Головна Сьогодні

Домашня окрошка на квасі з ковбасою: рецепт дня

У кожній сім'ї є свій рецепт цього холодного літнього супу

Окрошка на квасі вважається класичною. До її складу зазвичай входять: огірки, картопля, редис, яйця, зелень, варене м'ясо або ковбаса.

Окрошка – страва, що швидко псується. Її не можна довго зберігати в холодильнику. Якщо ви чекаєте гостей і вам потрібно приготувати холодний суп заздалегідь, то нарізані продукти не змішуйте, а розкладіть по невеликих герметичних пластикових контейнерах.

Окрошка на квасі з ковбасою

Окрошка на квасі зі сметаною і ковбасою
Окрошка на квасі зі сметаною і ковбасою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 79 ккал на 100 г

Складові:

  • 1-1,5 л хлібного квасу
  • 200 г вареної ковбаси
  • 3 картоплини
  • 3 яйця
  • 2-3 свіжих огірка
  • 5-6 шт. редису
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 4-5 ст. л. сметани
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і яйця відварити, остудити і очистити.
  2. Зелень, огірки і редиску промити і обсушити.
  3. У миску нашаткувати дрібними кубиками яйця і картоплю.
  4. Додати дрібними кубиками нарізану варену ковбасу.
  5. Додати кубиками нарізані огірки, редиску і дрібно нашатковану зелень.
  6. Посолити за смаком і заправити сметаною.
  7. Додати домашній квас і добре перемішати. Дати окрошці настоятися в холодильнику 30-40 хвилин.

Як подавати окрошку

Окрошка на квасі готова. Подавати до столу з готовим столовим хріном або натертим на дрібній тертці.

Дивіться відео, як вибрати якісний квас:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати окрошку на кефірі з ковбасою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом окрошки на білому квасі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти