Головна Сьогодні

Дзадзикі: рецепт грецького соусу з йогурту з огірками

Класичний склад дзадзикі – це натуральний йогурт, свіжі огірки та зелень

Соус дзадзикі (або цацикі) з'явився багато століть тому. Це чи не найпопулярніший грецький соус, який роблять на густому несолодкому йогурті. Рецепти дзадзикі варіюються, але, в цілому, несильно. Особливо гарний цей соус влітку в розпал сезону огірків.

Дзадзикі: простий рецепт

Дзадзикі з кропом
Дзадзикі з кропом
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 5 хвилин

Калорійність:

  • 86 ккал на 100 г

Складові:

  • 500 г грецького йогурту
  • 3-4 зубчики часнику
  • 250 г свіжих огірків
  • Невеликий пучок свіжого кропу або м'яти
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • Сік половинки лимона
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Очистіть огірки від шкірки і дрібно наріжте або натріть на тертці. Так само очистіть і подрібніть часник.
  2. Змішайте часник, олію, подрібнену зелень, огірки і йогурт. Додайте лимонний сік і сіль за смаком.
  3. Подавайте на стіл.

З чим подавати дзадзики

Соус чудово пасує до будь-якої їжі – м'яса, смаженої картоплі, запечених овочів, шаурми і шашлику.

Дивіться відео, як зробити соус ткемалі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами домашніх соусів на зиму, а також писали, як зробити домашній соус "Цезар" .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти