Ви можете прибрати, додати або замінити будь-які овочі в цій страві. А якщо ви хочете зробити запіканку ситнішою, приготуйте заливку з 2-3 яєць і упаковки вершків.
Запіканка з кабачків з грибами і помідорами
Інгредієнти:
- 3-5 шт. цукіні
- 15 шт. печериць
- 5 стебел зеленої цибулі
- 1 кошик помідорів чері або 4-5 шт. звичайних помідорів
- сіль, мелений перець
- сушений чебрець
- пластівці сушеного червоного перцю
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1/2 чашки (або більше) тертого сиру пармезан
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Помідори чері розрізати навпіл. Якщо ви використовуватимете звичайні томати, наріжте їх і викладіть на паперовий рушник, поки готуються інші інгредієнти. Це потрібно, щоб вбрався зайвий сік.
- Цукіні помийте, наріжте кружальцями або поздовжніми пластинками.
- Зелену цибулю дрібно порубайте, гриби помийте і наріжте.
- Розігрійте духовку до 180 ◦С. Викладіть 1/3 нарізаних овочів до форми для запікання, змащеної олією. Посипте сіллю, меленим перцем, чебрецем і пластівцями гострого перцю.
- Полийте столовою ложкою оливкової олії і посипте 1/3 частиною пармезану. Повторіть шари.
- Запікайте протягом 30 хвилин або поки кабачки на стануть м'якими.
Порада: гриби можна попередньо обсмажити, додавши трохи часникового порошку.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадні кекси з кабачками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом іспанської тортильї з кабачками і картоплею. Ми також повідомляли, чому влітку варто їсти більше кабачків.
Дивіться відео, як приготувати кабачковий мільфей з крабовим пюре:
Читайте також: