Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Дієтична вечеря для схуднення: ТОП-5 рецептів страв з риби

Найправильніша вечеря для схуднення – риба

Риба на вечерю
Риба на вечерю
Фото: freepik.com

Риба – один з кращих джерел жирних кислот омега-3 , які мають властивість покращувати зір і загальне здоров'я очей. Ці речовини також здатні знизити рівень запалення і захистити серце від хронічних хвороб. Омега-3 допомагають налагодити метаболізм і знизити рівень "поганого" холестерину в крові, який пов'язаний з розвитком атеросклерозу.

Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:

Тому так важливо включити рибні страви в своє меню. Відмінним гарніром до риби стане відварений рис або кускус, а також тушкована стручкова квасоля або свіжі нарізані овочі.

Хек в пароварці з лимоном

Риба в пароварці з лимоном
Риба в пароварці з лимоном
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 тушка хека
  • Сіль, перець – за смаком
  • Приправи для риби – на смак
  • Лимон – 1/2 шт.
  • Зелень – кілька гілочок
  • Нарізана цибуля – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Тушку хека натерти сіллю і приправами для риби.
  2. На дно пароварки викласти зелень (петрушку, кріп, зелена цибуля, розмарин) і нарізану кільцями цибулю. У рибі зробити надрізи і заповнити їх тонкими скибочками лимона.
  3. Включити пароварку і готувати рибу 25-30 хвилин.
  4. На гарнір подавати тушковану стручкову квасолю зі сметаною або рис з овочами.

Рибне філе в духовці з овочами

Запечена риба з овочами
Запечена риба з овочами
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 3 великих філе морської білої риби
  • Сік половини лимона
  • 4 ст.л. оливкового масла
  • 1 середня цибулина
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • 1/2 ч.л. цукру
  • 1 середня морква
  • 1 середній молодий кабачок-цукіні
  • 1 велика цибулина цибулі-порею
  • Сіль і мелений чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Рибу посипати сіллю і перцем, полити соком лимона, накрити і залишити на півгодини.
  2. Моркву очистити і нарізати невеликими кубиками. Кабачки також нарізати кубиками
  3. Лук очистити, половину відкласти, а другу половину нарізати кубиками.
  4. Порей розрізати уздовж навпіл, розібрати на пластини і дуже ретельно промити. Потім нарізати світлу частину півкільцями.
  5. У посуді, який можна ставити і на плиту, і в духовку, розігріти половину оливкового масла. Готувати на середньому вогні цибулю, моркву, кабачки і цибулю-порей з дрібкою солі, часто помішуючи, до м'якості, близько 7 хвилин. Злегка поперчити овочі і відкласти в сторону.
  6. Відкладену половину цибулини нарізати уздовж півкільцями.
  7. У солодкого перцю видалити насіння і перегородки і нарізати його тонкими довгими смужками.
  8. У невеликій сковороді розігріти другу половину оливкової олії. Готувати на ньому цибулю і солодкий перець з дрібкою солі і з цукром, часто помішуючи, до м'якості, 5 хвилин. Сильно засмажувати овочі для цього рецепту не потрібно, вони будуть продовжувати готуватися в духовці.
  9. Філе риби дістати з маринаду і викласти на овочеву подушку в форму. Зверху викласти цибулю з солодким перцем.
  10. Поставити форму в розігріту до 190 ºC духовку на 15-25 хвилин, в залежності від товщини рибного філе.
  11. Подавати рибу гарячої як основне блюдо. Як гарнір використовувати "овочеву подушку".

Тефтелі з тріски і кабачка в томатному соусі

Тефтелі рибні
Тефтелі рибні
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 г філе тріски
  • 1 яйце
  • 1 маленький кабачок
  • 4 ст.л. мелених сухарів
  • Мускатний горіх
  • Мелений перець
  • Сіль

Для соусу:

  • 500 г пасати (протертих помідорів у власному соку)
  • 1 цибулина
  • 1 стебло селери
  • 1 маленький перець чилі
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • Сіль
  • Цукор
  • Петрушка – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Приготувати соус. Лук і стебло селери дрібно нарізати і готувати на сковороді в оливковій олії до м'якості, додати дрібно нарізаний перець чилі, влити пасату, довести до кипіння, посолити, додати цукор за смаком. Залишити в теплому місці.
  2. Філе тріски подрібнити в кухонному комбайні. Кабачок натерти на тертці і добре віджати.
  3. Змішати рибу, кабачок, мелені сухарі, яйце, дрібку мускатного горіха, мелений перець, посолити. Перемішати до однорідної маси.
  4. Приготований заздалегідь соус поставити на вогонь, довести до кипіння.
  5. Зробити з рибного фаршу кульки розміром з волоський горіх і опустити їх в киплячий соус. Гасити близько 20 хвилин, перевернувши один раз і стежачи, щоб соус не википав.
  6. Подавати рибні тефтелі з відвареним рисом, посипавши зеленню петрушки.

Форель із зеленим салатом

Форель з зеленим салатом
Форель з зеленим салатом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 стейка форелі
  • Сік половини лайма
  • Суміш перців, сіль
  • Оливкова олія

Для салату:

  • 200 г листя мангольду
  • Половина лайма
  • 1 червона цибулина
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • Сік половини лайма
  • 1/2 ч.л. рідкого меду
  • Мелений перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Стейки форелі розділити на чотири частини. Посолити і поперчити, скропити лаймовим соком і маринувати 20 хвилин.
  2. Листя мангольду вимити й обсушити. Цибулю очистити і нарізати пір'ям. Лайм нарізати скибочками.
  3. Для заправки змішати оливкове масло, бальзамічний оцет, лаймовий сік, мед і перець. Змішати цибулю, мангольд і лайм, заправити.
  4. Рибу обсмажити на гарячому оливковій олії по 5-8 хвилин з кожного боку.
  5. Подавати рибу з салатом. Перед подачею посипати меленою сумішшю перців.

Рибне філе в мультиварці

Філе окуня в мультиварці
Філе окуня в мультиварці
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • Філе окуня – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Спаржа – 1 пучок
  • Зелень кропу – 1 пучок

Спосіб приготування:

  1. Філе окуня промиваємо під проточною водою і просушують паперовим рушником. Натираємо сіллю і перчимо.
  2. Лимон нарізаємо шматочками. Відміряємо фольгу і відрізаємо листи такого розміру, щоб можна було загорнути частини філе окуня.
  3. У центр кожного аркуша фольги викладаємо філе окуня, а зверху на нього укладаємо лимонні дольки. Потім загортаємо його в фольгу, щоб воно тушкувалось у власному соку.
  4. Викладаємо в чашу мультиварки рибне філе, загорнуте в фольгу. Виставляємо режим "Тушкування" і готуємо протягом 30 хвилин. Після цього перевіряємо нашого окуня на готовність, розгорнувши фольгу. Якщо потрібно, готуємо ще кілька хвилин.
  5. Дістаємо рибу з мультиварки і знімаємо фольгу.
  6. На тарілку викладаємо трохи приготовленої спаржі, на нього акуратно розміщуємо готове філе окуня. Прикрашаємо часточками лимона і гілочкою кропу. Подаємо блюдо теплим з овочевим гарніром – запеченою картоплею і свіжими помідорами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних страв з червоної риби . "Сьогодні" також розповідали, як запекти скумбрію в рукаві .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів