Не знаєте, що приготувати на сніданок з полуниці? Варіантів існує маса. З полуниці можна зробити смузі, додати ягоди в сир, йогурт або в кашу, використовувати для начинки млинців.
З полуницею виходять дуже смачні оладки на молоці. З ягід готують соуси до сирників або лінивих вареників.
Ми пропонуємо вам кілька простих сніданків з полуницею, які можна зробити за лічені хвилини.
Ліниві вареники з полуничним соусом
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
Для вареників:
- 250 г сиру
- 1 невелике яйце
- 1-2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. манки
- 1 ст.л. борошна
- Ванільний екстракт
Для соусу:
- 300 г свіжої або замороженої полуниці (дати відтанути в холодильнику)
- 1 ст.л. цукру або за смаком
- 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю, розведеного в 50 мл холодної води
Дивіться відео про секрети ідеального сніданку:
Спосіб приготування:
- З'єднати всі інгредієнти і замісити тісто. Зібрати його в кулю, загорнути в плівку і відправити на ніч в холодильник.
- Вранці закип'ятити воду, сформувати з тіста валики діаметром 1 см і нарізати їх на шматочки довжиною 2 см. Це займе у вас максимум 5 хвилин. Не забудьте присипати поверхню борошном.
- Закинути вареники в киплячу підсолену воду, через хвилину акуратно перемішати ложкою. Варити 2 хвилини після спливання. Перекласти шумівкою в миску, за бажанням додати шматочок вершкового масла.
- Полуницю змішати з цукром в каструлі. Варити, поки цукор не розчиниться, час від часу помішуючи. Влити крохмальну суміш, перемішати і поварити ще кілька хвилин, поки соус не загусне і не стане знову прозорим і яскраво-червоним.
- Подавати вареники з полуничним соусом і сметаною.
Вівсянка на кокосовому молоці з полуницею і бананом
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 400 мл кокосового молока
- 400 мл води
- 2 банана
- 100 г полуниці
- Цукор, мед або сироп агави – за смаком
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Довести до кипіння суміш кокосового молока і води. Посолити.
- Всипати вівсяні пластівці і варити, час від часу помішуючи, до готовності. Додати цукор, якщо використовуєте, і перемішати.
- Перелити вівсянку в порційні тарілки, прикрасити шматочками банана і полуниці. За бажанням полити медом або сиропом агави.
Смузі-боул з полуницею і фруктами
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- 1/2 склянки коров'ячого або мигдального молока
- 1/4 склянки апельсинового соку
- 1/4 склянки натурального йогурту
- 1 заморожений банан
- 10-12 шт. замороженої полуниці
- 1 персик (свіжий, консервований або заморожений)
- 1 столова ложка меду
Для подачі:
- Шматочки банана
- Половинки полуниці
- Гранола
Спосіб приготування:
- Збийте блендером молоко, апельсиновий сік, йогурт, банан, полуницю, персик і мед.
- Розділіть між двома мисками, додайте шматочки фруктів і гранола. Подавайте негайно.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом десерту з полуницею і вівсяним печивом .