Традиція дарувати 14 лютого коханим валентинки прижилася в нашій країні дуже міцно. Сердечка всіх відтінків червоного кольору піднімають настрій в похмурі зимові дні. Але найкращий спосіб порадувати дорогих людей – пригостити їх смачними "сердечками" власного приготування.
Яєчня у вигляді серця
Фото: Pinterest
Складові:
- Сосиска – 2 шт.
- Яйця 2 шт.
- Сіль, перець за смаком
- Рослинна олія за смаком
- Зелень за смаком
Рецепт приготування:
1. Сосиску почистити і розрізати уздовж навпіл, не дорізаючи до кінця. Вивернути дві частини сосиски і з'єднати кінчики так, щоб вийшло сердечко. Скріпити зубочисткою.
2. Злегка обсмажити на невеликій кількості рослинної олії. Як тільки сосиска з одного боку підсмажиться, перевернути і в середину акуратно вбити яйце. Посолити, поперчити.
3. Перекласти на тарілку і посипати рубаною зеленню.
Піца у вигляді серця
Фото: Genius Kitchen
Складові:
- дріжджове тісто для піци
- томатний соус з італійськими травами
- салямі або пепероні
- тертий твердий сир або моцарелла
Рецепт приготування:
1. Замісити тісто для піци і дати йому підійти. Розкачати на присипаній борошном поверхні і надати тісту форму серця. Зробити пальцями невеликі бортики.
2. Вирізати з скибочок салямі сердечка за допомогою формочок для печива.
3. Змастити тісто томатним соусом, відступаючи від країв. Викласти зверху начинку. Випікати в розігрітій до 200° С духовці 15-20 хвилин. За цей час краї тіста повинні підрум'янитися.
4. Розрізати піцу у формі серця на порційні шматки і відразу ж подавати.
Порада: в начинку можна додати нарізані печериці, помідори черрі і оливки.
Салат "Гранатовое серце"
Фото: chocolate-kiss.ru
Інгредієнти для форми 20 см:
- Куряче філе – 2 шт.
- Волоські горіхи – 80 г
- Сир – 170 г
- Буряк – 1 шт.
- Гранат – 1 шт.
- Яйце куряче – 5 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Домашній майонез – 250 г
- Сіль за смаком
Рецепт приготування:
1. Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності і нарізати дрібними кубиками.
2. Цибулю нарізати півкільцями або кубиками і обсмажити на олії.
3. Яйця відварити круто і натерти на крупній тертці. Сир натерти на крупній тертці.
4. Буряк відварити до готовності, почистити і натерти на крупній тертці.
5. Гранат розібрати на зерна, волоські горіхи подрібнити ножем.
6. Тепер викласти салат шарами у вигляді серця, злегка посипаючи сіллю і чорним перцем: 1 шар – куряче філе 2 шар – обсмажена цибуля, майонез; 3 шар – яйця, 4 шар – сир і майонез; 5 шар – волоські горіхи, 6 шар – буряк, майонез; 7 шар – зерна граната.
6. Готовий салат відправити в холодильник на кілька годин, щоб він охолов і просочився.
Шоколадний торт у вигляді серця
Фото: joyofbaking.com
Складові:
Для тіста:
- 3 великих яйця, розділених на жовтки і білки
- 1 великий яєчний білок
- 200 г дрібного цукру
- 85 г борошна
- 40 г какао-порошку
- 1 1/4 чайні ложки розпушувача
- 1/2 чайної ложки соди
- дрібка солі
- 120 мл рослинної олії без запаху
- 80 мл кави або води
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Для крему:
- 120 мл вершків для збивання
- 1/4 чайної ложки ванільного екстракту
- 30 г дрібного цукру або пудри
- 3/4 столової ложки какао-порошку
Для глазурі:
- 230 г нарізаного чорного шоколаду
- 180 мл жирних вершків
- 30 г вершкового масла
- 1 столова ложка коньяку або бренді
Рецепт приготування:
1. Розігріти духовку до 180° С.
2. Змастити маслом 23 см форму у вигляді серця і присипати її борошном.
3. Приготувати тісто. Розділити яйця кімнатної температури на білки і жовтки. До білків додати додатковий яєчний білок.
Перемішати 130 г цукру, борошно, какао-порошок, розпушувач, соду і сіль. Відкласти в сторону.
Віночком перемішати рослинну олію, каву або воду і ванільний екстракт.
Міксером збити жовтки в пишну світлу масу. Продовжуючи збивати, влити масляну суміш. Поступово додати борошняну суміш і добре збити.
В окремій мисці збити яєчні білки до появи м'яких піків. Поступово додати цукор і збити до міцних піків.
У кілька прийомів додати збиті яєчні білки в тісто, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.
Вилити тісто в підготовлену форму і випікати близько 35-45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити корж у формі протягом 10 хвилин, потім перекласти на решітку і дати повністю охолонути.
4. Приготувати крем. У великій мисці перемішати вершки, ванільний екстракт, цукор і какао-порошок. Накрити кришкою і поставити миску в холодильник на півгодини. Потім збити до міцних піків.
5. Розрізати спечений пиріг на два коржі. Перевернути верхній шар торта (так, щоб верх пирога став низом) і змастити його шоколадний крем. Накрити другим коржем, злегка притиснувши зверху, і знову змастити кремом. Прикрити торт поліетиленовою плівкою і помістити в холодильник на кілька годин або на ніч.
6. Приготувати глазур. Залити розламаний на шматочки шоколад вершками, що киплять. Дати постояти кілька хвилин і акуратно перемішати віночком, додати коньяк. Вилити глазур на центр торта. За допомогою великої лопатки розподілити її по всій поверхні. Поставити торт в холодильник, щоб глазур застигла.
7. Перед подачею торт можна прикрасити шоколадними трюфелями або свіжими ягодами.
Млинці у вигляді сердечок від Руслана Сенічкіна
Фото: прес-служба
Складові:
- Яйця – 2 шт.
- Яблучний оцет – 1 ч.л.
- Сметана – 2 ст.л.
- Борошно – 250 г
- Молоко – 100 мл
- Вершковий сир – 200 г
- Вершкове масло – 150 г
- Ванільний цукор – 2 ст.л.
- Цукор – 5 ст.л.
- Сода – 1 ч.л.
- Буряковий сік – 50 мл.
Рецепт приготування:
1. Змішати борошно, соду, ванільний цукор і звичайний цукор в окремій мисці. Додати трохи солі за смаком і все ретельно перемішати.
"Борошно бажано просіяти через сито", – зазначає Руслан Сенічкін.
2. Молоко вилити в іншу миску, додати в нього трохи жирної сметани, вершковий сир, розтоплене вершкове масло і 2 яйця. В кінці додати оцет і збити блендером до однорідної консистенції.
"Саме поєднання оцту та соди зробить страву більш пухкою", – говорить телеведучий.
3. Додати сухі інгредієнти в рідку суміш. Все ретельно перемішати. До маси влити буряковий сік і знову збити блендером.
"Щоб отримати буряковий сік, буряк потрібно натерти на дрібній тертці, а потім вичавити за допомогою марлевою ганчірки або сита", – підказує кулінар.
4. Готове тісто вилити в спеціальний дозатор. Сковороду поставити на вогонь, додати туди трохи масла. Спеціальним дозатором намалювати сердечка на сковороді. Смажити з обох сторін по кілька хвилин до готовності.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як святкують День святого Валентина в різних країнах світу. Ми також ділилися рецептами десертів до 14 лютого від відомих телеведучих.