I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Фарширований гарбуз з м'ясом і рисом: рецепт дня

Готуємо гарбуз з начинкою в духовці

Сезон гарбуза триває! Ми поділимося оригінальним рецептом фаршированого гарбуза з м'ясом і рисом. Доступні продукти, ніяких складнощів в приготуванні, а на вигляд – справжня окраса столу.

Дивіться відео, як приготувати найсмачніший гарбузовий суп:

Реклама

Фарширований гарбуз не вимагає гарнірів та інших доповнень – це блюдо цілком самодостатнє і повноцінне.

Читайте також:

Реклама

Фарширований гарбуз з м'ясом і рисом

Час приготування:

  • 3:00

Калорійність:

Реклама
  • 133 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Великий гарбуз – 1 шт.
  • М'ясний фарш – 1 кг
  • Рис – 400 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз ретельно помити. Зрізати ножем верхівку – вона буде "кришкою". Насіння, волокна і внутрішню частину видалити ложкою, щоб товщина стінок була приблизно 2-2,5 см.
  2. Натерти внутрішні стінки гарбуза сіллю і перцем. Викласти його на широкий лист і відправити в духовку. Там гарбуз повинна готуватися 30-40 хвилин при температурі 180 °С.
  3. Поки гарбуз в духовці, закип'ятити воду в каструлі і засипати в неї рис, попередньо промитий в холодній воді. Посолити його і варити на маленькому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригорів.
  4. Помити і почистити цибулю і моркву. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на тертці. Викласти овочі на сковороду з олією, посолити і поперчити за смаком. Помішуючи, обсмажити їх до золотистого кольору.
  5. М'ясний фарш розім'яти виделкою, злегка посолити і перекласти в сковороду до цибулі і моркви. Обсмажувати 15-20 хвилин, а в кінці додати дрібно нарізаний часник.
  6. Перемішати відварений рис і фарш, обсмажений з овочами. ⠀
  7. Дістати гарбуз з духовки і нафарширувати його. Додати всередину трохи води. Потім викласти на начинку невеликий шматочок вершкового масла.
  8. Розтопленим вершковим маслом змастити шкірку гарбуза – від цього вона покриється рум'яною скоринкою. Накрити гарбуз "кришкою", теж змащеною маслом, і відправити в духовку на 1-1,5 години. Запікати при температурі 200 °С.
  9. Подавати фарширований гарбуз гарячим.

Як вибрати гарбуз для фарширування

Для фарширування підійде практично будь-який гарбуз. Якщо він круглий, то її можна подати на стіл у вигляді бочки з сюрпризом, а якщо довгаста – приготувати ароматні човники.

Зазвичай фарширують гарбуз вагою до 5 кг, оптимальний розмір – 1.5 – 2.5 кг. Наповнити начинкою можна і маленькі гарбузики.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фарширований гарбуз за рецептом Джеймі Олівера.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти