Під час карантину ми рухаємося менше, ніж зазвичай, до того ж скасовуються походи у фітнес-клуб і заняття на відкритих спортмайданчиках. Крім того, великий шанс почати більше їсти – просто від нудьги.
Що ж тоді з'їсти на вечерю, щоб не погладшати? Ми пропонуємо рецепти легких домашніх супів, які не містять зайвих калорій. Подавайте їх разом з дієтичними хлібцями, пітою або цільнозерновим хлібом.
Тайський гарбузовий суп на кокосовому молоці
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- Гарбуз – 500 г
- Цибуля – 100 г
- Часник – 20 г
- Лемонграс – 15 г
- Червона каррі-паста – 20 г
- Вода
- Лайм – 30 г
- Кінза – 50 г
- Імбир – 10 г
- Листя лайма – 5 г
- Кокосове молоко – 200 г
Дивіться відео, як приготувати морквяний крем-суп:
Спосіб приготування:
- Гарбуз наріжте кубиками, цибулю і часник подрібніть. Кінзу дрібно порубати.
- Овочі відправте в сотейник, обсмажте протягом декількох хвилин, посоліть і поперчіть.
- Додайте 1/2 склянки води і протушкуйте.
- Коли гарбуз стане м'яким, додайте в сотейник кінзу і перебийте всю масу в пюре.
- До супу додайте пасту каррі і листя лайма, залиште сотейник на невеликому вогні і, весь час помішуючи, доведіть суп до загустіння.
- Наприкінці приберіть з сотейника листя лайма, влийте кокосове молоко і сік лайма.
- Подавайте гарбузовий суп, прикрасивши зеленню, паприкою і гарбузовим насінням.
Мінестроне з овочами, квасолею і макаронами
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 150 г квасолі
- 1 морква
- 2 стебла селери
- 100-150 г шпинату
- 2 помідори
- 100 г дрібних макаронів
- Чорний мелений перець
- Сіль
- Мускатний горіх
- 1 л води або овочевого бульйону
- 5 г цукру
- 3 ст.л. олії
Спосіб приготування:
- Квасолю відварити до готовності.
- Моркву і селеру нарізати великими кубиками і обсмажити в чавунці або товстостінній каструлі в розігрітій олії п'ять хвилин.
- У квасолю додати воду, пасеровані овочі, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
- Приправити спеціями і цукром, додати нарізаний шпинат і помідори. Потім додати макарони і варити до готовності п'ять-сім хвилин.
- Суп перед подачею можна посипати тертим сиром.
Рибний суп з помідорами і зеленим горошком
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 2 л води
- 700 г хека
- 3 картоплини
- 1 цибулина
- 200 г помідорів
- 800 г рису
- 2/3 склянки замороженого горошку
- 3 ст.л олії
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Промиту рибу залити водою, довести до кипіння і зняти піну. Перекласти рибу на тарілку.
- Бульйон процідити і повернути в каструлю. Довести до кипіння, додати рис і нарізану кубиками картоплю. Варити до готовності картоплі.
- Рибу розібрати на шматочки, прибрати кістки і шкіру. Додати в суп.
- На сковороді з олією обсмажити нарізану цибулю до м'якості. Додати помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками. Готувати сім хвилин.
- Додати пасеровані овочі в каструлю разом із зеленим горошком. Посолити і поперчити. Варити, поки горошок не стане м'яким. Подавати суп разом з хлібом.
Холодний суп-пюре з авокадо
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- Стигле маленьке авокадо, очищене – 1 шт.
- Червоний солодкий лук, нарізаний – 1 столова ложка (приблизно 1/4 маленької цибулини)
- Лимонний сік – 1-2 столові ложки
- Кінза або петрушка, порізана – 2 столові ложки
- Кефір – 150 мл
- Червоні сухі пластівці гострого перцю – 1/2 чайної ложки
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
- Подрібнити до однорідної консистенції.
- Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
- Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати суп охолодженим.
Суп із заморожених овочів з рисом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г заморожених овочів для супу
- 1 кавова чашка рису
- 600 мл води або бульйону
- Сіль, перець
- Сушені трави
- Нарізана зелень – за смаком
Спосіб приготування:
- Закип'ятіть воду або бульйон. У киплячу рідину викладіть рис і варіть протягом 10 хвилин.
- Потім додайте заморожені овочі і варіть до готовності, близько 10-15 хвилин.
- Розлийте овочевий суп по тарілках і прикрасьте нарізаною зеленню. Подавайте разом з хлібом, за бажанням додавши сметану.
Порада: Ви можете взяти найрізноманітніші овочі: квасолю, перець, картоплю, селеру, моркву, горошок.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого супу. "Сьогодні" також писали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин.