Черемшу можна додавати в салати, супи, рагу, соуси, запіканки, готувати начинки для хліба і пирогів. Смак цієї зелені настільки яскравий, що страви з черемші не потребують великої кількості інгредієнтів.
Крем-суп з картоплі і черемші
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 цибулина
- 1 цибуля-порей
- 3 середніх картоплини
- Трохи соняшникової олії
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 л курячого бульйону
- 1 лавровий лист
- 150 мл густої сметани або вершків
- 50 мл білого сухого вина
- 100-150 г листя черемші (1 великий пучок)
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Наріжте цибулю і цибулю-порей. Картоплю поріжте кубиками.
- Розігрійте олію з вершковим маслом. Коли піна від вершкового масла осяде, додайте обидва види цибулі. Тушкуйте до м'якості.
- Додайте картоплю, лавровий лист і гарячий бульйон. Варіть до готовності картоплі.
- Коли картопля звариться, додайте вершки або сметану, вино і нарізану черемшу. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Доведіть до кипіння і збийте все блендером.
- Подавайте суп гарячим c грінками з багета і шматочками вареного яйця.
Дивіться відео, як виростити зелень вдома:
Зелений борщ з черемшею і щавлем
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 300 г м'яса на кісточці
- 2 цибулини
- 2 яйця
- 1 морква
- 1 помідор
- 2 ст.л. рослинної олії
- 2 картоплини
- 1 пучок черемші
- 1 пучок щавлю
- 1 пучок петрушки
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- М'ясо на кісточці промити, цибулину очистити.
- Скласти в каструлю і залити холодною водою.
- Варити 1-1,5 години, знімаючи піну, цибулину після 15 хвилин варіння забрати.
- Картоплю очистити і нарізати кубиками. Додати в бульйон. Варити 3-5 хвилин.
- Дістати м'ясо і розділити.
- У сковороді на олії обсмажити дрібно нашатковану цибулю і терту на тертці моркву.
- Все зелень промити і обсушити, дрібно нашаткувати
- У бульйон додати пересмажену моркву і цибулю. Додати м'ясо і варити 2-3 хвилини.
- Додати нарізаний кубиками помідор, варити 2 хвилини.
- Додати зелень, перемішати і посолити. Накрити кришкою і дати постояти 10-15 хвилин.
- Розлити по тарілках і викласти скибочки відварених яєць. Подавати до столу зі сметаною.
Грибний суп з черемшею
Час приготування:
- 40 хвилин
Складові:
- 400 г банку нарізаних печериць
- 800 мл овочевого бульйону
- 100 г черемші
- 2 шт. білої цибулі
- 1 морква
- 1 стебло селери
- 2 ст. л. оливкового масла
- Сіль морська і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Очистіть овочі. Лук наріжте півкільцями, моркву і селеру – невеликими кубиками.
- У каструлю з товстим дном влийте оливкову олію і злегка обсмажіть цибулю.
- Додайте печериці та трохи овочевого бульйону і тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.
- Влийте бульйон, покладіть в суп моркву і селера і варіть ще 15 хвилин.
- Черемшу промийте під проточною водою, наріжте тонкими смужками і покладіть в суп.
- Зніміть з вогню, посоліть і поперчіть за смаком.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салати з черемшею . Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати пасту з соусом з черемші .