Сезон гарбуза триває! Ми поділимося оригінальним рецептом фаршированого гарбуза з м'ясом і рисом. Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – справжня окраса столу.
Дивіться відео, як приготувати найсмачніший гарбузовий суп:
Фарширований гарбуз не вимагає гарнірів та інших доповнень – це блюдо цілком самодостатнє і повноцінне.
Фарширований гарбуз з м'ясом і рисом
Час приготування:
- 3:00
Калорійність:
- 133 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Великий гарбуз – 1 шт.
- М'ясний фарш – 1 кг
- Рис – 400 г
- Вершкове масло – 100 г
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Олія – 2 ст. л.
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Гарбуз ретельно помити. Зрізати ножем верхівку – вона буде "кришкою". Насіння, волокна і внутрішню частину видалити ложкою, щоб товщина стінок була приблизно 2-2,5 см.
- Натерти внутрішні стінки гарбуза сіллю і перцем. Викласти його на широкий лист і відправити в духовку. Там гарбуз повинна готуватися 30-40 хвилин при температурі 180 °С.
- Поки гарбуз в духовці, закип'ятити воду в каструлі і засипати в неї рис, попередньо промитий в холодній воді. Посолити його і варити на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригорів.
- Помити і почистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці. Викласти овочі на сковороду з олією, посолити і поперчити за смаком. Помішуючи, обсмажити їх до золотистого кольору.
- М'ясний фарш розім'яти виделкою, злегка посолити і перекласти в сковороду до цибулі і моркви. Обсмажувати 15-20 хвилин, а в кінці додати дрібно нарізаний часник.
- Перемішати відварений рис і фарш, обсмажений з овочами. ⠀
- Дістати гарбуз з духовки і нафарширувати його. Додати всередину трохи води. Потім викласти на начинку невеликий шматочок вершкового масла.
- Розтопленим вершковим маслом змастити шкірку гарбуза – від цього вона покриється рум'яною скоринкою. Накрити гарбуз "кришкою", теж змащеною маслом, і відправити в духовку на 1-1,5 години. Запікати при температурі 200 °С.
- Подавати фарширований гарбуз гарячим.
Як вибрати гарбуз для фарширування
Для фарширування підійде практично будь-який гарбуз. Якщо він круглий, то її можна подати на стіл у вигляді бочки з сюрпризом, а якщо довгаста – приготувати ароматні човники.
Зазвичай фарширують гарбуз вагою до 5 кг, оптимальний розмір – 1.5 – 2.5 кг. Наповнити начинкою можна і маленькі гарбузики.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фарширований гарбуз за рецептом Джеймі Олівера.