Немає нічого кращого, ніж тарілка гарячого домашнього супу в вогкий осінній день. Тому ми пропонуємо приготувати смачні і ситні перші страви за рецептами з нашої добірки.
Картопляний крем-суп з імбиром
Ароматний і ніжний крем-суп з картоплі з імбиром зігріє вас в холодну погоду. Для нього потрібно мінімум інгредієнтів, які ви без зусиль знайдете в найближчому супермаркеті. Ще одна хороша новина: такий суп готується дуже швидко.
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 4 великих картоплини
- Цибуля-порей – 1 стебло
- Корінь імбиру, натертий на дрібній тертці – 3 ст.л.
- М'ясний бульйон – 150-200 мл
- Вершки – 2 ст.л.
- Вершкове масло – 10 г
- Сіль, чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю очистіть, вимийте і наріжте кубиками. Варіть на середньому вогні 15-20 хвилин.
- Поки вариться картопля, порей розріжте уздовж, ретельно промийте і наріжте невеликими півкільцями.
- Обсмажте на вершковому маслі 2 хвилини. Додайте імбир, смажте ще 3 хвилини.
- Злийте картопляний відвар.
- Картоплю і цибульно-імбирну суміш збийте за допомогою блендера.
- Протріть через сито, додайте бульйон і перемішайте.
- Додайте вершки, сіль і перець за смаком, перемішайте і ще раз гарненько розігрійте, але не кип'ятіть.
Сирний суп з овочами та філе
Сирний суп з курячим філе і овочами – швидка, корисна і дуже смачна страва для осіннього обіду. Завдяки розчиненому в бульйоні плавленому сиру він відрізняється від інших супів ніжною кремовою консистенцією.
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти
- 2-3 л води (залежить від величини капустини)
- 300 г філе курки або індички
- 1 цибулина
- 1 морква
- 50-100 г плавленого сиру
- Сіль, перець – за смаком
Дивіться відео, як приготувати грибний суп:
Спосіб приготування:
- Відваріть в підсоленій воді філе курки, цибулю і моркву.
- Розділіть на суцвіття качан капусти.
- Додайте суцвіття в бульйон за 5-10 хвилин до кінця варіння.
- Готове філе дістаньте, розділіть на невеликі шматочки, поверніть в суп.
- Цибулю викиньте і збийте суп блендером.
- Додайте сир і, помішуючи, варіть 5 хвилин на повільному вогні. Вимкніть вогонь, закрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин.
- Подавайте страву до столу зі свіжою зеленню і грінками.
Сочевичний суп з беконом
Суп з сочевиці з овочами і беконом – дуже простий, швидкий і смачний. Приготувати його можна за лічені хвилини
Час приготування:
- 40 хвилин
Інгредієнти:
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 200 г червоної сочевиці
- 200 г бекону
- 200 г картоплі
- 150 мл томатного соку
- Вода
- Сіль, перець
- Оливкова олія
- М'ята
Спосіб приготування:
- Підсмажте тонкі смужки бекону до золотистого кольору. Перекладіть на дошку і порубайте.
- У жирі, який витопився, обсмажте нарізані овочі: цибулю, часник, моркву.
- Перекладіть овочі в каструлю. Додайте болгарський перець і нарізану картоплю, трохи обсмажте.
- Додайте сочевицю, перемішайте і залийте окропом з чайника. Варіть до готовності картоплі.
- Посоліть, поперчіть. Частину супу перекладіть в тарілку, а частину прямо в каструлі подрібніть блендером. Влийте томатний сік.
- Перемішайте обидві частини супу.
- Збризніть суп оливковою олією і прикрасьте подрібненою м'ятою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крем-суп з лисичок, а також ділилися рецептом лагмана з бараниною.