Солону карамель легко зробити в домашніх умовах. Це ідеальне доповнення до ранкових тостів, десертів і випічки. Готовий десерт можна ароматизувати корицею, ваніллю або навіть лавандою.
Домашня солона карамель
Інгредієнти:
- 200 г цукру
- 200 г вершків 20-30%
- 50 г вершкового масла
- 3 г морської солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Насипати цукор до сотейника з товстим дном. У центр на цукор покласти вершкове масло.
- Нагрівати на слабкому вогні до розчинення цукру і масла. Намагайтеся не розмішувати суміш лопаткою, а просто струшуйте сотейник в міру необхідності. Суміш повинна набути красивий золотистий відтінок.
- Тонкою цівкою влити вершки. Обов'язково надіньте кухонну рукавичку, щоб не обпекти руку. Соус спочатку сильно запузириться від різниці температур, але потім відновить свою текстуру.
- Якщо вам потрібен рідкий соус, варіть 3 хвилини. Через 3-4 хвилини він набуде консистенцію сметани, а через 6-7 хвилин – іриски. Додайте до теплої карамелі морську сіль і перемішайте.
- Процідіть через сито до банки з кришкою. Солону карамель можна зберігати в холодильнику близько 2-х місяців.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати крем-брюле за рецептом Даші Малахової. Ми також ділилися рецептом полуничної панна-котти. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирно-шоколадне суфле.
Дивіться відео, як почати карамельний бізнес з нуля: