Не знаєте, які гарячі закуски приготувати на Новий рік 2020? Ми пропонуємо рецепти незвични страв з курки. Вони смачні, ситні та їх досить просто приготувати.
Дивіться відео, як зробити курячі мафіни:
Оскільки куряче філе вирізняється досить нейтральним смаком, його можна поєднувати з різними інгредієнтами.
Турновери з куркою, беконом і кукурудзою
Час приготування:
- 1.5 години
Інгредієнти:
- 3-4 філе курячих стегон
- 500 г упаковка листкового тіста
- 5 смужок бекону
- 1 маленька банка консервованої кукурудзи
- Зелень – кілька гілочок
- 2 картоплини
- Сіль, мелений перець
- Олія – для обсмажування
- Молоко – для змазування
- Борошно – для розкочування
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії. Посолити.
- Бекон дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору. Додати нарізане куряче м'ясо, готувати, поки воно не стане білим і не просмажиться всередині. Приправити на смак.
- Змішати картоплю, курку з беконом, кукурудзу і нарізану зелень.
- Листкове тісто розморозити, розкачати на присипаній борошном поверхні та розрізати на квадрати. У центр кожного шматка тіста покласти начинку. Скласти навпіл, щоб вийшли трикутники. Скріпити краї і притиснути їх зубцями вилки.
- Змастити пиріжки молоком і відправити в розігріту до 180°С духовку. Готувати до золотистого кольору, близько 20 хвилин.
Курячі крильця з песто з петрушки
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 8 курячих крилець
- 1 ст. л. меду
- 3-4 ст. л. соєвого соусу
- Олія
Для песто:
- 1 пучок петрушки
- 50 г мигдалю
- 2 зубчики часнику
- 50 г пармезану
- Оливкова олія
Спосіб приготування:
- Змішайте мед, соєвий соус і невелику кількість рослинної олії.
- Курячі крила розріжте по суглобу, залийте маринадом, перемішайте і залиште на 2-3 години промаринуватися.
- Приготуйте песто, змішавши в блендері мигдаль, листя петрушки, часник, пармезан і оливкову олію.
- Крильця викладіть у форму і запікайте в духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 180°С.
- Подавайте готові крильця з домашнім соусом песто.
Жюльєн з грибами і куркою
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 300 г печериць
- 200 г вершків
- 100 г цибулі
- 100 г твердого сиру
- 1 ч.л. борошна
- Олія
Спосіб приготування:
- Куряче філе помити, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 20 хвилин. Дати охолонути.
- Нарізати курку, гриби і цибулю соломкою.
- Сир натерти на тертці.
- Цибулю обсмажити на олії до прозорості. Додати гриби і смажити, поки не випарується майже вся рідина.
- Посолити, додати куряче м'ясо і перемішати. Всипати борошно і ще раз перемішати.
- Влити вершки і проварити до загустіння (3-5 хвилин).
- Викласти підготовлену суміш в кокотниці. Посипати сиром і запікати при 180 ºС протягом 20 хвилин або до рум'яної скоринки.
- Подавати жульєн гарячим, за бажанням посипавши зеленню.
Курячі шашлички на шпажках з помідорами чері
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 400 г помідорів чері
- Олія
Для маринаду:
- 1 ст.л. меду
- 50 г кетчупу
- 1 ст.л. гірчиці готової
- 1 ст.л. соєвого соусу
- 1 ч.л. солі
Спосіб приготування:
- Куряче філе помийте, обсушіть і поріжте кубиками. Перекладіть м'ясо в миску.
- Приготуйте маринад. Змішайте в мисці кетчуп, гірчицю, мед, сіль і соєвий соус.
- Залийте маринадом м'ясо і добре перемішайте. Залиште маринуватися у прохолодному місці на 2 години.
- Нанизуйте м'ясо по черзі з помідорами на дерев'яні шпажки.
- Обсмажте курячі шашлички на сковороді з олією до золотистого кольору з усіх боків. Не пересушіть.
Хрусткі курячі стріпси
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 4 філе курячих грудок без шкіри
- 2 яєчних білка
- 1 стакан нутового борошна
- 1 стакан олії для смаження
- 3 ст.л. порошку каррі
- 1 ч.л. солодкого меленого червоного перцю
- Мелений чорний перець
- Сіль
Спосіб приготування:
- Філе курки нарізати тонкими смужками, посолити, поперчити.
- Розігріти олію для фритюру.
- Змішати в мисці нутове борошно, спеції і сіль.
- Злегка збити два яєчні білки. Викласти курячі смужки в збиті білки і перемішати.
- Невеликі порції курки панірувати в суміші борошна і спецій, потім так само порціями готувати у розігрітій олії протягом 3-4 хвилин.
- Підрум'янені смужки вийняти шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
- Подавати із зеленим листям салату, заправленими лимонним соком і оливковою олією.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закусочних пиріжків з куркою від ведучого Григорія Германа. "Сьогодні" також ділилися рецептом теплого курячого салату від Джеймі Олівера.