I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Емпанадас: як приготувати знамениті іспанські пиріжки

Готуємо тісто і різні начинки для емпанадас

Пиріжки емпанадас дуже популярні на Піренейському півострові і в Латинській Америці. Їхньою батьківщиною вважається іспанський регіон Галісія, де їх вперше згадали 1520 року.

Класична начинка для емпанадас – рубане м'ясо з додаванням приправ, спецій і зелені. Але вона може бути і солодкою. Тоді пиріжки називаються пастель або пастеліто. Емпанадас їдять руками, запиваючи сухим червоним вином.

Реклама

Як зробити тісто для емпанадас

Пиріжки емпанадас
Пиріжки емпанадас

Складові:

  • 700 г борошна
  • 100 г смальцю
  • 10 г солі
  • 300 мл гарячої води

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Смалець розтопити, щоб він був рідким. Сіль розчинити в гарячій воді.
  2. Потроху додаючи воду і жир в борошно, замісити тісто. Дуже добре його вимісити.
  3. Загорнути тісто в плівку і залишити мінімум на півгодини при кімнатній температурі.
  4. Розкачати в пласт завтовшки 2 мм на сухому столі. Вирізати кола бажаного діаметру, скласти в стопку і накрити плівкою.
  5. Викласти ложкою начинку на середину кожного кола, змочити краї водою і заліпити "мотузкою". Якщо ви робите емпанадас з різними начинками, використовуйте різні типи швів.
  6. Викласти пиріжки на змащене олією деко на бік.
  7. Змастити яєчним жовтком, змішаним з молоком. Випікати в дуже гарячій духовці (230-250 °С) 12-15 хвилин.

Як зробити начинку для емпанадас

Рецепти пиріжків з різних країн
Рецепти пиріжків з різних країн

Начинку для пиріжків бажано приготувати напередодні, бо вона повинна бути добре охолодженою.

Реклама

Начинка для емпанадас з тунця

Складові:

  • 2 банки тунця
  • 1 середня цибулина
  • 1 невеликий червоний солодкий перець
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 зварених круто яйця
  • 12-15 шт. зелених оливок без кісточок (2-3 ст.л. різаних)
  • Сіль, перець, петрушка

Дивіться відео з рецептом м'ясних пиріжків від Григорія Германа:

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарізати цибулю і перець, обсмажити на олії.
  2. З тунця злити рідину, розкришити його в мисці.
  3. Додати обсмажену цибулю з перцем, дрібно порубані яйця, маслини, сіль, перець, подрібнену петрушку.

М'ясна начинка для емпанадас

Складові:

  • 500 г яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 5 стебел зеленої цибулі
  • 1 червоний перець
  • 12-15 шт. оливок
  • 2 крутих яйця
  • Солодка і гостра мелена паприка
  • Кумин
  • Сіль, перець
  • 100 мл яловичого бульйону
  • Яловичий жир або рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Цибулю і перець дрібно порізати, обсмажити на жирі або олії, додати м'ясо, швидко підрум'янити на сильному вогні.
  2. Як тільки м'ясо змінить колір, зняти з вогню, додати спеції, маслини і трохи яловичого бульйону. Посолити і поперчити, перемішати, остудити і прибрати в холодильник на кілька годин.
  3. Перед випічкою додати рубані варені яйця.

Емпанадас традиційно готують з фаршем
Емпанадас традиційно готують з фаршем

Начинка з курки

Складові:

  • 1/2 вареної курки
  • 1 червоний перець
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • Жменя зелених оливок
  • 2 варені яйця
  • Мелена паприка
  • Кумин
  • Сіль, перець
  • Трохи курячого бульйону
  • Рослинна олія для обсмажування

Спосіб приготування:

  1. Куряче м'ясо відокремити від шкіри і кісток, нарізати кубиками.
  2. Цибулю і перець дрібно порізати, обсмажити на олії, додати рубаний часник, дрібно порізаний помідор без насіння, спеції, сіль і перець.
  3. Тримати на невеликому вогні, помішуючи, поки не утвориться густа однорідна маса.
  4. Зняти з вогню, додати оливки і рубані яйця. Остудити, охолодити в холодильнику.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати розтягаї з рибою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити янтики з м'ясним фаршем.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти