Всі ми хоча б один раз куштували корисний липовий чай, але суцвіття липи можна використовувати не тільки для відварів. З ними виходить дуже смачний і незвичайний лимонад, який чудово освіжає в спеку.
Щоб його приготувати, підготуйте квіти липи з дерев, що ростуть далеко від доріг. Трохи просушіть їх в тінистому місці. Під прямими сонячними променями сушити липовий цвіт не рекомендується – так він втрачає свої корисні властивості.
Липовий лимонад: рецепт
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 40 ккал на 100 г
Складові:
- 2 жмені свіжого липового цвіту
- 1 лимон
- 2-3 ст.л. меду
- 3 л води
Спосіб приготування:
- Зібрати липовий цвіт і трохи підсушити його.
- У велику банку чи глечик покласти дві великі жмені свіжих квітів і додати мед.
- Потім нарізати лимон разом зі шкіркою, додати в банку і залити чистою холодною кип'яченою водою. Перемішати, щоб мед швидше розчинився.
- Накрити банку тканинною серветкою і потримати 6-8 годин на підвіконні. Для інтенсивнішого смаку можна залишити лимонад довше – на добу.
- Процідити лимонад через сито чи через марлеву тканину. Подавати напій охолодженим.
Корисна порада
Липовий цвіт можна комбінувати з іншими травами – наприклад, з м'ятою, мелісою, базиліком, естрагоном.
Дивіться відео, як приготувати грузинський лимонад з фруктами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикового лимонаду, а також розповідали, як зробити лимонад з вишнею.