Квасоля, заготовлена на зиму в томатному соусі – класична консервація, яка стане в нагоді вам, коли потрібно буде доповнити вечерю чимось смачним і соковитим, зварити суп або просто перекусити.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийде чотири банки заготовки по 0,5 л.
Квасоля на зиму в томатному соусі
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 73 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг сухої білої квасолі
- 2 кг свіжих помідорів
- 1,5 ст.л. солі
- 5 ст.л. цукру
- 3 ст.л. оцту 9%
- 3-4 зубчики часнику
- Гострий перець та інші спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Квасолю замочити в холодній воді на ніч.
- Злити рідину, залити свіжою водою і відварити квасолю до готовності. Не солити. Після варіння квасолю залишити в воді.
- Приготувати томатний соус. Помідори помити і подрібнити в пюре.
- Вилити томатне пюре в каструлю і поставити на вогонь.
- Після закипання варити приблизно 20-25 хвилин, щоб видалити зайву рідину.
- Щоб додати соусу однорідність, після варіння ще раз подрібнити гарячу масу занурювальним блендером. Можна протерти, щоб позбутися від насіння і шкірки
- У соус покласти відварену квасолю, проціджену від рідини.
- Додати цукор, сіль, оцет, спеції, часник.
- Поставити на вогонь і після закипання варити ще 20 хвилин.
- Гарячу квасоля в томатному соусі розкласти по стерильним банкам і відразу ж закрити стерильними кришками.
- Зберігати квасолю при кімнатній температурі.
Скільки варити квасолю
Час приготування залежить від сорту квасолі. Варка може зайняти від 30 хвилин до 2 годин.
Дивіться відео, як приготувати квасолю з фаршем на грилі:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати котлети з квасолі з грибами, а також ділилися рецептом іспанського супу з квасолі.