I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати на вечерю в піст: ТОП-5 рецептів

Підбірка пісних рецептів для вечері

Великий піст перед Великоднем – один з найтриваліших і найсуворіших. У 2020 році він пройде з 2 березня по 18 квітня. Протягом семи тижнів православним християнам заборонено вживати в їжу м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Риба дозволена лише в деякі дні.

Читайте також:

Реклама

Дієтологи кажуть, що найпоширеніша помилка під час посту – зловживати хлібобулочними виробами, рисом і макаронами. Щоб не підірвати здоров'я, потрібно скласти правильний раціон, багатий вітамінами, мінералами і рослинним білком.

Локшина з овочами і тофу

Локшина з тофу
Локшина з тофу

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • Сир тофу – 400 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Локшина або спагетті – 350 г
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – 2.5 ст.л.
  • Селера – 2 стебла
  • Перець червоний солодкий – 1 шт.
  • Цукіні – 1-2 шт.
  • Соус соєвий – 1/4 склянки
  • Олія кунжутна – 1/2 ч.л.
  • Кінза – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Натріть моркву, наріжте селера, перець наріжте соломкою, а цукіні – кружальцями.
  2. Тофу наріжте невеликими кубиками, обсушити на паперовому рушнику, щоб видалити надлишки рідини.
  3. Зваріть локшину за інструкцією на упаковці, відкиньте на друшляк. Викладіть в чашу, збризніть олією, перемішайте і накрийте, щоб не охолола.
  4. Розігрійте на сковороді 1 ст. л. олії, обсмажте тофу до світло-коричневого кольору, перевернувши один раз. Це займе приблизно дві хвилини. Викладіть на тарілку.
  5. На сковороду налийте масло, що залишилося, додайте перець, морква, селеру, рубаний часник. Смажте все протягом двох хвилин. Потім викладіть кружечки цукіні, розрізані навпіл, смажте ще чотири хвилини. Додайте соєвий соус, тофу, перемішайте, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, полийте кунжутним маслом, перемішайте.
  6. Викладіть локшину і тушковані овочі з тофу на порційні тарілки, прикрасьте гілочками кінзи і подавайте.

Дивіться відео, як приготувати пісний плов з гречки:

Реклама

Гречані тефтелі в томатному соусі

Гречані тефтелі з грибами пісні
Гречані тефтелі з грибами пісні

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г гречки
  • 100 г печериць
  • 4 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. борошна + для панірування
  • 1 ріпчаста цибуля
  • Рослинна олія – за смаком
  • Петрушка – для подачі
  • Сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Гречку перебрати, помити і відварити до готовності.
  2. Очищені цибулю і гриби нарізати. Обсмажити на сковороді з олією до м'якості.
  3. Гречку і гриби з цибулею пропустити через м'ясорубку, посолити і поперчити за смаком.
  4. Додати борошно і вологими руками сформувати невеликі кульки.
  5. Обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з усіх боків.
  6. Томатну пасту трохи розвести водою, викласти тефтелі і томити на середньому вогні ще п'ять хвилин. Спробувати соус, за бажанням досолити.
  7. Додати тефтелі і тушкувати на середньому вогні ще п'ять хвилин.
  8. Викласти на тарілку і посипати дрібно нашаткувати зеленню петрушки.

Салат з нуту і пряної цвітної капусти

Салат з нуту
Салат з нуту

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Нут – 300 г
  • Капуста цвітна – 1/3 качана
  • Картопля молода – 7 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Лук-шалот – 1 шт.
  • Лайм – 1/2 шт.
  • Кінза свіжа – 3 гілочки
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Каррі паста – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Для заправки:

  • Невеликий корінь імбиру – 1 шт.
  • Йогурт жирний – 3 ст. л.
  • Оливкова олія Extra Virgin – 2 ст. л.
  • Тамаріндовий соус – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Нут відварити відповідно до інструкції на упаковці.
  2. З половинки лайма вичавити 2-3 ст. ложки соку.
  3. Цвітну капусту розібрати на невеликі суцвіття і, зрізавши грубі стебла, викласти в глибокий посуд.
  4. Додати пасту каррі і дрібку куркуми, скропити соком лайма і оливковою олією і все перемішати.
  5. Заправлену капусту викласти в невелике деко і запікати під розігрітим грилем п'ять хвилин.
  6. Шалот почистити, нарізати тонкими кільцями, викласти в глибокий посуд, скропити оцтом і дати замаринувати.
  7. Помідор нарізати невеликими шматочками.
  8. Картоплю, не очищаючи, відварити і розрізати на чотири частини.
  9. До цибулі додати помідор, нут, картоплю, запечену цвітну капусту і все перемішати.
  10. Корінь імбиру почистити і натерти на дрібній тертці.
  11. Приготувати заправку: йогурт з'єднати з натертим імбиром і тамандаріновим соусом, додати куркуму, влити оливкове масло Extra Virgin і все перемішати.
  12. Салат полити заправкою, посолити і перемішати.
  13. Кінзу дрібно порубати, додати в салат і ще раз перемішати.

Фаршировані перці з соєвим фаршем

Фарширований перець в духовці
Фарширований перець в духовці

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 200 г соєвого фаршу
  • 6 перців
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 200 г моркви
  • 1-3 зубчики часнику (за смаком)
  • 30 г рису
  • 50 г томатного пюре
  • Корінь селери
  • Зелень петрушки
  • Лавровий лист
  • Сіль, чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть соєвий фарш в киплячій підсоленій воді по інструкції на упаковці, відкиньте його на друшляк і злегка відіжміть.
  2. Рис відваріть до напівготовності.
  3. Очищені і нарізані овочі (цибулю, моркву і корінь селери) підсмажте на олії до золотистого кольору, додайте фарш і продовжуйте готувати ще п'ять хвилин.
  4. Змішайте вміст сковороди з прянощами і рисом.
  5. Нафаршируйте підготовлені перці отриманою сумішшю, складіть їх в каструлю.
  6. Приготуйте соус. Для цього додайте томатне пюре, лавровий лист і дрібно нарізаний часник до води, в якій варився фарш. Залийте соусом перці і тушкуйте на слабкому вогні до готовності (20-30 хвилин).
  7. Перед подачею прикрасьте перці зеленню петрушки. Страву можна посипати розкришеним пісним сиром.

Пісний плов з булгура з помідорами

Булгур з фаршем на вечерю
Булгур з фаршем на вечерю

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Крупа булгура – 1 стакан
  • Помідори консервовані – 400 г рубаних
  • Нут відвареної – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
  • Перець солодкий червоний – 1 шт.
  • Часник – 2 зубки
  • Паста томатна – 1 ст.л.
  • Петрушка – пару гілочок
  • М'ята – пару гілочок
  • Бульйон овочевий – 190 мл
  • Зіра мелена – 1 ч.л.
  • Кориця мелена – 0,25 ч.л.
  • Перець чилі мелений – за смаком
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистіть цибулю і наріжте кубиками. Солодкий перець розрізати навпіл, видаліть насіння і плодоніжки, наріжте середніми кубиками.
  2. Розігрійте масло в товстостінній каструлі. Покладіть цибулю і перець і тушкуйте, періодично помішуючи, 10 хвилин.
  3. Додайте часник, томатну пасту, зіру, корицю, чилі, продовжуйте томити, помішуючи, одну хвилину.
  4. Потім всипте булгур і продовжуйте готувати ще хвилину.
  5. Додайте рубані помідори і варений нут, влийте бульйон, збільште вогонь і доведіть до кипіння. Посоліть, поперчіть, накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до мінімального, готуйте 15 хвилин. Рідина повинна повністю вбратися. Зніміть каструлю з вогню і залиште на п'ять хвилин.
  6. Дрібно наріжте петрушку і м'яту і перемішайте з пловом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися календарем харчування у Великий піст . "Сьогодні" також писали, що приготувати на сніданок в піст .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти