Головна Сьогодні

Що приготувати на вечерю влітку: три рецепти легких страв

Рецепти для дієтичної вечері з фото

Можна вечеряти смачно і не дуже калорійно , якщо приготувати дієтичні страви з овочів, курки або риби. Тоді організм отримає необхідні поживні речовини, без надлишку жирів і калорій.

Ми вибрали три рецепта для вечері влітку, які точно не зашкодять вашій фігурі. Це кускус з курячим філе і овочами, італійське рагу і рибні тефтелі з кабачками в томатному соусі.

Кускус з курячим філе і овочами в мультиварці

Кускус з куркою та овочами
Кускус з куркою та овочами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 350 г кускусу
  • 500 г курячого філе
  • 1 цукіні
  • 1 баклажан
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 цибулина
  • Рослинна олія
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати кубиками. Обсмажити в змащеній олією чаші мультиварки протягом 12 хвилин в режимі "Смаження".
  2. Цибулю дрібно порубати, а інші овочі нарізати кубиками. Додати в мультиварку до курячого філе, встановити режим "Тушкування" і готувати 20 хвилин.
  3. Влити 500 мл води, вимкнути програму "Тушкування" і на розігріві дочекатися закипання.
  4. У киплячу воду додати кускус, перемішати і відключити мультиварку. Залишити на 10 хвилин під закритою кришкою.
  5. Перемішати і відразу подавати.

Дивіться відео, якою повинна бути здорова вечеря:

Капоната з баклажанів з помідорами

Капоната з баклажанів по-сицилійськи
Капоната з баклажанів по-сицилійськи
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 2 баклажана
  • 2-3 великих помідора
  • 1 цибулина
  • Кілька стебел селери
  • Жменя маслин
  • Каперси – за бажанням
  • 1-2 ст.л. винного оцту
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець, цукор
  • Свіжий зелений базилік

Спосіб приготування:

  1. Баклажан нарізати кубиками. Покласти в миску, посолити і полити оливковою олією. Добре перемішати і залишити на 10-15 хвилин.
  2. Обдати окропом помідори і зняти з них шкірку. М'якоть нарізати.
  3. Нарізати селеру і маслини (попередньо видаливши кісточки з останніх).
  4. У сковороді без олії обсмажити баклажани. Додати помідори, селеру, маслини і каперси.
  5. Поперчити, додати оцет, в разі потреби покласти трохи цукру.
  6. Готувати все разом, поки овочі не стануть м'якими. Перед подачею посипати капонату зеленим базиліком.

Тефтелі з тріски і кабачка в томатному соусі

Тефтелі рибні
Тефтелі рибні
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 500 г філе тріски
  • 1 яйце
  • 1 маленький кабачок
  • 4 ст.л. мелених сухарів
  • Мускатний горіх
  • Мелений перець
  • Сіль

Для соусу:

  • 500 г пасати (протертих помідорів у власному соку)
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 1 маленький перець чилі
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сіль
  • Цукор
  • Петрушка – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Приготувати соус. Цибулю і стебло селери дрібно нарізати і готувати на сковороді в оливковій олії до м'якості, додати дрібно нарізаний перець чилі, влити пасату, довести до кипіння, посолити, додати цукор за смаком. Залишити в теплому місці.
  2. Філе тріски подрібнити в кухонному комбайні. Кабачок натерти на тертці і добре віджати.
  3. Змішати рибу, кабачок, мелені сухарі, яйце, дрібку мускатного горіха, мелений перець, посолити. Перемішати до однорідної маси.
  4. Приготований заздалегідь соус поставити на вогонь, довести до кипіння.
  5. Зробити з рибного фаршу кульки розміром з волоський горіх і опустити їх в киплячий соус. Тушкувати близько 20 хвилин. Один раз перевернути і стежити, щоб соус не сильно випаровувався.
  6. Подавати рибні тефтелі з відвареним рисом, посипавши зеленню петрушки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати макарони з шинкою і горошком від Найджели Лоусон, а також розповідали, як зробити вегетаріанське рагу з квасолею і баклажанами .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти