На День подяки американці традиційно готують запечену індичку, гарбузовий пиріг і журавлинний соус. У 2019 свято випадає на 28 листопада.
Дивіться відео, як підготуватися до Дня подяки 2019:
У журавлинному соусі від Марти Стюарт поєднуються кислуваті ягоди, ароматний апельсин і пряна кориця. Такий соус можна подавати не тільки до запеченої птиці, але і додавати в чизкейки або морозиво.
Класичний журавлинний соус
Час приготування:
- 25 хвилин
Калорійність:
- 151 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 680 г свіжої або замороженої журавлини (6 чашок)
- 1 1/4 чашки цукру
- 4 широких смужки апельсинової цедри
- 1 склянка свіжого апельсинового соку
- 1/2 чайної ложки меленої кориці
- Сіль
- Вода
Спосіб приготування:
- У каструлі змішайте журавлину, цукор, цедру апельсина і сік, корицю, 1/4 чайної ложки солі і 1/4 склянки води.
- Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть, помішуючи, до тих пір, поки журавлина не лопне і суміш не загусне, 12-15 хвилин. У процесі охолодження соус стане ще густішим.
- Зніміть з вогню; нехай охолоне повністю.
Як зберігати журавлинний соус
Соус з журавлини перекласти в стерилізовану банку з кришкою і тримати в холодильнику близько тижня.
Нагадаємо, раніше ми розповідали про головні страви американського Півдня і ділилися рецептом традиційного салату "Коул слоу" .