I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю в мультиварці – 5 найкращих рецептів

Тут є і перші, і другі страви

Сьогодні практично в кожній оселі є мультиварка. Це дає можливість не стояти біля плити і не погіршує якість їжі. З мультиваркою, до речі, теж треба вміти поводитися, щоб результат її роботи був ідеальним. Отже, якщо ви поки не придумали, що їстимете на вечерю – скористайтеся цією добіркою рецептів.

А для того, щоб зробити класний подарунок, скористайтеся оригінальними підказками з нашого календаря свят травня.

Реклама

Борщ у мультиварці з м'ясом

Рецепт борщу в мультиварці розрахований на чашу ємністю 5 л. Якщо у вас 3-літрова каструлька, пропорційно зменшите кількість інгредієнтів.

Реклама

Інгредієнти

  • Свинина на реберцях – 300 г
  • Вода – 2 л
  • Капуста свіжа – 200 г
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори свіжі або в томаті – 2 шт.
  • Масло топлене – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сік половини лимона
  • Спеції (за бажанням)
  • Зелень, сіль

Спосіб приготування

  1. Буряк, моркву і цибулю очистити від шкірки.
  2. Моркву і буряк натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити ножем.
  3. Капусту тонко нашаткувати, помідори нарізати брусочками, часник пропустити через прес.
  4. Потім додати в каструльку олію, моркву і цибулю.
  5. Обсмажити овочі в режимі "Смаження" або "Випічка", помішуючи силіконовою лопаткою. Кришка має бути відкритою. На це треба 5 хвилин.
  6. Потім додати свинячі реберця, помідори і продовжувати смажити ще 5 хвилин.
  7. Викласти половину буряка, капусту, картоплю, цукор. Посолити і залити гарячою водою з чайника.
  8. Потім увімкнути режим "Тушкування" на 1 годину. Закрити кришку мультиварки.
  9. Тим часом другу частину буряка залити склянкою окропу, додати лимонний сік і довести до кипіння.
  10. Потім у готовий борщ вилити проціджений буряковий відвар.
  11. Додати часник, приправи і нарізану зелень.
  12. Перекласти мультиварку в режим "Підігрів" і залишити на 10 хвилин.
  13. Відокремити м'ясо від кісток. Шматочки м'яса повернути в борщ, кістки викинути.
  14. Подавати готову страву разом зі сметаною і чорним хлібом.

Читайте також:

Реклама

Плов зі свининою в мультиварці

Плов зі свинини у мультиварці
Плов зі свинини у мультиварці / Фото: Getty Images

Класичний плов готують з бараниною. Але замість цього м'яса можна використовувати свинину, курку або яловичину. Якщо ви хочете, щоби плов вийшов золотистого кольору, додайте трохи куркуми або карі.

Інгредієнти

  • 300 г свинячої шиї
  • 300 г шліфованого рису
  • 150 г моркви
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 15 г часнику
  • 70 мл олії
  • 400 мл води
  • сіль, спеції для плову

Спосіб приготування

  1. Рис промити до прозорої води.
  2. Свинину помити і нарізати кубиками по 2 см.
  3. Моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати соломкою, часник почистити.
  4. Викласти в чашу мультиварки цибулю, моркву і м'ясо. Додати сіль, спеції та олію, добре перемішати.
  5. Насипати зверху рис і розрівняти лопаткою. У рис застромити зубчики часнику. Залити крупу водою і закрити мультиварку кришкою.
  6. Готувати в режимі "Плов" впродовж години. Перед подачею плов можна посипати нарізаною петрушкою.

Читайте також:

Азу з баранини і картоплі в мультиварці

Азу – це традиційна татарська страва. Вона складається з обсмажених шматочків м'яса, тушкованих з помідорами, цибулею, картоплею і солоними огірками. Азу можна готувати без картоплі, але основа – м'ясо, цибулю і солоні огірки – має бути обов'язково.

Інгредієнти

  • 800 г баранини
  • 3 цибулини
  • 4 солоних огірки
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. олії
  • 1 щіпка червоного перцю
  • 2 лаврових листя
  • Дрібка солі

Спосіб приготування

  1. Цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями. Часник очистити, подрібнити. Баранину промити, нарізати невеликими шматочками.
  2. У чашу мультиварки додати ложку олії, викласти баранину і цибулю, готувати 15 хвилин у режимі "Смаження" при відкритій кришці.
  3. Потім додати очищені і нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Перемішати і смажити ще 5 хвилин.
  4. Влити в чашу 2-3 мультисклянки води, додати половину подрібненого часнику, все перемішати, закрити кришку і встановити режим "Тушкування" на 1,5-2 години.
  5. Картоплю очистити, нарізати товстою соломкою і обсмажити на сковороді до напівготовності, 5 хвилин. За 20 хвилин до закінчення програми "Тушкування", викласти в чашу мультиварки смажену картоплю.
  6. Додати лаврове листя, подрібнений часник, червоний гострий перець і сіль за смаком, все перемішати і готуйте азу з баранини з картоплею до закінчення програми.

Угорський гуляш з яловичиною в мультиварці

Угорський гуляш з капустою
Угорський гуляш з капустою

Для приготування справжнього угорського гуляшу слід брати вирізку, м'якоть задньої ноги або лопатку. А щоб страва вийшла по-справжньому ароматною, додайте прянощі: кмин, паприку, майоран.

Інгредієнти

  • Яловичина (м'якоть) – 600 г
  • Цибуля – 2 головки
  • Часник – 5 шт.
  • Олія – 4 ст. л.
  • Кмин – 1/2 ч. л.
  • Майоран сушений – 1/2 ч. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Помідори – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Болгарський червоний перець – 2 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 г
  • Вода – 250-500 мл

Спосіб приготування

  1. М'ясо промийте та висушіть. Наріжте невеликими кубиками.
  2. У сковороді розігрійте олію і обсмажуйте шматки м'яса з усіх боків по кілька хвилин до рум'яної скоринки.
  3. М'ясо складіть в каструлю або чашу мультиварки. Туди ж покладіть дрібно порізану цибулю і три подрібнених зубчики часнику. Покладіть кмин, майоран, паприку, сіль, перець і влийте воду.
  4. Тушкувати м'ясо на слабкому вогні під кришкою близько години. Якщо ви готуєте в мультиварці, то поставте готуватися страва в режимі "Тушкування" на 1 годину.
  5. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи. Залийте томати окропом. За кілька хвилин воду злийте, а з помідорів зніміть шкірку. Наріжте скибочками.
  6. Болгарський перець наріжте соломкою, капусту тонко нашаткуйте, а картоплю наріжте кубиками.
  7. Покладіть у каструлю до м'яса підготовлені капусту, перець і картоплю і тушкуйте ще 25 хвилин.
  8. Далі покладіть помідори і дрібно порізаний часник, що залишився. Тушкуйте ще 10 хвилин.
  9. Подавайте гуляш із житнім хлібом або будь-яким гарніром на свій смак.

Курка в мультиварці з грибами і вершками

Перед тушкуванням шматочки курки потрібно злегка обсмажити. Це додасть насиченішого аромату. Крім цього, ви можете додати дрібно нарізаний зубчик часнику.

Інгредієнти

  • 500 г курячого філе (з грудки або стегон)
  • 400 г печериць
  • 1 цибулина
  • 200 мл вершків
  • 2 ст. л. олії
  • 1 ст. л. борошна
  • пучок зелені
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування

  1. Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками.
  2. Налити в чашку мультиварки олію та увімкнути режим "Смаженняа" на 20 хвилин. Додати нарізану цибулю і готувати до м'якості.
  3. Куряче філе помити і нарізати середніми кубиками, додати до цибулі та перемішати. Смажити, доки м'ясо не побіліє.
  4. Потім додати нарізані тонкими пластинками гриби і продовжувати обсмажувати. Посолити, поперчити, додати борошно і готувати ще 3 хвилини.
  5. Влити вершки і трохи води, перемішати і довести до кипіння.
  6. Закрити кришку мультиварки, увімкнути режим "Тушкування" на 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати рубану зелень.
  7. Подавати курку в мультиварці разом з картопляним пюре, макаронами або рисом.

Тут зібрані ще 7 ідей для швидкої вечері.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти