I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Десерт на 8 березня: крем-брюле "Карамель" від Лізи Глинської

Рецепт смачного святкового десерту від відомого кондитера

Суддя шоу "МайстерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Єлизавета Глинська поділилася рецептом улюбленого десерту.

Крем-брюле – це знаменитий французький десерт на основі крему англез. Єлизавета Глинська готує його з карамеллю. Так, на її думку, маскується смак жовтків, який може не всім бути до вподоби.

Крем-брюле

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 мл вершків (жирність 18-21%)
  • 120 г яєчного жовтка (6 шт.)
  • Стручок ванілі (насіння)
  • 140 г цукру
  • 30 мл води

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Для карамелі в сотейник відправляємо воду, потім цукор і ставимо на вогонь. Не перемішуємо! На низьких градусах є ймовірність кристалізації цукру, тому лише злегка нахиляємо сотейник, а не перемішуємо суміш.
  2. Варимо до стану коричневої карамелі.
  3. Змішуємо жовтки з 1/4 вершків.
  4. Знімаємо карамель з вогню і відразу ж, тонкою цівкою, заливаємо в карамель гарячі вершки (без жовтків!) з насінням ванілі. Перемішуємо.
  5. Проціджуємо карамельні вершки через сито і з'єднуємо з жовтками.
  6. Розливаємо крем, що вийшов (по виду, звісно, він поки нагадує більше соус) до керамічних формочок.
  7. Запікаємо крем-брюле на водяній бані: формочки з кремом ставимо в глибоку ємність (лист), наливаємо окріп до середини формочок і поміщаємо до духовки, розігріту до 130 °С, на 25-30 хвилин.
  8. Після закінчення часу вимикаємо духовку і злегка відкриваємо дверцята. Не виймаючи десерт з духовки, даємо йому повністю охолонути. Не переживайте: у гарячому стані крем-брюле злегка "тремтить" в центрі.
  9. Коли крем охолоне, ставимо його до холодильника і залишаємо ще на кілька годин.
  10. Перед подачею присипаємо крем-брюле тростинним цукром і обпалюють поверхню за допомогою газового пальника для створення тонкої карамельної скоринки. Зберігати крем-брюле можна в холодильнику до трьох діб.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати крем-карамель за рецептом Марти Стюарт. Сайт "Сегодня" також рецептом крем-брюле з ягодами.

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти