I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Експериментальний олів'є з авокадо і м'ясом криля: рецепт від Володимира Ярославського

Кидаємо виклик традиціям і шаблонам у приготуванні салату

Олів'є – від нього ми не втомлюватимемося ніколи. Цікаво, але саме на Новий рік він стає особливо смачним. І не важливо, з якого покоління той, хто святкує, та яких модних течій в їжі дотримується – на столі олів'є має бути. З домашнім майонезом чи з купленим у магазині, з куркою в складі чи рибою, прикрашений ікрою чи просто зеленню. Це як віддати данину традиції, зануритися в дитинство та й смачно поїсти, що вже тут приховувати.

Він може бути максимально наближеним до першого класичного рецепту (і це дуже дорого), він може бути дієтичним і навіть вегетаріанським. Вибір ваш. А чому б не приготувати його так, як це роблять відомі представники гастрономії та кулінарії в нашій країні? І так, ці люди до олів'є теж ставляться з великою любов'ю і трепетом. Приготуємо нетривіальний олів'є від гастро-мандрівника і шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Реклама
Фото: Володимир Ярославський

"Пропоную трохи відійти від традицій і замінити звичні інгредієнти на несподівані. Зрозуміло, що з усіма добавками смак і сприйняття салату змінюється! Замість картоплі можна брати авокадо, батат запечений (має залишатися трохи твердим). Замість язика, якщо ви вирішили приготувати салат з ним, можна брати смажену курку, креветки (їх багато не знадобиться), м'ясо криля (віджате). Горох можна замінити і на спаржу, і на спаржеву квасолю, і навіть на кукурудзу", – говорить шеф-кухар.

Нетривіальний олів'є (склад – ваша фантазія і смак)

Інгредієнти

  • 40 г – авокадо
  • 1 шт. – яйце
  • 15 г – морква
  • 15 г – свіжий огірок
  • 20 г – зелений горошок відварений
  • 50 г – майонез
  • 60 г – м'ясо криля (віджате)
  • Сіль, чорний перець
  • Трохи гірчиці
  • Зелена цибуля
  • Петрушка

Готуємо олів'є

Реклама
  1. Морква (варена), авокадо, яйце, свіжий огірок нарізати дуже дрібними кубиками.
  2. Горошок відварити, дати стекти воді.
  3. М'ясо криля віджати від зайвої рідини.
  4. Зібрати інгредієнти, заправити майонезом, додати гірчицю, перемішати.
  5. Прикрасити зеленню.

Тут зібрані 5 рецептів салатів з морепродуктами на Новий рік.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти