I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що з'їсти на вечерю легке: ТОП-5 рецептів дієтичних супів

Рецепти низькокалорійних супів з фото

Під час карантину ми рухаємося менше, ніж зазвичай, до того ж скасовуються походи у фітнес-клуб і заняття на відкритих спортмайданчиках. Крім того, великий шанс почати більше їсти – просто від нудьги.

Читайте також:

Реклама

Що ж тоді з'їсти на вечерю, щоб не погладшати? Ми пропонуємо рецепти легких домашніх супів, які не містять зайвих калорій. Подавайте їх разом з дієтичними хлібцями, пітою або цільнозерновим хлібом.

Тайський гарбузовий суп на кокосовому молоці

Гарбузовий суп-пюре
Гарбузовий суп-пюре / Фото: Unsplash

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Цибуля – 100 г
  • Часник – 20 г
  • Лемонграс – 15 г
  • Червона каррі-паста – 20 г
  • Вода
  • Лайм – 30 г
  • Кінза – 50 г
  • Імбир – 10 г
  • Листя лайма – 5 г
  • Кокосове молоко – 200 г

Дивіться відео, як приготувати морквяний крем-суп:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз наріжте кубиками, цибулю і часник подрібніть. Кінзу дрібно порубати.
  2. Овочі відправте в сотейник, обсмажте протягом декількох хвилин, посоліть і поперчіть.
  3. Додайте 1/2 склянки води і протушкуйте.
  4. Коли гарбуз стане м'яким, додайте в сотейник кінзу і перебийте всю масу в пюре.
  5. До супу додайте пасту каррі і листя лайма, залиште сотейник на невеликому вогні і, весь час помішуючи, доведіть суп до загустіння.
  6. Наприкінці приберіть з сотейника листя лайма, влийте кокосове молоко і сік лайма.
  7. Подавайте гарбузовий суп, прикрасивши зеленню, паприкою і гарбузовим насінням.

Мінестроне з овочами, квасолею і макаронами

Мінестроне з квасолею
Мінестроне з квасолею

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 150 г квасолі
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 100-150 г шпинату
  • 2 помідори
  • 100 г дрібних макаронів
  • Чорний мелений перець
  • Сіль
  • Мускатний горіх
  • 1 л води або овочевого бульйону
  • 5 г цукру
  • 3 ст.л. олії

Спосіб приготування:

  1. Квасолю відварити до готовності.
  2. Моркву і селеру нарізати великими кубиками і обсмажити в чавунці або товстостінній каструлі в розігрітій олії п'ять хвилин.
  3. У квасолю додати воду, пасеровані овочі, довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  4. Приправити спеціями і цукром, додати нарізаний шпинат і помідори. Потім додати макарони і варити до готовності п'ять-сім хвилин.
  5. Суп перед подачею можна посипати тертим сиром.

Рибний суп з помідорами і зеленим горошком

Суп з рибою
Суп з рибою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 л води
  • 700 г хека
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 200 г помідорів
  • 800 г рису
  • 2/3 склянки замороженого горошку
  • 3 ст.л олії
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Промиту рибу залити водою, довести до кипіння і зняти піну. Перекласти рибу на тарілку.
  2. Бульйон процідити і повернути в каструлю. Довести до кипіння, додати рис і нарізану кубиками картоплю. Варити до готовності картоплі.
  3. Рибу розібрати на шматочки, прибрати кістки і шкіру. Додати в суп.
  4. На сковороді з олією обсмажити нарізану цибулю до м'якості. Додати помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками. Готувати сім хвилин.
  5. Додати пасеровані овочі в каструлю разом із зеленим горошком. Посолити і поперчити. Варити, поки горошок не стане м'яким. Подавати суп разом з хлібом.

Холодний суп-пюре з авокадо

Холодний суп з авокадо
Холодний суп з авокадо

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • Стигле маленьке авокадо, очищене – 1 шт.
  • Червоний солодкий лук, нарізаний – 1 столова ложка (приблизно 1/4 маленької цибулини)
  • Лимонний сік – 1-2 столові ложки
  • Кінза або петрушка, порізана – 2 столові ложки
  • Кефір – 150 мл
  • Червоні сухі пластівці гострого перцю – 1/2 чайної ложки
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Скласти всі інгредієнти в кухонний комбайн або чашу блендера.
  2. Подрібнити до однорідної консистенції.
  3. Спробувати, за бажанням додати трохи більше лимонного соку.
  4. Якщо суп занадто густий, додати ще кефіру. Подавати суп охолодженим.

Суп із заморожених овочів з рисом

Суп з замороженими овочами
Суп з замороженими овочами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г заморожених овочів для супу
  • 1 кавова чашка рису
  • 600 мл води або бульйону
  • Сіль, перець
  • Сушені трави
  • Нарізана зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду або бульйон. У киплячу рідину викладіть рис і варіть протягом 10 хвилин.
  2. Потім додайте заморожені овочі і варіть до готовності, близько 10-15 хвилин.
  3. Розлийте овочевий суп по тарілках і прикрасьте нарізаною зеленню. Подавайте разом з хлібом, за бажанням додавши сметану.

Порада: Ви можете взяти найрізноманітніші овочі: квасолю, перець, картоплю, селеру, моркву, горошок.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом цибулевого супу. "Сьогодні" також писали, як зварити квасолевий суп за 15 хвилин.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти