Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що приготувати на сніданок з сиру: три незвичних рецепта

Оригінальні сніданки з сиру

Сир багатий на кальцій
Сир багатий на кальцій
Фото: freepik.com

Не знаєте, що можна приготувати на сніданок з сиру ? Цей продукт годиться не тільки для запіканки або сирників. Спробуйте зробити одне з наших сирних страв для сніданку – всі вони смачні і цікаві.

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

До речі, в сирі сконцентровані майже всі корисні речовини, які є в молоці. Це амінокислоти, кальцій, білок, мінерали, жир, вуглекислота і вітаміни.

Рисовий пудинг з сиром і сухофруктами

Рисовий пудинг в духовці
Рисовий пудинг в духовці
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1 стакан круглозерного рису
  • 3 стакани молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 3-4 ст.л. цукру
  • 200 г пастоподібного сиру
  • 1 яйце
  • 2 білки
  • 50 г кураги
  • 50 г родзинок
  • Дрібка солі
  • Панірувальні сухарі

Спосіб приготування:

  1. Рис розмолоти в блендері протягом 2-3 хвилин. Потім промити і залити холодною водою так, щоб вона була на 1 см вище рівня крупи. Поставити на середній вогонь.
  2. Як тільки вода википить, додати молоко і варити на слабкому вогні до готовності каші, 15-20 хвилин. У гарячу кашу додати сіль і вершкове масло.
  3. Нагріти духовку до 170 °С.
  4. Змішати сир з яйцем і цукром.
  5. Додати до рису, ретельно перемішати і додати сухофрукти.
  6. Білки збити до м'яких піків. Акуратно ввести в суміш лопаткою.
  7. Форму змастити вершковим маслом і посипати панірувальними сухарями. Викласти рисову масу в форму, розрівняти лопаткою.
  8. Поставити в духовку на 40-45 хвилин.
  9. Десерт можна їсти як теплим, так і охолодженим, доповнивши сметаною, варенням, медом або згущеним молоком.

Трикутники з сиром, часником і зеленню

Конвертики з лаваша з сиром
Конвертики з лаваша з сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 упаковка тонкого лаваша
  • 250 г сиру
  • 150 г твердого сиру
  • 3 яйця
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 1 пучок кропу
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Натерти на крупній тертці сир. Додати до нього сир, дрібку солі і перемішати. Натерти на дрібній тертці часник і відправити його в сирно-сирну суміш. Дрібно нарізати свіжу зелень і додати її до начинки. Ретельно перемішати.
  2. В окремій мисці збити два яйця до однорідності. Вилити їх в ємність з начинкою. Знову ретельно перемішати.
  3. Нарізати лаваш на смужки шириною по 15 см і розрізати навпіл.
  4. У центр одержані квадратів викласти столову ложку начинки на край. Згорнути лаваш у вигляді трикутних конвертиків. Всі краї трикутника повинні бути закриті, щоб начинка не висипалася.
  5. У сковороду влити трохи олія. Яйце, що залишилося, збити в тарілці до однорідності, трохи посолити, перемішати.
  6. Попередньо вмочивши трикутники у збите яйце, обсмажити їх на невеликому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  7. Подавати конвертики теплими разом зі сметаною або соусом з йогурту, часнику і зелені.

Булочки з сиром і яблуком

Булочки з яблуками і сиром
Булочки з яблуками і сиром
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • Сир – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія – 100 мл
  • Борошно – 300 г
  • Розпушувач – 10 г,
  • Яблука – 3 шт.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.
  • Цукрова пудра – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити, нарізати кубиками і скропити лимонним соком.
  2. У чашу міксера викласти сир, яйце, цукор, ванільний цукор, сіль, влити олію, все збити. Борошно змішати з розпушувачем, по частинах додати в сирну масу і перемішати лопаткою. Має вийти густе тісто.
  3. Акуратно вмішати в тісто нарізані яблука.
  4. Розділити тісто на вісім частин, кожну частину скачати в кулю в руках або на дошці з борошном. Злегка притиснути з усіх боків, формуючи булочки.
  5. Викласти заготовки на деко, застелене пергаментним папером. Випікати в духовці, розігрітій до 200 ° С, протягом 25 хвилин або до сухої зубочистки.
  6. Готові булочки остудити на решітці, потім посипати цукровою пудрою. Подавати разом з чаєм, кавою або какао на сніданок.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солоне сирне печиво . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів