Каре ягняти – натуральні котлети на зачищених ребрах, які чудово поєднуються з овочами, приготованими на пару, кускусом і пастою. Французькі та італійські кулінарні традиції немислимі без цієї страви.
Каре ягняти в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг каре
- 40 мл оливкової олії
- 40 мл соку лимона
- перець, чебрець і сіль за смаком
Для соусу:
- 2 зубчики часнику
- по щіпці базиліка і розмарину
- 30 г вершкового масла
- пляшку сухого червоного вина
- Як приготувати:
- Каре розділіть на порційні шматки невеликого розміру, сполосніть, обсушіть рушником.
- Приготуйте маринад. Для цього в посуд влийте олію, лимонний сік, покладіть сіль і чебрець, всі компоненти добре перемішайте.
- Шматочки м'яса злегка відбийте кухонним молотком, втирайте в них суміш, залиште маринуватися приблизно на півгодини.
- Коли час вийде, швидко обсмажте ягняти на сковороді без додавання масла.
- Перекладіть все до форми для запікання, поставте до розігрітої до 170-180 °С духовки на 25 хвилин.
- Поки ребра запікаються, зробіть соус. Вершкове масло розтопіть на сковороді, додайте до нього подрібнений часник, базилік і розмарин.
- Поступово влийте вино, доведіть все до кипіння, процідіть, уварюйте на слабкому вогні приблизно чверть години.
- Готове каре полийте соусом, подавайте до столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Каре в паніровці
Інгредієнти:
- 600 г каре ягняти
- розмарин і чебрець – за смаком
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. гірчиці
- 300 г очищених волоських горіхів,
- перець і сіль
Для соусу:
- 300 мл яловичого бульйону
- 150 г сушеної журавлини
- 1 цибуля шалот
- півсклянки червоного вина
- 40 г вершкового масла
Як приготувати:
- М'ясо обмийте, підсушіть, викладіть на сковороду з рослинною олією, обсмажте на сильному вогні по 3 хвилини з кожного боку.
- Зробіть горіхову обмазку.
- Дрібно порубайте розмарин, чебрець, часник і горіхи. Все перемішайте, влийте до маси оливкову олію, покладіть сіль і перець.
- Приготуйте соус, для цього до каструлі влийте бульйон, вино, покладіть ягоди, дрібно порізану цибулю.
- Розмішайте, поставте на плиту на маленький вогонь, доведіть до кипіння, варіть 10 хвилин, остудіть.
- Каре змастіть гірчицею, паніруйте в горіховій суміші, все щільно загорніть в харчову плівку, на 15 хвилин покладіть до холодильника.
- Вийміть ребра, приберіть поліетилен, покладіть всі на деко, змащене олією.
- Поставте до духової шафи, прогрітої до 180 °С, запікайте 15-20 хвилин.
- Перед подачею полийте м'ясо соусом, посипте зеленню.
Каре ягняти по-простому
Інгредієнти:
- 1 кг корейки
- оливкова олія
- спеції
- сіль, перець
Як приготувати:
- М'ясо обмийте, дайте стекти зайвій рідині, приберіть надлишки жиру.
- Наріжте корейку уздовж реберець на порційні котлети.
- У сковороду влийте олію, не шкодуйте, викладіть ягняти. Обсмажуйте на великому вогні до появи красивої апетитної скоринки.
- За допомогою щипців переверніть каре на іншу сторону.
- Смажте на помірному вогні, але не пересмажте продукт.
- Проткніть м'ясо ножем, коли воно виділятиме рожевий сік, перекладіть все до блюда, посоліть, поперчіть, додайте спеції за смаком, перемішайте, дайте постояти.
- Розкладіть котлети на порційні тарілки, на гарнір запропонуйте розсипчастий рис.
- В окремому посуді подайте соус з кінзи, орегано, чавленого часнику і оливкової олії.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати баранину по-тосканськи від Асмік Гаспарян. Крім цього, ми писали, як запекти баранячу ногу з овочами в духовці. Ми також ділилися рецептом баранячих ребер на грилі.
Дивіться відео, де знайти ідеальну баранину для шашлику:
Читайте також: