Не знаєте, що приготувати на вечерю швидко і смачно ? Наші ідеї допоможуть вам вирішити цю задачу. Завдяки їм вам не доведеться довго поратися на кухні.
Пропонуємо вам рецепти страв, які ви зможете приготувати на обід без зайвих зусиль і при цьому будете насолоджуватися їх смаком.
Риба по-грецьки з морквою
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 700-750 г рибного філе
- 3 шт. ріпчастої цибулі
- 3 моркви
- Сіль, мелений перець
- 4 ст.л. томатної пасти або соусу
- Спеції для риби
- Соняшникова олія
Дивіться відео, як приготувати морквяний суп з імбиром:
Спосіб приготування:
- Рибу помити, розрізати на порційні шматки і приправити за смаком.
- Цибулю і моркву почистити і помити.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Обсмажити на олії до прозорості.
- Моркву натерти на крупній тертці, додати до цибулі і продовжувати обсмажувати на невеликому вогні, поки морква не стане м'якою.
- Потім додати томатну пасту або соус. Ретельно перемішати, зменшити вогонь і тушкувати 10 хвилин. Додати трохи солі і спецій.
- На сковорідку викласти частину овочевої подушки, на неї помістити рибне філе. Зверху рибу рясно покрити морквяно-цибулевою сумішшю і тушкувати ще 20 хвилин на слабкому вогні.
Курячі тефтелі в сметанно-томатному соусі
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 400 г курячого фаршу
- 1/2 склянки рису
- 1 морква
- 1 яйце
- Сіль, перець
Для соусу:
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1 ст.л. сметани
- 1 стакан води або бульйону
- 1 ст.л. борошна
- Сіль, перець
- Сушені італійські трави
Спосіб приготування:
- Моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці.
- Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності. Злити зайву рідину.
- Змішати фарш, морква, рис і яйце. Приправити до смаку.
- Перемішати вийшов фарш, зліпити з нього невеликі кульки.
- Обваляти тефтелі в борошні і обсмажити їх на сковороді з олією до рум'яної скоринки.
- Для соусу змішати сметану, томатну пасту і борошно, додати склянку води і приправи. Перемішати, щоб вийшла однорідна суміш без грудочок.
- Залити цією сумішшю тефтелі і тушкувати близько 20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні.
Фузіллі з лососем і броколі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 1/2 упаковки (200 г) брокколі
- 160 г фузіллі
- 300 г філе лосося
- 2 помідори
- 3 ст.л. оливкового масла
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Пасту відварити в підсоленій воді по інструкції на упаковці.
- В окремій каструлі відваріть до готовності брокколі.
- Філе лосося наріжте на шматочки розміром 2х2 см і обсмажте на сковороді в оливковій олії.
- Додайте до лосося брокколі і відварену пасту. Через дві-три хвилини додайте ще трохи олії і дрібно нарізаний, очищений від шкірки один помідор. Посоліть, поперчіть і готуйте ще три-п'ять хвилин.
- Все добре перемішайте і розкладіть по тарілках. Зверху прикрасьте дрібно порізаним свіжим помідором.
Запіканка з печінки з овочами
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки
- За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
- 200 г солодкого перцю
- 100 г біле вино
- 80 г манки
- 200 г жирної сметани
- 4 яйця
- 40 г вершкового масла
- Сіль перець
- Сушений часник
- Сушений чебрець
Спосіб приготування:
- Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
- Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
- Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
- З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
- Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінковий тісто і запікайте при температурі 180 ° С 50 хвилин.
- Потім дайте запіканці повністю охолонути.
Запечена цвітна капуста в духовці
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 1 качан цвітної капусти середніх розмірів (можна використовувати заморожену)
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 лимон (знадобиться цедра і сік)
- 1 ч.л. сушеного орегано
- 2-3 зубчики часнику
- Сіль за смаком
- Пучок свіжої зелені (петрушка, м'ята) – для прикраси
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 190 °С.
- Капусту розібрати на суцвіття і покласти у велику миску. Додати 2 ст.л. оливкового масла, цедру лимона, орегано і сіль, перемішати.
- Форму для запікання змастити оливковою олією.
- Викласти капусту і поставити в духовку на 45 хвилин, періодично помішуючи, щоб вона не підгоріла.
- Додати роздавлений в пасту часник, перемішати і поставити в духовку ще на п'ять хвилин.
- Перед подачею полити лимонним соком і посипати свіжою зеленню.
Порада: Перед запіканням кольорову капусту можна відварити протягом п'яти хвилин в киплячій підсоленій воді. Так вона швидше приготується в духовці і буде ніжніше.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати на обід з курки . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибної запіканки з кукурудзяною крупою .