Олів'є – від нього ми не втомлюватимемося ніколи. Цікаво, але саме на Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, та яких модних течій в їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом чи з купленим у магазині, з куркою в складі чи рибою, прикрашений ікрою чи просто зеленню. Це як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.
Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Приготуємо нетривіальний олів'є від гастро-мандрівника і шеф-кухаря Володимира Ярославського.
"Пропоную трохи відійти від традицій і замінити звичні інгредієнти на несподівані. Зрозуміло, що з усіма добавками смак і сприйняття салату змінюється! Замість картоплі можна брати авокадо, батат запечений (має залишатися трохи твердим). Замість язика, якщо ви вирішили приготувати салат з ним, можна брати смажену курку, креветки (їх багато не знадобиться), м'ясо криля (віджате). Горох можна замінити і на спаржу, і на спаржеву квасолю, і навіть на кукурудзу", – говорить шеф-кухар.
Нетривіальний олів'є (склад – ваша фантазія і смак)
Інгредієнти
- 40 г – авокадо
- 1 шт. – яйце
- 15 г – морква
- 15 г – свіжий огірок
- 20 г – зелений горошок відварений
- 50 г – майонез
- 60 г – м'ясо криля (віджате)
- Сіль, чорний перець
- Трохи гірчиці
- Зелена цибуля
- Петрушка
Готуємо олів'є
- Морква (варена), авокадо, яйце, свіжий огірок нарізати дуже дрібними кубиками.
- Горошок відварити, дати стекти воді.
- М'ясо криля віджати від зайвої рідини.
- Зібрати інгредієнти, заправити майонезом, додати гірчицю, перемішати.
- Прикрасити зеленню.
Тут зібрані 5 рецептів салатів з морепродуктами на Новий рік.