Полуничний мус від Юлії Висоцької – ідеальний десерт на День Святого Валентина, який щороку відзначають 14 лютого. Поєднання ягід з білим шоколадом дуже вдале, і сподобається навіть переконаним прихильникам чорного гіркого шоколаду.
Дивіться відео, як приготувати дієтичний фруктовий мус:
Полуничний мус з білим шоколадом
Час приготування:
- 1 година + час на охолодження
Калорійність:
- 259 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Полуниця – 400 г
- Білий шоколад – 150 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Вершки – 30 мл
- Желатин – 1 1/2 ст. л.
- Сіль морська – 1 щіпка
Спосіб приготування:
- Полуницю попередньо розморозити.
- Желатин замочити в невеликій кількості води мінімум на півгодини, потім влити дві столові ложки окропу.
- Шоколад розтопити на водяній бані.
- Відокремити жовтки від білків.
- Жовтки збити і перемішати з розтопленим шоколадом.
- Білки збити, додавши дрібку солі.
- Вершки збити невеликим вінчиком.
- Розморожену полуницю збити в блендері, додати желатин і ще раз все разом збити.
- Перемішати полуницю з шоколадно-жовтковою масою, збитими білками і вершками.
- Перекласти мус в креманки і поставити на дві години в холодильник.
Корисна порада
Для цього мусу підійде як свіжа, так і заморожена полуниця. Просто дайте замороженим ягодам відтанути і злийте зайвий сік.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кавово-горіховий мус . "Сьогодні" також ділилися рецептом абрикосового мусу з шампанським .