Не знаєте, що приготувати на вечерю влітку? Щоб полегшити завдання, максимально використовуйте сезонні овочі, фрукти і гриби. А щоб не проводити багато часу біля плити, зверніть увагу на прості літні рецепти з нашої добірки.
Молода картопля з м'ясом і зеленню
Час приготування:
- 1-2 години
Складові:
- 500 г молодої картоплі
- 300 г яловичини
- 1/2 пучка кропу або петрушки
- 1-2 цибулини
- 50 г вершкового масла
- Сіль, перець чорний
- Коріандр мелений
Спосіб приготування:
- Молоду картоплю очистити, зіскрібаючи зовнішню шкірку, схожу на плівку, і видаляючи "очки". Ретельно вимити і залити холодною водою, щоб молода картопля не потемніла. Щоб картопля зварилася рівномірно, потрібно вибирати картоплини одного розміру.
- Яловичину розрізати на невеликі шматочки і обсмажити на вершковому маслі до рум'яної скоринки. Потім посолити, поперчити і посипати дрібкою меленого коріандру.
- Продовжуючи смажити, додати очищену і нарізану великою соломкою цибулю. Готувати до м'якості цибулі.
- Залити м'ясо з цибулею гарячою водою, щоб рідина покрила м'ясо, і тушкувати все на маленькому вогні під кришкою до готовності м'яса. Залежно від жорсткості яловичини, цей час може становити від півгодини до двох годин.
- Додати очищену молоду картоплю, не розрізаючи. Продовжувати тушкувати 20 хвилин. Важливо, щоб рідина википіла повністю, і картопля з яловичиною була схожа на густе рагу.
- Додати дрібно нарізану зелень. Перемішати картоплю і розкласти по тарілках.
Запечена курка з часником і лимоном
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 900 г курячих частин або стегон на кістці зі шкірою
- Морська сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – за смаком
- 3 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. коричневого цукру
- 4 зубчики часнику
- Шматочки лимона – для подачі
Дивіться відео, як зробити овочеве рагу на грилі:
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 180 °С. Застелити пергаментним папером.
- Промити курку і обсушити. Приправити сіллю і перцем за смаком.
- У великій мисці змішати оливкову олію, лимонний сік, коричневий цукор і часник. Додати курку в маринад і перемішати.
- Покласти курку на деко шкіркою вниз. Запікати від 20-25 хвилин. Перевернути і запікати ще 10 хвилин або до готовності.
- Подавати страву гарячою разом з часточками лимона, рисом і салатом з руколи.
Запечена риба з літніми овочами
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 3 великих філе морської білої риби
- Сік половини лимона
- 4 ст.л. оливкової олії
- 1 середня цибулина
- 1 великий червоний солодкий перець
- 1/2 ч.л. цукру
- 1 середня морква
- 1 середній молодий кабачок-цукіні
- 1 велика цибулина цибулі-порею
- Сіль і мелений чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Рибу посипати сіллю і перцем, полити соком лимона, накрити і залишити на півгодини.
- Моркву очистити і нарізати невеликими кубиками. Кабачки також нарізати кубиками
- Цибулю очистити, половину відкласти, а другу половину нарізати кубиками.
- Порей розрізати уздовж навпіл, розібрати на пластини і дуже ретельно промити. Потім нарізати світлу частину півкільцями.
- У посуді, яку можна ставити і на плиту, і в духовку, розігріти половину оливкової олії. Готувати на середньому вогні цибулю, моркву, кабачки і цибулю-порей з дрібкою солі, часто помішуючи, до м'якості, близько 7 хвилин. Злегка поперчити овочі і відставити в сторону.
- Відкладену половину цибулини нарізати уздовж півкільцями.
- У солодкого перцю видалити насіння і перегородки і нарізати його тонкими довгими смужками.
- У невеликій сковороді розігріти другу половину оливкової олії. Готувати цибулю і солодкий перець з дрібкою солі і з цукром, часто помішуючи, до м'якості, 5 хвилин. Сильно засмажувати овочі для цього рецепту не потрібно, вони будуть продовжувати готуватися в духовці.
- Філе риби дістати з маринаду і викласти на овочеву подушку в форму. Зверху викласти цибулю з солодким перцем.
- Поставити форму в розігріту до 190 ºC духовку на 15-25 хвилин, в залежності від товщини рибного філе.
- Подавати рибу гарячою як основну страву. Як гарнір використовувати "овочеву подушку".
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити човники з кабачків з м'ясним фаршем, а також ділилися рецептом традиційного грецького супу з риби.