I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Гарячі закуски на Новий рік: ТОП-5 рецептів з курки

Кращі рецепти закусок з курячого філе

Не знаєте, які гарячі закуски приготувати на Новий рік 2020? Ми пропонуємо рецепти незвични страв з курки. Вони смачні, ситні та їх досить просто приготувати.

Дивіться відео, як зробити курячі мафіни:

Реклама

Оскільки куряче філе вирізняється досить нейтральним смаком, його можна поєднувати з різними інгредієнтами.

Читайте також:

Реклама

Турновери з куркою, беконом і кукурудзою

Час приготування:

Реклама
  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 3-4 філе курячих стегон
  • 500 г упаковка листкового тіста
  • 5 смужок бекону
  • 1 маленька банка консервованої кукурудзи
  • Зелень – кілька гілочок
  • 2 картоплини
  • Сіль, мелений перець
  • Олія – для обсмажування
  • Молоко – для змазування
  • Борошно – для розкочування

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, нарізати дрібними кубиками й обсмажити на олії. Посолити.
  2. Бекон дрібно нарізати, обсмажити до золотистого кольору. Додати нарізане куряче м'ясо, готувати, поки воно не стане білим і не просмажиться всередині. Приправити на смак.
  3. Змішати картоплю, курку з беконом, кукурудзу і нарізану зелень.
  4. Листкове тісто розморозити, розкачати на присипаній борошном поверхні та розрізати на квадрати. У центр кожного шматка тіста покласти начинку. Скласти навпіл, щоб вийшли трикутники. Скріпити краї і притиснути їх зубцями вилки.
  5. Змастити пиріжки молоком і відправити в розігріту до 180°С духовку. Готувати до золотистого кольору, близько 20 хвилин.

Курячі крильця з песто з петрушки

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 8 курячих крилець
  • 1 ст. л. меду
  • 3-4 ст. л. соєвого соусу
  • Олія

Для песто:

  • 1 пучок петрушки
  • 50 г мигдалю
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г пармезану
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  1. Змішайте мед, соєвий соус і невелику кількість рослинної олії.
  2. Курячі крила розріжте по суглобу, залийте маринадом, перемішайте і залиште на 2-3 години промаринуватися.
  3. Приготуйте песто, змішавши в блендері мигдаль, листя петрушки, часник, пармезан і оливкову олію.
  4. Крильця викладіть у форму і запікайте в духовці протягом 25-30 хвилин при температурі 180°С.
  5. Подавайте готові крильця з домашнім соусом песто.

Жюльєн з грибами і куркою

Жульєн зі свининою та грибами
Жульєн зі свининою та грибами

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 200 г вершків
  • 100 г цибулі
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ч.л. борошна
  • Олія

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, залити водою і довести до кипіння. Посолити і варити 20 хвилин. Дати охолонути.
  2. Нарізати курку, гриби і цибулю соломкою.
  3. Сир натерти на тертці.
  4. Цибулю обсмажити на олії до прозорості. Додати гриби і смажити, поки не випарується майже вся рідина.
  5. Посолити, додати куряче м'ясо і перемішати. Всипати борошно і ще раз перемішати.
  6. Влити вершки і проварити до загустіння (3-5 хвилин).
  7. Викласти підготовлену суміш в кокотниці. Посипати сиром і запікати при 180 ºС протягом 20 хвилин або до рум'яної скоринки.
  8. Подавати жульєн гарячим, за бажанням посипавши зеленню.

Курячі шашлички на шпажках з помідорами чері

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе
  • 400 г помідорів чері
  • Олія

Для маринаду:

  • 1 ст.л. меду
  • 50 г кетчупу
  • 1 ст.л. гірчиці готової
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. солі

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помийте, обсушіть і поріжте кубиками. Перекладіть м'ясо в миску.
  2. Приготуйте маринад. Змішайте в мисці кетчуп, гірчицю, мед, сіль і соєвий соус.
  3. Залийте маринадом м'ясо і добре перемішайте. Залиште маринуватися у прохолодному місці на 2 години.
  4. Нанизуйте м'ясо по черзі з помідорами на дерев'яні шпажки.
  5. Обсмажте курячі шашлички на сковороді з олією до золотистого кольору з усіх боків. Не пересушіть.

Хрусткі курячі стріпси

Курячі стріпси
Курячі стріпси

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 4 філе курячих грудок без шкіри
  • 2 яєчних білка
  • 1 стакан нутового борошна
  • 1 стакан олії для смаження
  • 3 ст.л. порошку каррі
  • 1 ч.л. солодкого меленого червоного перцю
  • Мелений чорний перець
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Філе курки нарізати тонкими смужками, посолити, поперчити.
  2. Розігріти олію для фритюру.
  3. Змішати в мисці нутове борошно, спеції і сіль.
  4. Злегка збити два яєчні білки. Викласти курячі смужки в збиті білки і перемішати.
  5. Невеликі порції курки панірувати в суміші борошна і спецій, потім так само порціями готувати у розігрітій олії протягом 3-4 хвилин.
  6. Підрум'янені смужки вийняти шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
  7. Подавати із зеленим листям салату, заправленими лимонним соком і оливковою олією.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закусочних пиріжків з куркою від ведучого Григорія Германа. "Сьогодні" також ділилися рецептом теплого курячого салату від Джеймі Олівера.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти