Після Нового року домашні ялинки почали потроху виносити на сміття, але особливо хазяїновиті радять не поспішати – виявляється, хвою можна приготувати.
Після новорічних свят більшість опитаних українців ялинку викидають на смітник. Деякі чули і про інше застосування: віддати в зоопарк на корм тваринам. Інші свідомі громадяни відносять ялинки в пункти прийому – на подальшу переробку.
Але це не найоригінальніше, що можна зробити з ялинкою. Виявляється, її можна з'їсти! Шеф-кухар Євген Клопотенко каже: ялинка – досить популярна приправа.
"Спеція, яку використовують майже в кожному ресторані в цілому світі – розмарин. А він за структурою схожий на звичайну хвою", – розповів кухар.
Євген ділиться з нами рецептами. Перший – м'ясо в сосновій хвої. Для приготування пряного маринаду кулінар радить подрібнити пахучі голки. Використовувати в їжу ялинку можна і іншим способом – зробити чіпси з ялинкового стовбура.
"Під корою ялинки, під верхнім шаром, є біла частинка. Цю частинку треба дуже тонко нарізати. Білі дерев'яні штучки треба кинути у фритюр", – поділився рецептом кухар.
Ялинка стане в нагоді і на десерт. З неї можна приготувати незвичайне варення: проварити з цукром протягом приблизно півтори години і закрити в банки.
А з ялинкових голок можна зробити чай, якщо додати трохи імбиру і лимона. Однак перед тим, як використовувати в їжу будь-яку частину ялинки, слід переконатися, що її не обробляли хімікатами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачне варення з ялинкових шишок.