Ця добірка рецептів для сильних духом людей, які не відступають від заповітів правильного харчування ні на крок. І навіть на Новий рік. Тепер серйозно: якщо не хочеться втратити форму після застіль, то ці рецепти будуть доречними. Вони не складні в приготуванні, не містять справді шкідливих продуктів і соусів, вони прикрасять новорічний стіл.
Олів'є без майонезу
Інгредієнти
- 150 г – слабосолона сьомга
- 2 шт. – картопля
- 2 шт. – яйця
- по 2 шт. – маринований огірок, свіжий огірок
- 4 ст. л. – зелений горошок
- 4 ст. л. – натуральний йогурт
- 2 ст. л. – ікра лососева
- зелень, сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
- Картоплю, моркву і яйця відварити.
- Овочі, яйця і червону рибу нарізати кубиками. Додати зелень, горошок.
- Змішати натуральний йогурт і червону ікру.
- Заправити соусом, прикрасити руколою.
Салат з авокадо і креветками
Інгредієнти
- 2 шт. – авокадо
- 200 г – креветки
- 1 шт. – червона цибуля
- 1 шт. – огірок
- 2 шт. – помідори
- 2 ч. л. – сік лимона
- оливкова олія
- болгарський перець
- зелень, сіль, перець за смаком
Спосіб приготування
- Розрізати вздовж два авокадо, прибрати кісточку, витягти акуратно м'якоть.
- Авокадо нарізати невеликими кубиками. Заправити лимоном одразу, щоб воно не почорніло.
- Відварити креветки або обсмажити з улюбленими травами. Посолити, поперчити і заправити оливковою олією.
- Порізати кожну креветку на 3-4 частини. Якщо креветки маленькі, то не обов'язково це робити.
- Перець, томати й огірки нарізати дрібними кубиками.
- Змішати всі інгредієнти разом. Посолити і поперчити. Викласти в човники від авокадо.
Салат з куркою і чорносливом
Інгредієнти
- 300 г – куряче філе
- 200 г – печериці
- 70 г – чорнослив без кісточок
- 70 г – сир
- 30 г – горіхи волоські
- 1 шт. – цибуля ріпчаста
- 1 ч. л. – гірчиця
- натуральний йогурт
- сіль перець за смаком
Спосіб приготування
- Курку відварити, остудити. Гриби і цибулю дрібно нарізати.
- Обсмажити гриби і цибулю, посолити, поперчити.
- Чорнослив залити гарячою водою, залишити на 15 хвилин, дрібно нарізати.
- Сир натерти на тертці, курку нарізати кубиками, подрібнити горіхи.
- Змішати для соусу йогурт з гірчицею і дрібкою солі.
- Викласти шарами салат (на свій смак), змащуючи шари соусом. Прикрасити.
Курячий паштет з волоським горіхом
Інгредієнти
- 400 г – вареної курки
- 100 г – очищеного волоського горіха
- 100 мл – курячого бульйону
- чорний мелений перець на кінчику ножа
- 1/4 ч. л. – солі
- зелень
⠀ Спосіб приготування
- Відварити курку в бульйоні зі спеціями.
- Подрібнити горіхи в блендері, додати порізану курку і бульйон.
- Збивати до потрібної консистенції, додати зелень.
Запечена груша з сиром і горіхами
Інгредієнти
- 2 шт. – груша
- 75 г – сир Дорблю
- 15 г – волоський горіх
- 5 г – мед
Спосіб приготування
- Груші розрізати навпіл, вийняти серцевину.
- Сир нарізати, викласти в середину груші і запекти упродовж 25 хвилин при 180 градусах.
- Прикрасити рубаними горіхами і медом.
Запечене філе індички
Інгредієнти
- 1 кг – філе індички
- 3 ст. л. – солі
- 3 зубчик – часнику
Маринад
- 2 ст. л. – олії
- 2 ст. л. – соєвого соусу
- 1 ст. л. – спецій італійські трави
- 1 ст. л. – каррі
- по 1 ст. л. – гірчиці та сметани
- мелений перець
Спосіб приготування
- Сіль розчинити у воді. Залити нею філе і залишити в холодильнику на 2-3 години.
- Змішати інгредієнти для маринаду.
- Філе обтерти паперовим рушником і в прорізані отвори покласти часник.
- Натерти маринадом, закрити плівкою і поставити в холодильник на добу.
- Випікати за 200 градусів 25-30 хвилин.
Кекс з цукатами
Інгредієнти
- 80 г – пшеничне борошно
- 70 г – цільнозернове борошно
- 60 г – цукрова пудра
- 4 шт. – яйця
- цедра одного помаранча
- по 1 ч. л. – сіль, кардамон, кориця
- 0,5 ч. л. – розпушувач
- по 50 г – мигдаль, арахіс, волоський
- по 100 г – сухофрукти (курага, журавлина, вишня)
Спосіб приготування
- Змішати горіхи, цедру із сухофруктами. Додати все борошно, спеції і розпушувач.
- Яйця збити з цукровою пудрою і дрібкою солі до щільної піни.
- У три заходи ввести збиті яйця в суху суміш.
- Викласти в силіконову форму. Випікати спочатку 20 хвилин при 160 градусах.
- Потім накрити кекс пергаментом і при 150 градусах випікати ще 20-30 хвилин.
Тут знайдете ще 3 рецепти салатів без майонезу від Євгена Клопотенка.