Песах цього року почнеться 27 березня і триватиме до вечора 4 квітня. Впродовж цілого тижня не можна їсти ні святкову халу, ні навіть простий хліб. У дні свята Песах їдять мацу. Ці тонкі хрусткі коржі з тіста, що не пройшло зброджування, – традиційна страва. Як же приготувати мацу правильно, дотримуючись усіх канонів? Ми поділимося класичними рецептами.
Щоб зробити небанальний подарунок близьким, скористайтеся варіантами з нашого березневого календаря свят.
Маца: класичний рецепт
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- борошно – 250 г;
- вода – 100 мл.
Спосіб приготування:
- У миску просіяти борошно, зробити лунку і влити холодну воду, швидко замісити туге тісто.
- Тісто розділити на 6 рівних шматочків, розкачати в пласт товщиною близько 2 мм, зробити проколи вилкою.
- Розкласти заготовки з тіста на сухий лист. Випікати мацу за 180 градусів приблизно 10 хвилин, до золотавого кольору.
Як приготувати мацу з яйцями
Ця страва має м'якіший і ніжніший смак, ніж класична маца.
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- борошно – 250 г;
- яйце – 2 шт.
Спосіб приготування:
- Яйця розбити в миску і перемішати до однорідного стану. Збивати їх не потрібно.
- Спосіб приготування тіста і випікання маци повністю ідентичний приготуванню страви за традиційним базовим рецептом. Тільки замість води для замішування використовуються яйця.
Порада: Борошно можна взяти або пшеничне, або вівсяне, або ячмінне. Вибір борошна кардинально змінює смак готової страви.
Тут зібрано рецепти традиційних страв на Песах.