Якщо вам набридло їсти кавун просто так, можна приготувати з його м'якоті різноманітні десерти. Якщо ви виварите кавуновий сік, то отримаєте дуже солодкий кавуновий мед. Літня ягода чудово підходить для приготування фруктового льоду і сорбетів.
Крім цього, з кавуна роблять алкогольні і безалкогольні коктейлі, наприклад, фруктовий крюшон або "Маргариту".
Десертний кавуновий суп з малиною
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 600 г м'якоті кавуна
- 2 склянки малини
- 50 г гренадіна (гранатового сиропу)
- 0,5 склянки кавунових і динних цукатів
- 50 г морозива або збитих вершків
- Листочки м'яти
Спосіб приготування:
- Спочатку перебийте малину і кавунову м'якоть (третю частину її залиште) в блендері і перетріть через сито.
- Додайте гренадін і перемішайте.
- Залишки кавунової м'якоті поріжте маленькими кубиками і змішайте з кавуново-малиновим пюре.
- Додайте в суп цукати і перемішайте.
- Розлийте кавуновий суп по тарілках, зверху викладіть кульку морозива або ложку вершків. Прикрасьте листочками м'яти.
Кавунова граніта
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 500 г соку з м'якоті кавуна (вже проціженого)
- 1-2 ст.л. цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку
- 1 ст.л. арманьяка, шампанського або фруктового лікеру
Дивіться відео, як вибрати смачний кавун:
Спосіб приготування:
- М'якоть кавуна без кісточок подрібніть в блендері, процідіть через дрібне сито.
- Відміряйте 70 мл води, змішайте з цукровою пудрою і доведіть до кипіння.
- Зніміть з вогню, трохи остудіть і додайте спиртне.
- Влийте кавуновий сік, перелийте все в контейнер і поставте в морозилку. В процесі заморозки перемішуйте блендером через кожні 30 хвилин, щоб розбити кристалики льоду.
- Зберігайте в морозилці, перед подачею добре розмішайте (можна виделкою).
Желе "Кавунові дольки"
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 1 кавун
- 50 г желатину
- Цукор – за смаком
- 200 г води
Спосіб приготування:
- Кавун добре помийте і розріжте навпіл.
- Дістаньте м'якоть ложкою і вичавіть з неї сік. За бажанням додайте цукор.
- Желатин розведіть в 200 г холодної кип'яченої води. Залиште набухати.
- Доведіть повільному вогні до розчинення, не даючи закипіти. Потім остудіть желатин до кімнатної температури.
- Помішуючи, потроху додайте до желатину кавуновий сік.
- Отриману суміш вилийте в половинки кавуна і відправте в холодильник до повного застигання желе. Ви можете додати в напівзастигле желе жменю шоколадних чипсів або чорниці, щоб імітувати насіння кавуна.
- Розріжте кавун на шматочки і подавайте.
На замітку: желатин необхідно взяти в залежності від того, скільки у вас вийде кавунового соку. Якщо більше 1 л, то пропорційно збільште кількість желатину.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити компот з кавуна, а також ділилися рецептом кавунового зефіру.