати яйце, борошно і спеції, перемішаете.
  3. Розігріти сковороду з олією.
  4. Ложкою викладати тісто і смажити на середньому вогні до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на обід з курки. "Согодні" також ділилися рецептами смачних осінніх супів для обіду .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів