Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що приготувати на обід: ТОП-5 рецептів зігріваючих осінніх супів

Рецепти ситних перших страв з фото

Фото: freepik.com

Немає нічого кращого, ніж тарілка гарячого домашнього супу вогкого осіннього дня. Тому ми пропонуємо приготувати смачні і ситні перші страви за рецептами з нашої добірки.

Дивіться відео, як зварити незвичайний гарбузовий суп:

Завдяки наваристим бульйонам і великій кількості спецій вони допоможуть організму протистояти будь-яким простудним і вірусним захворюванням.

Італійський овочевий суп мінестроне

Мінестроне з овочами і беконом
Мінестроне з овочами і беконом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 л улюбленого бульйону
  • 8 шматочків бекону, дрібно нарізати
  • 50 г спагетті
  • 3 стебла селери, нарізати
  • 1 цукіні, нарізати кубиками
  • 1 суцвіття брокколі
  • 8 стручків спаржевої квасолі
  • 1 солодкий перець, нарізати кубиками
  • 1 морквина, почистити і нарізати кубиками
  • 2 картоплини, почистити і нарізати кубиками
  • 2 цибулини, почистити і дрібно нарізати
  • 2 зубки часнику, почистити і дрібно нарізати
  • 1 банка помідорів без шкірки, консервованих в томатному соку
  • 50 г тертого пармезану
  • Оливкова олія
  • Базилік, дрібно нарізати
  • Сушений орегано
  • Гілочки розмарину
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі розігріти олію, обсмажити бекон з цибулею і часником.
  2. Додати моркву і картоплю, через кілька хвилин – селеру, броколі, цукіні, перець і квасолю. Обсмажувати, помішуючи, поки овочі дещо не розм'якнуть.
  3. Додати томати з соком, розмарин, приправити орегано, посолити, поперчити і залити бульйоном.
  4. За 10 хвилин до готовності овочів додати спагетті і наприкінці – базилік. Перед подачею кожну порцію присипати пармезаном.

Гарбузово-томатний суп з беконом

Суп з гарбузом, помідорами і беконом
Суп з гарбузом, помідорами і беконом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г м'якоті гарбуза
  • 1 банка (450 г) консервованих томатів у власному соку
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 2 гілочки чебрецю
  • 100 мл сухого білого вина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Копчена паприка – за смаком
  • Тонкі скибочки копченого бекону – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і часник дрібно нарізати.
  2. Гарбуз порізати невеликими кубиками.
  3. На оливковій олії обсмажити цибулю, додати часник, чебрець і гарбуз.
  4. Обсмажувати на середньому вогні 6-7 хвилин, додати вино, тушкувати під кришкою 8-10 хвилин, видалити гілочки чебрецю, додати томати.
  5. Довести овочі до кипіння, подрібнити в блендері, при необхідності додати бульйон або воду, довівши суп до бажаної густоти, повернути на вогонь, посолити і поперчити за смаком, прогріти.
  6. Бекон обсмажити на сухій сковороді, викласти на паперові рушники.
  7. При подачі бекон розкришити в кожну тарілку або подати суп з цілим шматочком бекону.

Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з беконом
Гороховий суп з беконом
Фото: Depositphotos


Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Бульйон – 2 л
  • Картопля – 2 шт.
  • Сухий колотий горох – 250 г
  • Грудинка або бекон – 150 г
  • Консервовані помідори – 400 мл
  • Сіль за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготувати овочевий або м'ясний бульйон.
  2. Горох промити під проточною водою, залити бульйоном і варити 30 хвилин, знімаючи піну.
  3. Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
  4. Відправити картоплю в каструлю.
  5. Потім додати очищені від шкірки і пюрировані помідори. Варити суп до готовності гороху. Перевірити на сіль.
  6. В останню чергу додати шматочки обсмаженого бекону, довести до кипіння і зняти з вогню.
  7. Подавати гороховий суп із зеленню і лимонним соком.

Грибний суп з перловкою

Суп з білих грибів з перловкою
Суп з білих грибів з перловкою
Фото: Depositphotos


Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 400 г білих грибів
  • 1 картоплина
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. перлової крупи
  • 80 г вершкового масла
  • 5 горошин чорного перцю
  • 2 ст.л. нарізаної петрушки
  • 100 г сметани 20%

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промити перлову крупу, залити 1 склянкою гарячої води, дати постояти півгодини.
  2. Морква, цибуля і картопля почистити і помити. Моркву натерти на крупній тертці. Цибулю подрібнити, картоплю нарізати невеликими кубиками.
  3. Білі гриби промити, нарізати невеликими кубиками, залити холодною водою і варити 20 хвилин. Відкинути гриби на друшляк і злити рідину.
  4. У каструлю налити свіжу воду. Додати замочену перловку і варити 20 хвилин.
  5. Додайте картоплю і готувати ще 7 хвилин.
  6. У сковороді розігріти вершкове масло, обсмажити цибулю і моркву, помішуючи, 5 хвилин. Додати відварені гриби, посолити і смажити разом ще 5 хвилин.
  7. Викласти овочі з грибами в каструлю з перловкою, додати перець горошком і варити 10-15 хвилин.
  8. Наприкінці додати рубану петрушку, накрити кришкою і зняти з вогню. Дати супу настоятися 15 хвилин і подавати зі сметаною.

Суп з червоної сочевиці

Суп із сочевиці
Суп із сочевиці
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 1 ст.л. ароматного соняшникової олії
  • 1 ч.л. солодкої червоної паприки
  • 1/2 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. насіння коріандру
  • Цедра 1 лимона
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 морквина
  • 1 червоний болгарський перець
  • 150 г червоної сочевиці
  • Курячий або овочевий бульйон

Для подачі:

  • Йогурт
  • Лимонний сік
  • Зелень петрушки

Для обсмажування:

  • 20-30 г вершкового масла
  • 1 / 2-1 ч.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ст.л. борошна

Спосіб приготування:

  1. На соняшниковій олії обсмажити цибулю і дрібно порубаний часник. Додати спеції і залити оцтом, дати йому випаруватися.
  2. Додати дрібно нарізаний болгарський перець, моркву, цедру лимона і попередньо помиту сочевицю. Залити все бульйоном або водою.
  3. Варити до готовності сочевиці, близько 15 хвилин. Посолити, подрібнити в блендері до однорідності.
  4. Додати зажарку, ще раз підігріти і подавати сочевичний суп із зеленню, йогуртом і лимонним соком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати томатний суп з квасолею і ковбасками. "Сьогодні" також ділилися рецептом тосканського супу з квасолею і макаронами.

Всі подробиці в спецтемі Осіннє меню

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів