Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Що з'їсти на вечерю легке: ТОП-5 рецептів дієтичних супів

Рецепти низькокалорійних супів з фото

Дієтичний суп для вечері
Дієтичний суп для вечері
Фото: freepik.com

Не знаєте, що з'їсти на вечерю і не поголадшати? Ми пропонуємо рецепти легких домашніх супів, які не містять зайвих калорій.

Дивіться відео, як приготувати японський місо суп:

Подавайте їх разом з дієтичними хлібцями, пітою або цільнозерновим хлібом.

Тайський гарбузовий суп на кокосовому молоці

Гарбузовий суп-пюре
Гарбузовий суп-пюре
Фото: Unsplash

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Лук – 100 г
  • Часник – 20 г
  • Лемонграс – 15 г
  • Червона каррі-паста – 20 г
  • Вода
  • Лайм – 30 г
  • Кінза – 50 г
  • Імбир – 10 г
  • Листя лайма – 5 г
  • Кокосове молоко – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз наріжте кубиками, цибулю і часник подрібніть. Кінзу дрібно порубати.
  2. Овочі відправте в сотейник, обсмажте протягом декількох хвилин, посоліть і поперчіть.
  3. Додайте 1/2 склянки води і протушкувати.
  4. Коли гарбуз стане м'якою, додайте в сотейник кінзу і перебити всю масу в пюре.
  5. До супу додайте пасту каррі і листя лайма, залиште сотейник на невеликому вогні і, весь час помішуючи, доведіть суп до загустіння.
  6. В кінці приберіть з сотейник листя лайма, влийте кокосове молоко і сік лайма.
  7. Подавайте гарбузовий суп, прикрасивши зеленню, паприкою і гарбузовим насінням.

Мінестроне з овочами, квасолею і макаронами

Мінестроне з квасолею
Мінестроне з квасолею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 150 г квасолі
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 100-150 г шпинату
  • 2 помідори
  • 100 г дрібних макаронів
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Мускатний горіх
  • 1 л води або овочевого бульйону
  • 5 г цукру
  • 3 ст.л. олії

Спосіб приготування:

  1. Квасолю відварити до готовності.
  2. Моркву і селеру нарізати великими кубиками і обсмажити в чавунці або товстостінній каструлі в розігрітому олії п'ять хвилин.
  3. У квасолю додати воду, пасеровані овочі, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  4. Приправити спеціями і цукром, додати нарізаний шпинат і помідори. Потім додати макарони і варити до готовності п'ять-сім хвилин.
  5. Суп перед подачею можна посипати тертим сиром.

Рибний суп з помідорами і зеленим горошком

Суп з рибою
Суп з рибою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 700 г хека
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 200 г помідорів
  • 800 г рису
  • 2/3 склянки замороженого горошку
  • 3 ст.л олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Промиту рибу залити водою, довести до кипіння і зняти піну. Перекласти рибу на тарілку.
  2. Бульйон процідити і повернути в каструлю. Довести до кипіння, додати рис і нарізану кубиками картоплю. Варити до готовності картоплі.
  3. Рибу розібрати на шматочки, прибрати кістки і шкіру. Додати в суп.
  4. На сковороді з олією обсмажити нарізану цибулю до м'якості. Додати помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками. Готувати сім хвилин.
  5. Додати пасеровані овочі в каструлю разом із зеленим горошком. Посолити і поперчити. Варити, поки горошок не стане м'яким. Подавати суп разом з хлібом.

Холодний суп-пюре з авокадо

Холодний суп з авокадо
Холодний суп з авокадо
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Стигле маленьке авокадо, очищене – 1 шт.
  • Червоний солодкий лук, нарізаний – 1 столова ложка (приблизно 1/4 маленької цибулини)
  • Лимонний сік – 1-2 столові ложки
  • Кінза або петрушка, порізана – 2 столові ложки
  • Кефір – 150 мл
  • Червоні сухі пластівці гострого перцю – 1/2 чайної ложки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
  2. Подрібнити до однорідної консистенції.
  3. Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
  4. Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати суп охолодженим.

Суп із заморожених овочів з рисом

Суп з замороженими овочами
Суп з замороженими овочами
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г заморожених овочів для супу
  • 1 кавова чашка рису
  • 600 мл води або бульйону
  • Сіль, перець
  • Сушені трави
  • Нарізана зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду або бульйон. У киплячу рідину викладіть рис і варіть протягом 10 хвилин.
  2. Потім додайте заморожені овочі і варіть до готовності, близько 10-15 хвилин.
  3. Розлийте овочевий суп по тарілках і прикрасьте нарізаною зеленню. Подавайте разом з хлібом, за бажанням додавши сметану.

Порада: Ви можете взяти найрізноманітніші овочі: квасолю, перець, картоплю, селеру, моркву, горошок.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого супу . "Сьогодні" також писали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів