Головна Сьогодні

Що приготувати на сніданок з чорниці: три прості рецепти

Рецепти смачних сніданків з чорницею для всієї родини

Не знаєте, що приготувати на сніданок з чорниці? Варіантів існує маса. З чорниці можна зробити смузі, додати ягоди в сир, йогурт або в кашу, використовувати для начинки млинців. З чорницею виходять дуже смачні оладки . З ягід готують соуси до сирників або лінивих вареників.

Ми пропонуємо вам кілька простих сніданків з чорницею, які можна легко зробити на власній кухні.

Йогурт з гранолою і чорницею

Корисний сніданок з чорницею
Корисний сніданок з чорницею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 200 г натурального йогурту
  • 2-3 ст.л. гранола
  • 1/2 персика
  • Жменя малини
  • Жменя чорниці
  • 1 ст.л. меду

Спосіб приготування:

  1. Налийте в миску йогурт, всипте гранолу.
  2. Персик і ягоди помийте. Персик наріжте шматочками, додайте все в миску.
  3. Полийте медом і подавайте.

Сирна запіканка з чорницею

Сирна запіканка з ягодами
Сирна запіканка з ягодами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 400 г сиру
  • 190 г знежиреного йогурту
  • 5 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. манної крупи
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 стакан чорниці (свіжої або замороженої)
  • 2 яйця
  • Цукрова пудра
  • 1/2 ч. л. розпушувача

Дивіться відео про незвичайний спосіб зберігання чорниці:

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера.
  2. Додайте сир і йогурт. Продовжуйте перемішувати до однорідної консистенції.
  3. Поступово додайте манну крупу, борошно, розпушувач і перемішайте інгредієнти ложкою.
  4. Покладіть чорницю в цю суміш і знову перемішайте.
  5. Постеліть на дно форми для випічки пергаментний папір (або на дно чавунної сковороди). Перелийте тісто з чорницею. Якщо ви використовуєте силіконову форму, змастіть її вершковим маслом і посипте манною крупою.
  6. Готуйте запіканку при температурі 180 °C протягом 30-40 хвилин.
  7. Запіканку дістаньте з духовки. Накрийте форму великою тарілкою або блюдом і переверніть. Пергаментний папір видаліть.
  8. За бажанням прикрасьте запіканку чорницею і цукровою пудрою.

Оладки з чорницею від Джеймі Олівера

Оладки з чорницею
Оладки з чорницею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 велике куряче яйце
  • 1 склянка борошна з розпушувачем
  • 1 склянка молока
  • 200 г чорниці
  • Оливкова олія
  • 4 столові ложки натурального йогурту

Спосіб приготування:

  1. Розбийте яйце у велику миску, додайте борошно, молоко і крихітну щіпку морської солі. Перемішайте, щоб у вас вийшло однорідне тісто.
  2. Додайте чорницю і перемішайте.
  3. Нагрійте 1/2 столової ложки оливкової олії у великій антипригарній сковороді на середньому вогні, обережно її нахиляючи, щоб рівномірно розподілити олію.
  4. Викладіть ложкою тісто, залишаючи вільний простір між оладками.
  5. Готуйте протягом 1-2 хвилин, поки на поверхні тіста не з'являться бульбашки.
  6. Коли млинці підрум'яняться з обох сторін, перекладіть їх на тарілку. Повторіть з рештою тіста.
  7. Подавайте млинці теплими разом з йогуртом і додатковою порцією свіжих ягід.

Порада: якщо у вас немає борошна з розпушувачем, додайте чайну ложку розпушувача.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вафельний торт зі згущеним молоком і чорницею . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами варення з чорниці.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти