I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю з яловичини: три незвичайні рецепти

Готуємо апетитні страви з яловичини на вечерю

Страви з яловичини ситні і смачні. Але щоб ваша вечеря вдалася на славу, потрібно правильно вибрати яловичину. Для смаження купуйте нежирні м'які шматки м'яса, а ось для тушкування вибирайте більш жирні шматочки.

Яловичина готується досить довго. Часто їй потрібно кілька годин, щоб стати м'якою і соковитою.

Реклама

Печеня з яловичини з білими грибами

Лимонний сік зробить яловичину м'якше
Лимонний сік зробить яловичину м'якше

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 500 г філе яловичини
  • 500 г білих грибів
  • 5-6 цибулин шалот
  • 200-250 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, обсушити і нарізати великими кубиками.
  2. Шалот розрізати уздовж на четвертинки.
  3. Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
  4. Шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
  5. Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в олії, що залишилася, 10-15 хвилин на середньому вогні.
  7. В самому кінці всипати борошно і добре перемішати.
  8. Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
  9. Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.

М'ясо в соку червоної смородини

Тушкована яловичина зі смородиною
Тушкована яловичина зі смородиною

Реклама

Час приготування:

  • 1-2 години

Складові:

  • 800 г яловичини
  • 2/3 склянки червоної смородини
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія – за смаком

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи:

Спосіб приготування:

  1. Вимиту яловичину наріжте середніми шматочками.
  2. Гілочки смородини ретельно промийте, плодоніжки і дрібні гілочки можна не видаляти.
  3. Ягоди протріть через сито, шкірки перекладіть в глибоку тарілку, залийте 100 мл води і відіжміть.
  4. М'ясо обсмажте протягом 7-10 хвилин, потім додайте спеції, смородиновий сік і цукор.
  5. Після закипання зменшіть вогонь, продовжуйте тушкування під кришкою до повної готовності.

Яловичина з овочами і червоним вином

М'ясо з овочами
М'ясо з овочами

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 2 кг яловичини, порізаної шматочками розміром 5 см
  • 2 цибулини
  • 4 великих моркви
  • 300 г цибулі-шалот
  • 2 стебла селери без листя
  • Цедра 1/2 апельсина
  • 4 гілочки чебрецю і петрушки (тільки листочки)
  • 60 мл оливкової олії
  • 25 г вершкового масла
  • 200 г шпику, порізаного на шматочки
  • 80 мл коньяку або бренді
  • 2 ст.л. борошна
  • 4 зубчики подрібненого часнику
  • 2 зірочки анісу (за бажанням)
  • 1 1/2 чашки вина каберне-совіньон

Спосіб приготування:

  1. Помити і обсушити м'ясо. Порізати цибулю, три моркви і селеру. Шалот залити окропом і дати постояти 5 хвилин. Потім очистити, розрізати навпіл і дати висохнути.
  2. Розігріти 2 ст.л. оливкової олії з вершковим маслом на великому вогні. Обсмажити м'ясо з половиною шпику до коричневого кольору в кілька прийомів.
  3. Все м'ясо викласти в сковороду або вогнетривку каструлю, в якій ви будете його запікати. Полити коньяком, підпалити (фламбувати) і посипати борошном.
  4. Окремо обсмажити цибулю, моркву, селеру на оливковій олії протягом 5 хвилин, додати до м'яса разом з петрушкою, чебрецем, анісом, часником і вином, посолити, поперчити.
  5. Довести до кипіння, перемішати, накрити каструлю і запікати в духовці 2 години при температурі 180 °С.
  6. На залишках шпику обсмажити залишки моркви і цибулю-шалот. Додати до м'яса, коли воно буде майже готове (за 10-15 хвилин).
  7. Як гарнір використовуйте відварну картоплю або рис.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яловичий стейк в гірчичному маринаді, а також розповідали, як зробити бургер з яловичою котлетою.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти