Паста з різними соусами – прекрасний варіант для вечері. Така страва ситна, смачна і швидка. Ми зібрали три рецепта пасти, приготування за якими займе не більше півгодини.
Дивіться відео, як приготувати макарони з копченими реберцями:
Паста з соусом з курячої печінки
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 250 г пасти
- 250 г консервованих помідорів
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 3 стебла селери
- 3 зубчики часнику
- 50 мл оливкової олії
- 3 гілочки петрушки
- 1 щіпка цукру
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Цибулю і селеру нарізати дрібними кубиками, моркву натерти на крупній тертці.
- Обсмажити овочі на оливковій олії до напівготовності, періодично помішуючи.
- Курячу печінку очистити від плівок, як слід промити і додати до підливі.
- Порубати консервовані помідори, петрушку і часник, викласти в сковороду.
- Відварити макарони і за 10 хвилин до готовності страви додати до зажарки. Посолити і поперчити, присмачити дрібкою цукру. Перемішати.
- Зняти з вогню, викласти в велике глибоке блюдо, за бажанням посипати тертим сиром.
Паста з шинкою і зеленим горошком від Найджели Лоусон
Час приготування:
- 25 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г пасти фарфалле (або інший короткої пасти)
- 100 г замороженого дрібного горошку
- 150 мл жирних вершків
- 150 г нарізаної кубиками шинки
- 2 столові ложки тертого сиру пармезан
Спосіб приготування:
- Приготуйте макарони відповідно до інструкції на упаковці у великій кількості підсоленої киплячої води.
- Через 5 хвилин від початку приготування додайте горох в воду для макаронів.
- Коли макарони будуть готові, відкиньте все на друшляк.
- Знову поставте суху каструлю на вогонь. Додайте вершки, шинку і пармезан і прогрійте.
- Додайте макарони і горох, добре перемішайте і зніміть з плити.
- Подавайте макарони з горошком і шинкою гарячими, за бажанням посипавши додатковою порцією тертого пармезану і меленим перцем. Страву можна також прикрасити зеленню.
Паста з креветками і вершковим соусом
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 300 г феттуччіне
- 12 тигрових креветок
- 80 мл оливкової олії
- 50 мл білого сухого вина
- 200 мл вершків 20%
- 50 г тертого пармезану
- Кілька гілочок базиліка
- 1 зубчик часнику
- Сіль, перець – за смаком
- Зелень – для прикраси
Спосіб приготування:
- Подрібніть часник і базилік і злегка обсмажте їх в сотейнику на розпеченій оливковій олії.
- Потім додайте креветки і готуйте, помішуючи, 3-4 хвилини. Влийте вино і повністю його випаріть.
- Додайте вершки. Доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню. Приправте за смаком.
- Відварену пасту змішайте з гарячим соусом, викладіть на тарілки і посипте тертим пармезаном і рубаною зеленню.
Порада: Ви можете додати в соус невелику баночку консервованої кукурудзи.
Нагадаємо, раніше ми писали, що приготувати на вечерю з фаршу . "Сьогодні" також ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні .