Буряково-імбирний квас з лимоном – незвичний і дуже корисний напій. Буряк потрібен для профілактики серцево-судинних захворювань, лимон багатий вітаміном С, а імбир має протизапальні властивості і зміцнює імунітет.
Ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Григорій Герман показав, як приготувати буряковий квас на власній кухні. Вигляді з покроковим рецептом дивіться нижче.
Буряково-імбирний квас
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- 2 буряки
- 1 корінь імбиру
- 1 лимон
- 200 г цукру
- 2.5 л води 40 ºС
- 5 г сухих дріжджів
Спосіб приготування:
- Імбир почистити і нарізати скибочками завтовшки 3-4 мм.
- Половинку лимона ретельно помити і нарізати кружечками.
- Буряк почистити і натерти на крупній тертці.
- Скласти імбир, буряк і лимон в глечик з теплою водою. Додати цукор і дріжджі, добре перемішати.
- Поставити в тепло на один день, потім ще на два – в холодильник.
- Готовий квас процідити.
На замітку
Квас можна не тільки пити, але і готувати на його основі супи – журек або окрошку.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бурякових брауні від Григорія Германа. "Сьогодні" також писали, як зробити лимонно-медовий квас .