Хочете зробити смачний обід, але не бажаєте довго возитися біля плити? Тоді приготуйте італійську пасту. Її можна подавати разом з різними соусами, запікати і додавати в салати.
Дивіться відео, як приготувати вершковий салат з пастою:
Найкорисніші макарони готують з твердих сортів пшениці. Калорійність їх в сухому вигляді становить 250-350 ккал на 100 г продукту. Це багатьох лякає. Але після варіння 100 г готових макаронів мають калорійність 130 ккал / 100 г і глікемічний індекс 40. А це не більше, ніж в 100 г готової гречаної, вівсяної або рисової каші.
Запечена паста з куркою і перцем
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 275 г пасти
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 цибулина
- 3 солодких перці різних кольорів
- 1 ч.л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль з добавками)
- 500 г філе курячих стегенець
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 банка томатного соус для пасти
- 75 г тертого сиру "Чеддер"
- Натуральний йогурт – для подачі
Спосіб приготування:
- Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
- Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе протягом 5 хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
- Додайте в сковорідку подрібнену цибулю і нарізаний середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько 8 хвилин.
- Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте 1 хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
- Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим Чеддером і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.
Паста з тунцем, помідорами і зеленим горошком
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- Консервований тунець – 180 г
- Цибуля – 1 шт.
- Біле вино – 100 мл
- Консервований зелений горошок – 200 г
- Свіжі стиглі помідори – 2-3 шт. або консервовані у власному соку томати – 400 мл
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль, прянощі – за смаком
- Свіжа зелень петрушки або кропу – 2 ст.л.
- Макарони з твердих сортів пшениці – за смаком
Спосіб приготування:
- Відкрити банки з тунцем і консервованим горошком. Злити зайву рідину. Свіжі помідори помити, видалити білу частину від плодоніжки і нарізати їх маленькими кубиками. Якщо ви використовуєте консервовані у власному соку томати, потрібно очистити їх від шкірки і розім'яти виделкою.
- Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно порізати гострим ножем.
- Розігріти сковороду або сотейник з рослинним маслом і обсмажити цибулю до прозорості.
- Додати тунця і біле вино. Готувати, періодично помішуючи, поки рідина майже повністю не випарується.
- Потім додати в сковороду помідори і зелений горошок. Посолити, поперчити і додати прянощі за смаком. У цьому рецепті найкраще використовувати свіжомелену суміш перців і сушені італійські трави. Готувати, помішуючи, близько 10 хвилин.
- За хвилину до готовності додати подрібнене листя петрушки.
- Поки готується тунець з горошком і помідорами, відварити свою улюблену пасту. Для цього в киплячу підсолену воду відправити макарони, через хвилину перемішати, щоб вони не прилипли до дна. Варити пасту потрібно до стану аль денте, тобто вона повинна залишатися злегка твердою, як за хвилину-дві до готовності. Злити рідину.
- Подавати пасту з соусом з тунця і помідорів.
Теплий салат з пасти з червоною рибою і горошком
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 150 г філе сьомги
- 150 г відварених макаронів фарфалле
- 100 г свіжомороженого зеленого горошку
- 50 мл сметани
- Міні-грін зеленого горошку
- Лавровий лист
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
- Філе сьомги відваріть на повільному вогні, додавши у воду лавровий лист і сіль. Всипте в каструлю заморожений зелений горошок і проваріть його разом з рибою.
- У велику миску викладіть відварені фарфалле, заправте сметаною, сіллю і перцем.
- Додайте проварений зелений горошок і сьомгу, розібравши її руками на невеликі шматочки.
- Міні-грін розірвіть руками навпіл і додайте до теплого салату.
- Перемішайте і подавайте до столу, за бажанням посипавши тертим пармезаном.
Паста з куркою, сиром і кукурудзою
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Куряче філе – 250 г
- Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
- Консервована кукурудза – 200 г
- Сметана – 3-4 ст.л.
- Свіжа зелень – 1 пучок
- Твердий сир – 50 г
- Сіль, мелений перець – за смаком
- Італійська паста – 150 г
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
- Зелень помити, видалити стебла і подрібнити.
- Куряче філе помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
- Розігріти сковороду з олією і готувати цибулю до прозорості.
- Додати шматочки курячого філе і тушкувати, поки м'ясо рівномірно не побіліє.
- Додати сметану, кукурудзу без рідини і готувати ще 10 хвилин. Додати сіль і спеції за смаком.
- Відварити свою улюблену пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Подавати з соусом, посипавши зеленню і тертим сиром.
Карбонара з грибами і беконом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1 ст.л. олії
- 1-2 шт. ріпчастої цибулі
- 300 г свіжих печериць
- 1 ст.л. масла
- 400 г бекону або шинки
- 4 яйця
- 200 мл жирних вершків
- 1/2 склянки тертого сиру "Пармезан"
- 400 г спагетті
- трохи петрушки
- Мелений червоний перець
- Сіль, чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Підсмажте нарізану цибулю на олії так, щоб він став золотистого відтінку і викладіть на окрему тарілку або паперовий рушник.
- На тій же сковороді підсмажте нарізані гриби.
- Коли гриби будуть готові, додайте на сковороду нарізану кубиками бекон і смажену цибулю.
- Продовжуйте підсмажувати на середньому вогні, поки бекон не набуде коричневого відтінку.
- В окремій тарілці збийте виделкою яйця, вершки і тертий сир. Отриману суміш вилийте на сковороду і готуйте, поки соус не загусне.
- Відваріть спагетті в підсоленій воді і злийте воду. Додайте їх в соус разом з петрушкою і червоним перцем. Перемішайте.
- За бажанням посипте пасту карбонара додатковою порцією сиру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пасту з беконом і зеленим горошком. "Сьогодні" також ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні .