I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю: ТОП-5 рецептів у італійському стилі

Італійська кухня – одна з найпопулярніших в світі

Плануєте приготувати смачну вечерю в італійському стилі? Тоді ця добірка апетитних страв – для вас. Всі рецепти можна легко повторити на будь-який домашній кухні з простих і доступних продуктів.

Ризото з морепродуктами

Ризото з морським коктейлем
Ризото з морським коктейлем

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 200 г рису арборіо
  • 400 г суміші морепродуктів
  • 700 мл овочевого бульйону
  • 200 мл вершків
  • 3 шт. цибулі-шалот
  • Сіль, мелений перець
  • 100 мл білого вина
  • Оливкова олія

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігріти сковороду з олією, пасерувати цибулю до прозорості.
  2. Додати рис, злегка обсмажити. Влити біле вино і готувати до випаровування рідини.
  3. Потім невеликими порціями вливати бульйон, часто помішуючи. Нову порцію додавати, тільки коли попередня випарується.
  4. Влити вершки, промиті морепродукти, посолити і готувати ще три-п'ять хвилин. Готове ризото повинно нагадувати дуже густий суп.
  5. Подавати ризото гарячим, посипавши свіжою зеленню.

Капоната від Джеймі Олівера

Капоната з баклажанів
Капоната з баклажанів

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Складові:

  • 2 великих баклажана
  • 1 маленька червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/2 жмені свіжої петрушки (15 г)
  • 2 ст.л. солоних каперсів
  • 1 жменя зелених оливок
  • 5 великих стиглих помідорів
  • Оливкова олія
  • 1 ч.л. сушеного орегано з гіркою
  • 2-3 ст.л. якісного оцту на травах

Дивіться відео, як приготувати рибне ризото з зеленим горошком:

За бажанням:

  • 2 ст.л. нарізаного мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Баклажан наріжте великими шматками.
  2. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, потім очистіть і подрібніть часник. Відокремте і наріжте листя петрушки, потім дрібно наріжте стебла.
  3. Промийте, замочіть і процідіть каперси, видаліть кісточки з оливок. Помідори наріжте крупно.
  4. Підсмажте мигдаль, якщо використовуєте, на гарячому грилі або в духовці до світло-коричневого кольору.
  5. Візьміть велику каструлю, налийте трохи олії і поставте на вогонь. Додайте шматочки баклажана і орегано, приправте невеликою кількістю морської солі і перемішайте, щоб баклажани рівномірно вкрилися олією. Готуйте на сильному вогні близько 4-5 хвилин, час від часу струшуючи сковороду. Якщо у вас невелика сковорода, обсмажуйте овочі партіями.
  6. Коли баклажани стануть золотистими з кожного боку, додайте цибулю, часник і стебла петрушки. Продовжуйте готувати ще кілька хвилин. Не соромтеся додати в сковороду ще трохи олії, якщо вона стане занадто сухою.
  7. Додайте висушені каперси і оливки і збризніть трав'яним оцтом. Коли весь оцет випарується, додайте помідори і тушкуйте близько 15 хвилин або до готовності.
  8. Спробуйте перед подачею на стіл. При необхідності приправте сіллю, чорним перцем і оцтом. Збризніть невеликою кількістю хорошого оливкової олії і подавайте, посипавши нарізаними листям петрушки і мигдалем, якщо хочете.

Равіолі з білими грибами, пекоріно і соусом песто від Катерини Великої

Равіолі з грибами
Равіолі з грибами

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Для тіста:

  • 300 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. оливкової олії

Для начинки:

  • 200 г білих грибів або лисичок
  • 100 г пекоріно
  • 1 зубчик часнику
  • 4 гілочки петрушки
  • 20 г рослинної олії
  • 2 гілочки свіжого чебрецю
  • Сіль, перець

Для соусу песто:

  • 1 варене яйце
  • 50 г оливкової олії
  • 100 г пармезану
  • 50 г базиліка
  • 1 зубчик часнику
  • 50 г кедрових горіхів
  • Морська сіль

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно з жовтками, яйцями і оливковою олією і замісити тісто.
  2. Загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  3. Для соусу змішати всі інгредієнти в блендері; якщо соус вийшов дуже густим, додати води.
  4. На розігріту сковорідку покласти дрібно порізані гриби і часник, обсмажити, додати сіль, перець і гілочки чебрецю.
  5. Змішати гриби з пекоріно.
  6. Розкачати тонко тісто, викласти начинку і змастити краї жовтком.
  7. Вирізати равіолі бажаної форми.
  8. Відварити в підсоленій воді 2 хвилини після спливання, злити воду і додати соус.

Флорентійський салат

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 5 яєць
  • 2 яєчних жовтки
  • 90 г тонко нарізаної шинки пармської
  • 2 несолодкі білі булочки
  • 75 г вершкового масла
  • 1/2 ч.л. гірчиці
  • 1/2 ст.л. білого винного оцту
  • 2 ст.л. подрібненого естрагону
  • 225 г суміші шпинату і руколи
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть яйця протягом 5 хвилин. Остудіть, очистіть, розріжте на четвертинки.
  2. Тонкі скибочки пармської шинки розріжте поперек на 2-3 шматочки. Обсмажте на 1 ст. л. вершкового масла до золотистої скоринки, викладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. Для грінок наріжте булочки кубиками, обсмажте на тій же сковороді до рум'яного кольору, також викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир.
  4. Для заправки збийте міксером сирі жовтки, оцет, гірчицю, щіпку солі. Розтопіть вершкове масло, додайте до яєць, збийте міксером на малій швидкості. В кінці додайте подрібнений естрагон, перемішайте.
  5. Розділіть шпинат і руколу, четвертинки яєць на 4 порції, викладіть на тарілки, додайте шинку, крутони, полийте приготованим соусом. Подавайте салат відразу після приготування.

Паста путанеска з тунцем і базиліком від Юлії Висоцької

Паста путанеска
Паста путанеска

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1/2 упаковки спагеті
  • Сіль – за смаком
  • 2 ст. л. оливкового олії Extra Virgin
  • 2 зубчики часнику
  • 10 помідорів чері
  • 3 в'ялених помідора в олії
  • 1 жменя оливок
  • 1 жменя каперсів
  • 1 щіпка пеперончино
  • 1 банка консервованого тунця
  • Трохи свіжого базиліку

Спосіб приготування:

  1. У киплячу підсолену воду додати спагеті, відварити до готовності.
  2. Розігріти сковороду з оливковою олією.
  3. Часник розчавити плоскою стороною ножа, цілком додати на сковороду.
  4. Помідори чері розрізати навпіл, викласти на сковороду, припустити на невеликому вогні.
  5. В'ялені помідори нарізати, всипати в сковороду.
  6. До помідорів додати оливки, каперси, перець пеперончино і консервованого тунця. Все перемішати і злегка припустити.
  7. У сковороду додати готові спагетті, все перемішати.
  8. Прикрасити свіжим базиліком.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тальятеле з лисичками, а також розповідали, як приготувати овочевий суп мінестроне.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти