Перекус – важлива частина харчування. Він потрібний не для того, щоб перебити апетит, а щоб вгамувати голод і "зарядити" мозок. Ми зібрали найсмачніші, а головне – швидкі і корисні рецепти перекусів.
Якщо обід ранній, то перекус найкраще з'їсти через 4 години після обіду, а якщо ви обідаєте в середині дня, то перекус обов'язково потрібно зробити між сніданком і обідом. Так і організм отримає потрібні йому речовини, і ви будете ще довго відчувати ситість.
Тости з авокадо
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1 авокадо
- Тости
- Сіль, перець
- Лимонний сік
Спосіб приготування:
- Хліб дуже добре поєднується з авокадо. До м'якоті авокадо додайте трохи лимонного соку, солі і перцю.
- Отриманим кремом намажте підсушений в тостері хліб з пророщеної пшениці або зернові хлібці.
- Можна до цього перекусу додати трохи консервованого тунця, слабосоленого лосося або яйце-пашот.
Діп з йогурту з пряними травами
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 200 г сметани або натурального йогурту
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 столова ложка оливкової олії
- 50 г різних пряних трав (на ваш вибір)
- 1 чайна ложка кленового сиропу або меду
- Сіль, перець
Дивіться відео, що давати на перекус школярам:
Спосіб приготування:
- Очистіть цибулю і часник і наріжте дрібними кубиками.
- Поставте сковороду на плиту і нагрівайте її на середньому вогні.
- Додайте оливкову олію і обсмажте цибулю і часник до м'якості. Дайте охолонути.
- Вимийте свіжу зелень, висушіть і дрібно наріжте.
- Додайте всі інгредієнти в миску і перемішайте. Приправте за смаком спеціями.
- Подавайте діп разом з брусочками свіжих овочів або кукурудзяними чипсами.
Яєчний паштет з горіхами
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 3 цибулини
- 4 варених яйця
- 100 г волоських горіхів
- 5 зубчиків молодого часнику
- 20 г вершкового масла
- Дрібка солі
- Петрушка
Спосіб приготування:
- Цибулю наріжте і обсмажте на олії.
- Змішайте нарізані яйця і смажену цибулю з волоськими горіхами, часником, додайте вершкове масло, сіль і зелень.
- Перебийте все в блендері і подавайте з грінками. Рецепт розрахований на 2-3 порції.
Смузі "Банан-полуниця"
Час приготування:
- 3 хвилини
Складові:
- 1 банан
- 100 г замороженої полуниці
- 200 мл йогурту або молока
- 1 ст.л. меду
Спосіб приготування:
- Банан почистити, нарізати довільними шматочками.
- Полуницю помити і обсушити. Великі ягоди нарізати.
- У чашу блендера скласти банани і полуницю. Потім додати йогурт і мед. Добре збити до отримання однорідної маси.
- Перелити полунично-банановий смузі в високі скляні стакани. Подавати разом з трубочкою.
Сир з фруктами, родзинками і горіхами
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 350 г зернистого сиру
- 1 ч.л. ванільного цукру
- Жменя родзинок
- Жменя волоських горіхів
- 4 абрикоса
- 1 груша
- 2 ст.л. меду
Спосіб приготування:
- У зернистий сир додати ванільний цукор, перемішати.
- Ізюм добре промити, ядра горіхів підсушити на сковороді або в духовці.
- Фрукти помити. Грушу нарізати скибочками, очистити від серцевини і насіння. Абрикоси нарізати, видаливши кісточку.
- Посипати сир фруктами, родзинками і горіхами. Полити медом і відразу ж подавати. Рецепт розрахований на дві порції.
Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на сніданок з тунця, а також ділилися рецептами для літньої вечері.