Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що приготувати на вечерю з м'яса: ТОП-5 рецептів

Рецепти смачних страв з м'яса для вечері

Що приготувати на вечерю із м'яса
Що приготувати на вечерю із м'яса
Фото: freepik.com

Не знаєте, що приготувати на вечерю з м'яса? У нашій добірці ви знайдете рецепти приготування простих і смачних страв.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи:

Ці ідеї стануть в нагоді і для складання святкового меню. Ви зможете порадувати своїх гостей апетитною і ситною домашньою вечірньою трапезою.

Свинина в пиві з чорносливом

Свинина в пиві з чорносливом
Свинина в пиві з чорносливом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 700 г свинини, порізаної кубиками
  • 2 цибулини
  • 100 г чорносливу
  • 250 мл світлого пива
  • Сіль, перець – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Естрагон – за смаком
  • Дрібно нарізана зелень петрушки – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Свинину помити і обсушити, додати сіль і спеції, перемішати і залишити на 15 хвилин.
  2. Обсмажити свинину на рослинній олії, додати окремо обсмажену (до прозорості) цибулю, влити пиво і тушкувати під закритою кришкою на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Чорнослив нарізати смужками, додати до м'яса і продовжувати тушкувати ще 20 хвилин.
  4. Готову свинину посипати зеленню і дати настоятися кілька хвилин.

М'ясо в духовці з сиром і грибами

М'ясо в духовці з грибами і сиром
М'ясо в духовці з грибами і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 100 г сиру
  • 200 г печериць
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 100 г сметани
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія
  • Свіжа зелень

Спосіб приготування:

  1. Свинину помити і обсушити, нарізати скибочками завтовшки 2 см.
  2. Відбити кулінарним молотком, посолити і поперчити. Укласти в форму для запікання в один шар і змастити сметаною.
  3. Гриби і цибулю помити. Печериці нарізати пластинками, а очищену цибулю – тонкими півкільцями.
  4. Обсмажити цибулю до прозорості на олії, додати гриби і готувати, поки не випарується рідина. Приправити до смаку.
  5. Викласти цибулю і гриби на м'ясо. Відправити до гарячої духовки і запікати при 180 ºС, поки сир не підрум'яниться.
  6. Готову страву посипати рубаною зеленню.

М'ясне печеня з білими грибами

Тушкована яловичина з грибами
Тушкована яловичина з грибами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г філе яловичини
  • 500 г білих грибів
  • 5-6 цибулин шалот
  • 200-250 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, обсушити і нарізати великими кубиками.
  2. Цибулю-шалот розрізати уздовж на четвертинки.
  3. Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
  4. Цибулю-шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
  5. Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в маслі, що залишилося, 10-15 хвилин на середньому вогні.
  7. Наприкінці всипати борошно і добре перемішати.
  8. Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
  9. Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.

М'ясо з картоплею в рукаві

М'ясо з картоплею в духовці
М'ясо з картоплею в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг картоплі
  • 500-700 г м'яса (яловичини, телятини, свинини або курки)
  • 1 цибуля
  • 1-2 моркви
  • 1 ст.л. гірчиці в зернах
  • 3-4 ст.л. томатного соусу
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, нарізати кубиками.
  2. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими шматочками.
  3. Обсмажити цибулю і моркву на рослинній олії до м'якості.
  4. М'ясо нарізати кубиками, обсмажити в окремій сковороді до золотистого кольору. Посолити, поперчити, за бажанням додати трохи соєвого соусу.
  5. Перемішати нарізану картоплю, м'ясо, цибулю, моркву, гірчицю і томатний соус. За бажанням ще раз приправити.
  6. Скласти все в рукав для запікання. Зав'язати кінці і готувати в розігрітій до 180 ºС духовці до м'якості картоплі. Вона повинна легко протикатися виделкою.
  7. Подавати картоплю з м'ясом гарячою.

М'ясо з овочами в яблучному соку

Тушкована свинина з овочами і яблучним соком
Тушкована свинина з овочами і яблучним соком
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 1 цибулина
  • 2 стебла селери
  • 1 морква
  • 2 склянки свіжого яблучного соку
  • 1 стакан м'ясного бульйону
  • Рослинна олія – для обсмажування
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 1 лавровий лист
  • 2 запашних перцю
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити і обсушити. Нарізати кубиками зі стороною 3-4 см, посипати сіллю і перцем.
  2. Обсмажити в гарячій рослинній олії до золотистого кольору.
  3. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими кубиками. Селеру розрізати на шматочки завтошки не більше 5 мм.
  4. Додати овочі до м'яса і готувати, поки цибуля не стане прозорою.
  5. Влити яблучний сік, довести до кипіння. Потім додати бульйон, ще раз довести до кипіння.
  6. Залишити томитися на слабкому вогні під прочиненими кришкою протягом години. Соус повинен уваритися і стати густішим.
  7. За 15-20 хвилин до готовності додати пряні трави і перець горошком.
  8. Дістати лавровий лист, чебрець і і запашний перець з готової страви.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати плов зі свининою в мультиварці. "Сьогодні" також ділилися рецептом фрикадельок в томатному соусі.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів