Кабачок на 95% складається з води і містить всього 24 ккал. Страви з цього овоча смачні, корисні і легкі в приготуванні.
Якщо ви стежите за своїм здоров'ям, то краще вибирати рецепти з кабачків, де використовується весь молодий овоч зі шкіркою і насінням. У ньому концентрація корисних речовин максимальна.
Крем-суп з кабачків
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2-3 кабачки
- 1-2 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст. л. томатної пасти
- 120 мл вершків жирністю 10%
- Рослинна олія
- Сіль, чорний і запашний перець
Спосіб приготування:
- Кабачки необхідно крупно нарізати і обсмажити в сильно розігрітій сковороді на олії до рум'яного кольору, після чого перекласти їх в каструлю.
- У тій же сковороді обсмажити нарізану картоплю з цибулею і морквою. Перекласти овочі до кабачків.
- Додати в каструлю часник, томатну пасту, товчений чорний і запашний перець. Влити воду, щоб вона покрила овочі, довести суп до кипіння і варити, поки всі овочі не стануть м'якими.
- Подрібнити суп блендером, додати вершки і сіль за смаком, прогріти все разом.
Безглютенові оладки з кабачків
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 2 невеликих кабачка
- 1 велике яйце
- Дрібка солі
- 1/2 – 3/4 склянки рисового борошна
- 1-2 зубчики часнику, пропущеного через прес
- Жменя листочків петрушки
- 1 ст.л. олії для обсмажування
- Сіль, білий мелений перець за смаком
Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:
Спосіб приготування:
- Кабачки помити, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
- Додати часник, спеції і яйце. Перемішати.
- Всипати борошно і ще раз добре перемішати. Тісто має вийти не занадто рідким.
- Додати дрібно нарізану петрушку.
- Викладаючи тісто ложкою, обсмажити кабачкові оладки з обох сторін в невеликій кількості олії на середньому вогні до золотистого кольору.
- Подавати з натуральним йогуртом.
Кабачки на грилі
Час приготування:
- 3 години
Складові:
- 2 молодих кабачки
- 2 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. лимонного соку
- 4 зубчики часнику
- 1/2 ч.л. великої морської солі
- 1/2 ч.л. суміші мелених перців
- Кілька гілочок петрушки
- Бальзамічний оцет – за бажанням
Спосіб приготування:
- Вимити і нарізати кабачки кружальцями завтовшки 5-7 мм.
- У великій мисці ретельно змішати оливкову олію, лимонний сік, часник, видавлений через прес, морську сіль і мелений перець.
- Додати в отриману суміш кабачки і ретельно перемішати, щоб всі кружечки були покриті заправкою. Накрити миску і залишити маринуватися мінімум на дві години.
- Добре розігріти гриль або сковороду гриль. Використовуючи щипці, помістити зверху кабачки.
- Обсмажувати приблизно 4-5 хвилин на кожній стороні.
- Перекласти кабачки на тарілку. Посипати сіллю, перцем і нарізаною зеленню. За бажанням скропити страву соком лимона і бальзамічним оцтом.
Кабачкова ікра в духовці
Час приготування:
- 2 години
Складові:
- 2 кабачки (близько 500 г)
- 1 цибулина
- 300 г моркви
- Жменя часнику
- 80 мл соняшникової олії
- 600 мл томатного соку з м'якоттю
- По 1 ч. л. солі, цукору і оцту
- Чорний і червоний перець, мелений лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачки нарізати кружечками. Очищену цибулю нарізати досить великими шматочками, моркву – кружальцями. Скласти все в ємність для запікання.
- До овочів додати часник, олію і томатний сік. Поставити запікатися в холодну духовку при 190 ºС на 1-1,5 години.
- Дістати форму, дати трохи охолонути. Подрібнити блендером до однорідності. Додати сіль, перець, оцет, лавровий лист. Перемішати і остудити.
Мариновані кабачки в пакеті
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 650 г кабачків
- 60 г цибулі
- 1 зубчик часнику
- 1 ст.л. кропу
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1,5-2 ст.л. оцту 9%
- 1 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. цукру
- 1/4 ч.л. паприки
Спосіб приготування:
- Кабачки промити, нарізати тонкими кружечками (близько 2 мм завтовшки). Цибулину нарізати тонкими півкільцями, а кріп посікти.
- Всі ці інгредієнти скласти в рукав для запікання або чистий і цілий пакет. Туди ж відправити пропущений через прес часник, цукор з сіллю, паприку і гірчицю в зернах.
- Влити в пакет оцет і надійно його зав'язати. Гарненько струснути інгредієнти, щоб маринад рівномірно покрив кабачки. Поставити заготовку в холодильник на 20 хвилин.
- Після закінчення часу дістати кабачки в пакеті з холодильника і разом з маринадом пересипати в блюдо для подачі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом дієтичних кабачкових оладок від Тетяни Литвинової, а також розповідали, що можна приготувати з квіток цукіні.