I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на Великдень: ТОП-5 рецептів м'ясних страв

Рецепти святкових м'ясних страв з фото

Православна Пасха-2020 настане 19 квітня. На це свято традиційно готують буженину, шинку, м'ясні рулети з начинкою, баранячу ногу і холодець.

Ми пропонуємо вашій увазі рецепти апетитних гарячих страв з м'яса . Всі вони дійсно смачні і чудово впишуться в ваше пасхальне меню.

Реклама

М'ясний рулет з фаршу з беконом і яйцем

Рулет з фаршу з беконом
Рулет з фаршу з беконом

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г яловичого фаршу
  • 400 г курячого фаршу
  • 400 г бекону
  • 5-6 яєць
  • Половина середнього цукіні або 1 морква
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • Рослинна олія
  • 1 ст. л. з гіркою кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. солодкої меленої паприки
  • Сіль, мелений чорний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця круто, остудіть і почистіть.
  2. Очистіть цибулю і часник, дуже дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і часник в парі ложок рослинної олії, до м'якості. Посипте паприкою, перемішайте, зніміть з вогню і остудіть.
  3. Змішайте яловичий і курячий фарш зі смаженою цибулею та часником. Натріть цукіні або моркву на середній тертці, додайте до фаршу. Посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  4. Змішайте крохмаль з 3 ст. л. холодної води до однорідності, додайте до фаршу і ще раз дуже ретельно вимісіть.
  5. Змастіть маслом форму для кексу, застеліть її тонкими смужками бекону. Акуратно викладіть зверху приблизно третину м'ясного фаршу.
  6. На фарш в ряд викладіть варені яйця. Зверху розподіліть фарш, що залишився, щільно притисніть. Накрийте вільними краями бекону.
  7. Запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-50 хвилин або до рум'яної скоринки.
  8. Акуратно переверніть готову страву на тарілку. Коли рулет трохи охолоне, розріжте його на порції і подавайте з салатом зі свіжих овочів.

Холодець на Великдень

Холодець з яловичиною та свининою
Холодець з яловичиною та свининою

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 700 г свинячих ніжок
  • 1,4 кг яловичини
  • 1 стакан молока
  • Фільтрована вода
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1-2 моркви
  • 10 горошин чорного перцю
  • 1/4 ч. л. меленого перцю
  • 1 гвоздика
  • 1,5-2 ч. л. солі
  • Щіпка лимонної кислоти
  • 3 зубчики часнику
  • 1 лавровий лист
  • 10 гілочок свіжого кропу

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Спосіб приготування:

  1. Свинячі ніжки очистіть, помийте і розріжте вздовж, відкриваючи сухожилля. Залийте молоком і долийте води, щоб рідина повністю покривала ніжки. Залиште на 30 хвилин.
  2. Яловичину помийте, залийте водою і залиште на 30 хвилин.
  3. Вимочені ніжки очистіть, сполосніть і разом з м'ясом складіть в каструлю з водою. Вода повинна повністю покривати м'ясо. Доведіть воду до кипіння. Коли підніметься піна, злийте воду, промийте м'ясо і вимийте каструлю.
  4. Залийте фільтровану воду в пропорції: на 1 кг м'ясного м'яса і кісток – 2 л води. Покладіть в воду свинячі ніжки і яловичину. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і зніміть піну. Додайте щіпку лимонної кислоти і 1/3 необхідної кількості солі.
  5. До половини накрийте каструлю кришкою і варіть холодець на дуже повільному вогні 3 години.
  6. Цибулину прямо в лушпинні помийте і відріжте корінець. Моркву і корінь петрушки очистіть. Залиште овочі у воді до моменту додавання бульйону.
  7. Додайте до бульйону овочі, горошини перцю і лаврове листя. Досоліть бульйон, щоб він був трохи пересолений.
  8. Варіть бульйон на слабкому вогні під напівзакритою кришкою ще годину. Після цього зніміть каструлю з вогню і виберіть м'ясо і овочі. Цибулю викиньте, а моркву і м'ясо залиште охолоджуватися.
  9. Приберіть жир з поверхні бульйону. Перетріть часник з дрібкою солі і чорного меленого перцю, додайте його в бульйон і розмішайте. Накрийте кришкою і залиште бульйон на 15-20 хвилин.
  10. Руками відокремте м'ясо від кісток. Розділіть його на волокна.
  11. Частина свинячої шкурки і м'яких хрящиків подрібніть і змішайте з м'ясом. Викладіть м'ясо в форму шаром завтовшки 2-2,5 см.
  12. Виріжте з вареної моркви квіти і викладіть поверх м'яса.
  13. Залийте бульйон, проціджуючи через сито з паперовою серветкою, шаром 2-2,5 см. Подрібніть кріп і посипте поверхню холодцю по периметру.
  14. З поверхні бульйону приберіть паперовою серветкою залишки жиру. Поставте холодець в холодильник на 4-5 годин.

М'ясний рулет з грибами і сиром

Рулет зі свинини з грибами і сиром
Рулет зі свинини з грибами і сиром

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої шиї або корейки без кістки
  • 250 г грибів
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Зробити уздовж всього шматка м'яса глибокий надріз до половини товщини шматка. Потім зробити надрізи праворуч і ліворуч, також не розрізаючи шматок, а залишаючи стінки товщиною 7-8 мм. Розгорнути шар м'яса, відбити і натерти сіллю, перцем і пропущеним через прес часником.
  2. Гриби розрізати на четвертинки і пасерувати до золотистого кольору. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити. Перемішати з грибами, посолити і поперчити.
  3. На шар м'яса викласти доріжкою, чергуючи, гриби і нарізаний кубиками сир. Згорнути рулет і перев'язати його ниткою або скріпити зубочистками.
  4. Обсмажити рулет з усіх боків на сильному вогні, перекласти на змащене вершковим маслом деко. Запікати 1.5 години при температурі 180 °С.
  5. Коли рулет добре підрум'яниться, накрити його фольгою і довести до повної готовності.
  6. М'ясний рулет можна їсти як холодним, так і гарячим. Подавайте його разом зі свіжими овочами і будь-якими соусами на ваш вибір.

Баранина з кмином і м'ятою за рецептом Юлії Висоцької

Для дуже упертих Козерогів – баранина
Для дуже упертих Козерогів – баранина

Час приготування:

  • 3 години

Інгредієнти:

Основні:

  • 2 1/2 шматка баранячого окосту на кісточці
  • 1 ч. л. морської солі крупного помелу

Для маринаду:

  • 2 лимона
  • 2 червоних перцю чилі
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 пучок м'яти
  • 5 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. кмину

Спосіб приготування:

  1. Духовку попередньо розігріти до 200 ° С.
  2. Зубчики часнику почистити і розчавити плоскою стороною ножа.
  3. Перець чилі нарізати невеликими шматочками, попередньо видаливши насіння з одного стручка (якщо боїтеся гострого – видаляйте з обох).
  4. Листя м'яти дрібно порубати.
  5. З лимонів вичавити сік.
  6. Приготувати маринад, з'єднавши оливкову олію, лимонний сік, м'яту, перець чилі, часник і кмин.
  7. У баранині зробити глибокі надрізи уздовж кістки і невеликі надрізи на м'ясі.
  8. Обмазати баранину маринадом, постаратися наповнити їм всі надрізи в м'ясі і залишити маринуватися мінімум на годину.
  9. Запікати близько півтора-двох годин в розігрітій духовці. Подавати, присипавши великою морською сіллю.

Буженина зі свинини з часником

Буженина в духовці
Буженина в духовці

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини (окіст, карбонад)
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2 лаврові листки

Спосіб приготування:

  1. М'ясо вимити, обсушити, нашпигувати часником, натерти з усіх боків сіллю і перцем.
  2. На лист фольги покласти лавровий лист, зверху викласти м'ясо (жиром вгору), добре загорнути.
  3. Викласти м'ясо у фользі в форму для запікання, поставити в розігріту до 180 ° С духовку і запікати приблизно 1,5 години.
  4. Потім збільшити температуру до 200-225 ° С, вийняти м'ясо, обережно і акуратно відкрити фольгу.
  5. Полити м'ясо соком, що виділився, і запікати ще 10-15 хвилин.
  6. Вийняти готове м'ясо з духовки, прикрити знову фольгою і дати постояти 10-15 хвилин.
  7. Запечене м'ясо смачне як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати разом з гарніром, соусами або робити з ним бутерброди.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати класичні голубці .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти