Великий піст перед Великоднем – один із найсуворіших. У 2020 році він пройде з 2 березня по 18 квітня. Протягом семи тижнів православним християнами не можна буде вживати продукти тваринного походження: м'ясо, молоко і яйця.
Що ж тоді приготувати на сніданок? Ми пропонуємо рецепти смачних солодких страв, які припадуть до смаку всій родині.
Мус з хурми і бананів
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 стиглих хурми
- 1 банан
- 2 ч. л. какао-порошку
- 1 ч. л. вівсяних пластівців
- 2 фініки
- Кориця – за смаком
Спосіб приготування:
- Очистіть хурму, видаливши плодоніжки.
- Перекладіть м'якоть в блендер і додайте банан і інші інгредієнти. Влийте трохи води або рослинного молока і подрібніть до однорідного стану.
- Перекладіть мус в стаканчики або креманки і відправте в холодильник на годину.
- Прикрасьте десерт горіхами або сухофруктами і подавайте до столу.
Дивіться відео, як приготувати пісні булочки з родзинками:
Яблучний крамбл пісний
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 6 шт. зелених кислих яблук
- 3-4 столові ложки рідкого меду – в яблука
- 7-8 ст.ложек рідкого меду – в вівсянку
- 2 столові ложки крохмалю
- 1 ч.ложка кориці
- 3/4 склянки борошна
- 1 стакан вівсяних пластівців
- 1 ч.ложка соди
- 1 ч.ложка розпушувача
- 1/2 склянки рослинної олії
Спосіб приготування:
- Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте їх невеликими шматочками.
- В окремій мисці змішайте крохмаль і корицю, додайте до яблук і перемішайте. Залийте медом і ще раз перемішайте.
- В іншій мисці змішайте борошно, вівсянку, соду, розпушувач.
- Додайте до борошняної суміші масло і мед, перемішайте і зробіть велику крихту.
- Викладіть яблука на дно невеликої сковороди або спеціальної формочки. Зверху додайте вівсяно-борошняну суміш.
- Запікайте при 180 ºС близько 45 хвилин.
Сирники з тофу пісні
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 200 г твердого тофу
- 1 стиглий банан
- 1.5 ст.л. рисової муки
- Дрібка солі
- 1 ст.л. цукру
- Щіпка кориці
Спосіб приготування:
- Розімніть тофу виделкою в дрібну крихту.
- Банан очистіть, подрібніть в пюре і змішайте з тофу.
- Додайте в суміш рисове борошно, сіль, цукор і корицю, ретельно перемішайте.
- Сформуйте шість сирників, викладіть на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.
- Готуйте під кришкою кілька хвилин, потім переверніть сирники і обсмажити їх з іншого боку, вже не накриваючи.
- Подавайте сирники теплими разом з соєвою сметаною, варенням, медом або кленовим сиропом.
Раніше ми публікували календар Великодня по роках і розповідали, як розрахувати перехідні свята .