Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

День вегана 2019: ТОП-5 рецептів страв без м'яса, молока і яєць

Рецепти смачних і корисних веганських страв

Фото: Unsplash

Міжнародний день вегана відзначають 1 листопада. Свято було засноване в 1994 році у Великій Британії. У цей день проводяться заходи і акції, присвячені веганам і веганству.

Дивіться відео, чим відрізняються вегани від вегетаріанців:

Веганство – це найсуворіша форма вегетаріанства, яка виключає вживання будь-яких продуктів тваринного походження. В наші дні все більше і більше людей наважуються перейти на такий спосіб життя.

На честь свята ми поділимося кращими рецептами страв без використання м'яса, молока та яєць.

Веганська вівсянка в банці

Фото: freepik.com

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • 1/2 склянки вівсяних пластівців
  • 1/2 чашки кокосового молока
  • 1 столова ложка насіння Чіа
  • 2 столові ложки мигдалю
  • 1/2 столової ложки кленового сиропу
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту

Спосіб приготування:

  1. З'єднайте всі інгредієнти в скляній банці.
  2. Добре перемішайте, накрийте і поставте в холодильник на ніч.
  3. Наступного ранку дістаньте з холодильника, додайте свої улюблені свіжі ягоди або фрукти і насолоджуйтеся!

Веганські овочевий салат від Кортні Кардаш'ян

Фото: poosh.com

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 1-1 1/2 пакетика органічного латуку
  • 1/2 чашки органічних помідорів чері
  • 1/2 склянки органічного міні-перцю
  • 3/4 склянки органічного нарізаного огірка
  • 1 1/2 нарізаного органічного авокадо
  • 1/3 склянки органічного граната
  • 1/3 чашки органічних кедрових горіхів

Для заправки:

  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1/2 чайної ложки гімалайської рожевою солі
  • 1/4 чайної ложки перцю
  • 1 столова ложка медової гірчиці
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту

Спосіб приготування:

  1. Зелень помийте, обсушіть і складіть в салатницю.
  2. Розріжте помідори навпіл і додайте до салатного листя.
  3. Наріжте перець і огірок, додайте в миску.
  4. Додайте насіння граната і кедрові горіхи.
  5. В окремій ємності з'єднайте рідкі інгредієнти заправки. Додайте приправи і ще раз перемішайте.
  6. Перед подачею полийте салат заправкою і перемішайте.

Веганська фунчоза з тофу і овочами

Фунчоза з овочами
Фунчоза з овочами

Час приготування:

  • 1 годину

Складові:

  • 500 г тофу
  • 500 г фунчози
  • 2 баклажани
  • 1 кабачок
  • 1 перець болгарський
  • 500 г помідорів чері
  • 400 г цвітної капусти
  • 40 г часнику
  • 40 г кунжутної олії
  • 50 г соєвого соусу
  • 100 г кокосового молока
  • 20 г кунжуту
  • чилі-перець – за смаком
  • рослинна олія – за смаком
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відправляємо фунчозу в миску з холодною водою.
  2. Овочі крупно нарізаємо. Кабачки і баклажани – напівчасточками, трохи під кутом, після чого присмачуємо соняшниковою олією, щоб баклажани вже просякли, додаємо чорний перець і трохи солі. Помідори ріжемо навпіл, а перець – великими трикутниками.
  3. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Часник дрібно нарізаємо.
  4. Тофу нарізаємо великими кубиками. Обсмажувати його чи ні, кожен вирішує сам, але якщо будете обсмажувати, то тофу потрібно обваляти в кукурудзяному крохмалі (або на крайній випадок в пшеничній муці), а вже потім обсмажити з усіх боків на олії до рум'яної скоринки.
  5. Якщо дозволяє посуд і вогонь, то всі овочеві компоненти можна готувати в одному воці, якщо ні, то смажити варто все окремо, і партіями. Спочатку кабачки і баклажани – до м'якості останніх (кабачки можуть залишитися злегка хрусткими).
  6. Перець обсмажуємо зовсім небагато, до нього ж можна додати цвітну капусту і часник. Помідори не чіпаємо.
  7. Коли всі овочі обсмажені, складаємо їх у вок або іншу глибоку посудину, додаємо 300 мл води і доводимо страву до легкого кипіння. Додаємо соєвий соус, кунжутну олію і кокосову олію, пробуємо на сіль.
  8. В кінці всипаємо помідори і тофу, перемішуємо, знімаємо з вогню.
  9. Додаємо фунчозу (без води), ще раз перемішуємо і спостерігаємо, як вона стає м'якою.
  10. Розкладаємо фунчозу з тофу і овочами по тарілках, посипаємо злегка обсмаженим кунжутом.

Веганські рулет з квасолі з овочами та горіхами: рецепт від Асмік Гаспарян

Фото: скриншот

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • квасоля біла – 700 г
  • горіхи волоські – 150 г
  • цибуля – 2-3 шт .;
  • морква – 1 шт.
  • діжонська гірчиця – 2 ст. л.
  • болгарський перець (консервований або заморожений) – 100 г
  • зелень (кріп, шпинат) – за смаком
  • чебрець – 1 ч. Л.
  • коріандр мелений – 1 ч. Л.
  • кунжут – 100 г

Спосіб приготування:

  1. Моркву і квасолю відварити до готовності. Цибулю підсмажити. Горіхи подрібнити.
  2. До відвареної квасолі додати цибулю, горіхи і чебрець. Подрібнити в блендері до стану пасти.
  3. Викласти квасоляну пасту прямокутником, товщиною 0,5 см на харчову плівку.
  4. Викласти на неї шарами діжонську гірчицю, натерту моркву, подрібнену зелень, подрібнений болгарський перець. Загорнути в рулет.
  5. Поставити на 1 годину в холодильник. Готовий рулет зверху посипати кунжутом.

Веганський яблучний пиріг від Джеймі Олівера

Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 50 хвилин

Складові:

  • 25 г веганського маргарину, плюс для змащування форми
  • 3 солодких яблука
  • 195 г цукру мусковадо
  • 180 г звичайного борошна
  • 1 ч.л. харчової соди
  • 1 1/2 ч.л. міксу спецій
  • 80 мл соняшникової олії
  • 1 ч.л. оцту
  • 1 лимон
  • 85 г очищених волоських горіхів

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 ºC, змастіть жиром і застеліть папером дно квадратної форми розміром 23 см.
  2. Очистіть від серцевини і крупно натріть на тертці 2 яблука. Тоненько наріжте яблуко, що залишилося.
  3. Розтопіть 85 г цукру і маргарину в сковороді, потім влийте в підготовлену форму. Викладіть нарізане яблуко в один шар.
  4. Змішайте борошно, 110 г цукру, соду і мікс спецій в мисці. В окремій мисці з'єднайте олію, 180 мл води, оцет, терті яблука і цедру лимона. Змішайте сухі інгредієнти з рідкими, швидко, але ретельно.
  5. Грубо наріжте і додайте волоські горіхи, потім вилийте на шар яблук в форму для випічки.
  6. Випікайте протягом 30 хвилин або доти, доки зубочистка не буде виходити чистою.
  7. Дайте яблучному пирогу охолонути протягом 5 хвилин, потім переверніть на блюдо.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом веганського шоколадного мусу від Гордона Рамзі.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів