I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Для справжніх гурманів: різотто з морепродуктами і чорнилом каракатиці

Цей рецепт – відмінний варіант, якщо ви чекаєте гостей

Різотто з чорнилом каракатиці та морепродуктами – популярна страва Середземноморської кухні. Готується воно досить просто, але результат перевершить всі очікування.

Різотто з чорнилом каракатиці

Реклама

Інгредієнти на 2 порції:

Для морського коктейлю:

  • 200 г морського коктейлю
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 перцю чилі

Для різотто:

Реклама
  • 2 шт. лука-шалот
  • 150 г рису карнаролі
  • 400 мл овочевого бульйону
  • 1/4 склянки білого сухого вина
  • 50 г пармезану
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 8 г чорнила каракатиці


Рецепт приготування:

  1. Для різотто в глибокій сковороді нагріваємо оливкова олія, обсмажуємо дрібно нарізану цибулю-шалот до м'якості.
  2. До цибулі додаємо рис, обсмажуємо на середньому вогні близько 4-х хвилин, щоб рис повністю просочився маслом.
  3. Вливаємо вино. Коли воно майже повністю випарується, додаємо чорнило каракатиці і ретельно перемішуємо. У процесі приготування рис повинен встигнути просочитися чорнилом.
  4. Далі додаємо до рису по одному черпаку гарячого бульйону, тушкуємо на середньому вогні, постійно помішуючи. Дуже важливо, щоб бульйон, який ми додаємо в різотто, був гарячим: тримаємо його в окремій каструлі на маленькому вогні і додаємо порціями. Чекаємо, поки бульйон повністю вбереться і тільки потім вливаємо нову партію. Різотто потрібно весь час помішувати.
  5. Коли рис буде майже готовий, додаємо сир, натертий на дрібній тертці. В середньому на приготування знадобиться 15-20 хвилин.
  6. Морський коктейль ретельно промиваємо водою, особливу увагу приділяємо мідій.
  7. У сковороді розігріваємо олію, додаємо перець чилі і два зубчики часнику, обсмажуємо часник до золотистого кольору, відкидаємо часник і перець чилі. На сковороду викладаємо суміш морепродуктів і швидко обсмажуємо, весь час помішуючи, до золотистого кольору.
  8. На теплі тарілки викладаємо різотто і морський коктейль. Прикрашаємо свіжими базиліком, помідорами чері і подаємо до столу.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати іспанську паелью. Ми також ділилися рецептом фірмового плову від телеведучого Олексія Суханова.

СДивіться відео, як відрізнити пластиковий рис від справжнього:

Реклама

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти