I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю з фаршу – 5 рецептів з різних країн

Найсмачнішими з фаршу виходять соуси для макаронів, тушковані овочі та рулети
Макарони, як і рис, краще готувати у каструлі
Макарони, як і рис, краще готувати у каструлі

Якщо стоїть завдання організувати ситну й оригінальну вечерю, то на допомогу приходить фарш. Будь-який. У тому сенсі, що хтось віддає перевагу курячому, хтось яловичому, хтось змішаному – це справа смаку. Інше питання – приготувати з цим фаршем оригінальну їжу. Нижче зібрані одні з кращих рецептів з різних країн, які можна сміливо готувати і дивувати всіх, хто це їстиме.

    Паста з м'ясним соусом

    Реклама

    Паста з м'ясним соусом. Фото: pixabay.com
    Паста з м'ясним соусом. Фото: pixabay.com

    Інгредієнти

    • Сіль, мелений перець
    • Рігатоні або інша середня паста – 340 г
    • Фарш з яловичини або баранини – 450 г
    • Дрібно нарізана цибуля – 1 шт.
    • Подрібнений часник – 2 зубчики
    • Томатна паста – 1/2 склянки
    • Мелена кориця – 1/2 ч. л.
    • Каєнський перець – 1/8 ч. л.
    • Червоний винний оцет – 1 ст. л.

    Спосіб приготування

    Реклама
    1. У великій каструлі з киплячою підсоленою водою відварити пасту до стану аль денте; процідіть і поверніть в каструлю.
    2. Поки варяться макарони, обсмажте фарш у великій сковороді, розбиваючи грудочки лопаткою, впродовж 5 хвилин.
    3. Додайте цибулю і часник; приправте сіллю і перцем. Готуйте, помішуючи, близько 5 хвилин, доки цибуля не стане м'якою.
    4. Додайте томатну пасту, корицю і каєнський перець, готуйте 2 хвилини.
    5. Додайте 1 1/2 склянки води, доведіть до кипіння і варіть, доки суміш не загусне, близько 10 хвилин.
    6. Влийте оцет, знову приправте сіллю і перцем.
    7. Додайте соус в каструлю з пастою і перемішайте. Подавайте, за бажанням посипавши тертим пармезаном.

    Читайте також:

    М'ясний рулет "Веллінгтон-фарш" від Джеймі Олівера

    Реклама

    Інгредієнти

    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Стебло селери – 1 шт.
    • Картопля – 1 шт.
    • Часник – 2 зубчики
    • Печериці – 2 великих шт.
    • Розмарин свіжий – 4 гілочки
    • Заморожений горошок – 1 велика жменя
    • Яйце велике – 1 шт.
    • Яловичий фарш – 500 г
    • Готове листкове тісто – 500 г
    • Оливкова олія
    • Борошно для посипання
    • Сіль, мелений перець – за смаком

    Спосіб приготування

    1. Листкове тісто необхідно розморозити. Овочі очистіть.
    2. Цибулю, моркву, селеру і картоплю наріжте кубиками розміром 1 см.
    3. Подрібніть часник. У грибів відріжте кінчики ніжок, а гриби наріжте так само, як і овочі.
    4. Налийте у велику сковороду 2 ст. л. оливкової олії, поставте на середній вогонь і всипте нарізані овочі і гриби.
    5. Обірвіть листя розмарину, дрібно їх порубайте і додайте до овочів. Смажте, помішуючи, 8 хвилин. Всипте горошок і готуйте ще 1 хвилину.
    6. Перекладіть овочеву суміш у велику миску і дайте їй повністю охолонути.
    7. Розбийте яйце в чашку і збийте його виделкою.
    8. Викладіть у миску з овочами фарш, додайте половину збитого яйця, приправити сіллю і перцем і ретельно перемішайте.
    9. Стіл присипте борошном і розкачайте листкове тісто в прямокутник розміром 45 на 65 см. За необхідності пріпилівайте тісто борошном, щоб воно не прилипало до качалки.
    10. Розмістіть тісто довгою стороною до себе і вздовж цього краю викладіть начинку, трохи відступаючи від краю. Надайте начинці форму довгої рівною ковбаски. Змастіть краї тіста частиною яйця, що залишилося.
    11. Загорніть начинку в тісто так, щоб вона була повністю закрита, і щільно стисніть краї. Посипте деко борошном або змастіть олією і перекладіть на нього рулет. Змастіть рулет зверху і з боків яйцем.
    12. Печіть рулет 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці.
    13. Готовий рулет перекладіть на стіл і наріжте на порції. Подавайте його з овочами, картопляним пюре або салатом зі свіжих овочів.

    Лазанья з фаршем і соусом бешамель

    Лазанья з фаршем і соусом бешамель
    Лазанья з фаршем і соусом бешамель

    Інгредієнти

    • Листи для лазаньї
    • 100 г тертого пармезану

    Для м'ясного соусу

    • 700 г м'ясного фаршу
    • 800 мл помідорів у власному соку
    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 2 зубчики часнику
    • 20 г вершкового масла
    • 3 ст. л. оливкової олії
    • 100 мл сухого білого вина
    • 200 мл молока
    • 1 щедрий пучок базиліку
    • 0.5 стебла селери
    • 1 ч. л. солі

    Для соусу бешамель

    • 600 мл молока
    • 60 г вершкового масла
    • 60 г борошна
    • 40 г тертого пармезану
    • Щіпка мускатного горіха

    Спосіб приготування

    1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці.
    2. На сковороді розігріти вершкове масло та оливкову олію, протушкуйте разом впродовж декількох хвилин.
    3. Викласти фарш і перемішати, розминаючи ложкою грудочки м'яса. Посолити, поперчити і додати дрібно нарізаний часник. Коли фарш злегка обобсмажиться та посіріє, влити вино і тушкувати ще 5 хвилин, щоб випарувався алкоголь.
    4. Додати консервовані помідори без шкірки, молоко і дрібно нарізаний пучок базиліку.
    5. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи, близько 30 хвилин. При необхідності додати ще трохи солі.
    6. Поки тушкується фарш, приготувати соус бешамель. Вершкове масло покласти в сотейник з товстим дном і повністю розтопити його на плиті. Потім зняти з плити і невеликими порціями просіяти борошно в масло, щоразу добре перемішуючи, щоб масло і борошно з'єдналися і не було грудочок. Поступово додати молоко, ретельно перемішуючи.
    7. Повернути сотейник на плиту і варити до загустіння на слабкому вогні. Зняти з плити, посолити, додати дрібку мускатного горіха. Всипати 40 г натертого пармезану і перемішати.
    8. Форму для запікання злегка змастити олією. На дно тонким шаром викласти м'ясний соус (кілька столових ложок). Зверху розкласти листи пасти, потім – шар рагу і шар соусу бешамель. Посипати частиною тертого пармезану.
    9. Повторити шари ще кілька разів, закінчуючи тертим пармезаном. Накрити форму листом фольги або кришкою.
    10. Відправити лазанью в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. Подавати страву гарячою.

    Читайте також:

    Мітболи в духовці по-італійськи

    Інгредієнти

    • 500 г м'ясного фаршу
    • 1 яйце
    • 1/2 склянки хлібних крихт
    • 2 ст. л. дрібно натертого пармезану
    • 1/4 ск. молока (60 мл)
    • 1 ч. л. часникового порошку
    • Сіль, перець за смаком
    • 1 ч. л. сушених італійських трав
    • 150 г моцарели
    • 800 мл томатного соусу

    Спосіб приготування

    1. Змішати в мисці всі інгредієнти для м'ясних кульок.
    2. Моцарелу вийняти з розсолу і нарізати кубиками.
    3. З фаршу зробити кульки, поклавши всередину по шматочку моцарели.
    4. Взяти форму для запікання або жароміцну сковороду, налити в неї третину соусу.
    5. Викласти кульки на невеликій відстані одне від одного.
    6. Залити мітболи томатним соусом і накрити фольгою
    7. Запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 45 хвилин.

    Читайте також:

    Чилі кон карне

    Чилі кон карне Фото: pixabay.com
    Чилі кон карне Фото: pixabay.com

    Інгредієнти

    • 1 кг яловичого фаршу
    • 1 ріпчаста цибуля
    • 3 лаврового листя
    • 4 зубчики часнику
    • 3 стручки перцю чилі
    • 3 г чебрецю
    • 1 ч. л. меленої зіри
    • Сіль, перець за смаком
    • 300 г помідорів у власному соку
    • 2 ст. л. томатної пасти
    • 1 б. консервованої червоної квасолі
    • 1 б. консервованої кукурудзи
    • 20 г соусу табаско (або за смаком)
    • 20 г вустерського соусу
    • За 1/4 шт. болгарського перцю (червоного, жовтого, зеленого)

    Спосіб приготування

    1. Цибулю, часник, чилі, свіжий чебрець дрібно порубати, додати зіру і лаврове листя, сіль і перець, обсмажити все разом у каструльці на олії.
    2. До них додати фарш (краще зробити самому, двічі пропустивши через м'ясорубку), трохи обсмажити.
    3. Додати помідори у власному соку і томатну пасту, сполоснути бляшанку з-під помідорів і додати цю воду в каструльку. Після цього на маленькому вогні тримати всю суміш 3 години, раз на півгодини помішуючи вінчиком. Якщо потрібно, можна долити трохи води або курячого бульйону.
    4. Через 2,5 години після початку готування додати квасолю, кукурудзу, вустерский соус і табаско.
    5. Нарізати болгарський перець тонкою соломкою і покласти в каструльку за 10 хвилин до закінчення приготування.
    6. Подавати чилі кон карне можна з рисом, а також з запеченою картоплею або пюре, спагеті. До нього традиційно йде сметана і зелень.

    Як вибрати якісний м'ясний фарш

    • Консистенція фаршу не мє бути пастоподібною. В іншому разі його зробили із зіпсованого м'яса, яке вже встигло втратити пружну структуру волокон.
    • Понюхайте фарш перед покупкою: він не має погано пахнути. Кислуватий і злегка металевий запах – теж табу.
    • Звертайте увагу на колір фаршу. М'ясо не має бути завітряним.
    • Якщо з фаршу виділяється волога – отже, в нього додали занадто багато води з метою заробити на вазі. Також рідина з'являється від того, що фарш заморожували.

    Тут знайдете ще 7 ідей для вечері за 20 хвилин.

    Читайте також:

    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Всі новини Показати ще
    Реклама на segodnya.ua Реклама
    Новини шоу-бізнеса
    Читати ще
    Лайфхаки для життя
    Більше хаків
    Модно
    Ідеї нейл-дизайну
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    Манікюр на літо 2022
    1 /2
    Більше варіантів
    Цитата дня

    Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

    Цитата на segodnya.ua
    Олена Зеленська Перша леді України
    Читати інтерв'ю
    Instagram тижня
    Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
    Підписатися
    Дивитися фото
    Зберегти у закладинки
    Haute Couture
    Розклад Fashion Weeks

    Париж. Франція

    3 – 7 липня

    Париж. Франція

    Маямі. США

    14 – 21 липня

    Маямі. США

    Нью-Йорк. США

    9 – 14 вересня

    Нью-Йорк. США

    Лондон. Англія

    16 – 20 вересня

    Лондон. Англія

    Мілан. Італія

    20 – 26 вересня

    Мілан. Італія
    Подробиці з модних показів

    Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

    Прийняти