Приголомшливий пиріг з сезонними ягодами і заливкою з вершків, ванілі, білого шоколаду і яєчних жовтків. Замість білого шоколаду ви можете взяти карамельний або молочний. А щоб перетворити пиріг на десерт на День святого Валентина, використовуйте форму у вигляді серця.
Малиновий тарт з шоколадом
Інгредієнти:
Для тіста:
- 6-7 ст.л. борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 яйце
- дрібка солі
Для начинки:
- 4 яєчних жовтки
- 200 г білого шоколаду
- 200 мл вершків 20-35%
- 300 г малини
- щіпка ваніліну
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Холодне вершкове масло нарізати кубиками і змішати з борошном, щоб вийшла суміш, схожа на хлібні крихти.
- Додати яйце, щіпку солі і замісити тісто. При необхідності додати 1-2 столові ложки холодної води або молока.
- Зібрати тісто в шар, загорнути в плівку і відправити до холодильника на півгодини.
- Довести вершки до кипіння, зняти з вогню. Додати ванілін, шматочки білого шоколаду і перемішати віночком до отримання однорідної гладкої маси.
- Відокремити яєчні жовтки від білків. По одному додати жовтки в яєчно-шоколадну суміш, кожен раз перемішуючи.
- Охолоджене тісто розкачати, помістити в форму діаметром 24-25 см і наколоти виделкою.
- Духовку розігріти до 180 градусів і запікати тісто протягом 10 хвилин.
- Потім вийняти корж з духовки, рівномірно розподілити промиту малину, полити шоколадно-яєчною заливкою.
- Відправити пиріг до духовки ще на 25-30 хвилин. Заливка повинна загуснути.
- Остудити пиріг на решітці і зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне пісочне тісто. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати смачний пиріг з абрикосами і горіхами. Крім цього, ми ділилися рецептом яблучного пирога зі сметанною заливкою.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонною начинкою:
Читайте також: