Човники з баклажанів з фаршем – це прекрасний вибір, якщо ви хочете приготувати смачний обід або вечерю навіть для великої компанії.
До столу фаршировані баклажани можна подавати разом з відвареним рисом, зеленню або салатом зі свіжих овочів.
Фаршировані баклажани в духовці
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 115 ккал на 100 г
Складові:
- 2 баклажана
- 300 г фаршу з яловичини
- 1 червоний болгарський перець
- 2 ст.л. оливкової олії
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 жмені довгого рису
- Кілька гілочок петрушки
- 1 ч.л. орегано
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 160 °С.
- Розріжте баклажан навпіл і виріжте м'якоть, щоб залишилися тільки човники.
- На великій сковороді обсмажте в олії фарш, тоді додайте туди дрібно нарізану цибулю, часник і червоний болгарський перець. Коли суміш трохи підсмажиться, влийте соєвий соус, додайте орегано і тушкуйте близько 10 хвилин.
- Одночасно злегка відваріть рис, щоб він був розсипчастим, і додайте його до фаршу і овочів. Перемішайте, а потім заповніть начинкою човники з баклажанів.
- Змастіть зверху фаршировані половинки оливковою олією.
- Викладіть баклажани в форму для випікання. Ви можете влити на денце трохи води, щоб під час запікання вони не були сухими. Накрийте форму фольгою і запікайте годину.
- Тоді зніміть фольгу і випікайте ще 15-20 хвилин, щоб страва підрум'янилася.
- Прикрасьте петрушкою і подавайте на стіл.
Корисна порада
Разом з баклажанами ви можете приготувати фаршировані болгарські перці.
Дивіться відео, як приготувати баклажани на грилі з салом:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з баклажанів з м'ясним фаршем і помідорами.